Football Talk

Τότεναμ – Άρσεναλ 3-0: Θρίαμβος των «σπερς» στο ντέρμπι και η μάχη για το Champions League συνεχίζεται! (video)

Τότεναμ – Άρσεναλ 3-0: Θρίαμβος των «σπερς» στο ντέρμπι και η μάχη για το Champions League συνεχίζεται!  (video)

Σε άνετο βράδυ μετέτρεψε η Τότεναμ το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Άρσεναλ, με τους Χάρι Κέιν και Χέουνγκ Μιν Σον να «καθαρίζουν» για τους «σπερς». Έντονα παράπονα από τους «κανονιέρηδες» για την διαιτησία του Πολ Τίρνι.

Ήταν ματς-τελικός για την είσοδο την τετράδα, αφού αν η Τότεναμ δεν εξασφάλιζε τη νίκη θα ήταν πολύ δύσκολο να καλύψει τη διαφορά στην βαθμολογία από την Άρσεναλ. Ωστόσο, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε δεν χαρίστηκε και εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Χόλντινγκ στο πρώτο μέρος, κατάφερε να πάρει το τρίποντο και να δώσει συνέχεια στο θρίλερ της τετράδας και του τελευταίου εισιτηρίου για το Champions League.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν γεμάτα νεύρα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία, χωρίς ωστόσο κάποια από τις δύο να ξεχωρίζει για το παιχνίδι της. Για αυτό φρόντισε ο… Πολ Τίρνι. Στο 21’ καταλόγισε ένα πολύ αυστηρό πέναλτι εις βάρος του Σέντρικ για σπρώξιμο στον Σον και ο Κέιν δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ από τα 11 βήματα.

 

Φυσιολογικά, οι παίκτες της Άρσεναλ επηρεάστηκαν αρκετά από αυτή την εξέλιξη και έδειξαν να τα έχουν χαμένα. Αυτό οδήγησε στην αποβολή του Ρομπ Χόλντινγκ, αφού δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες σε εφτά λεπτά και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 33’. Το έργο της Τότεναμ στο ματς έγινε αρκετά πιο εύκολο στο 37’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπεντανκούρ πήρε μια κεφαλιά – πάσα για τον Κέιν, ο οποίος με ένα άγγιγμα την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Ραμσντέιλ.

 

Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε πριν καλά-καλά αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο, αφού οι «σπερς» βρήκαν και τρίτο γκολ στο 47’. Ο Σον εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των αμυντικών της Άρσεναλ να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή και με ένα δυνατό σουτ έγραψε το 3-0! Η συνέχεια την αναμέτρησης ήταν ένας μονόλογος των γηπεδούχων, οι οποίοι με «φτερά στα πόδια» εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στο χορτάρι και δημιούργησαν αρκετές ευκαρίες, χωρίς όμως να βρουν άλλο τέρμα. Έτσι, ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο 3-0, με τον Μικέλ Αρτέτα να βλέπει τον Γκάμπριελ να αποχωρεί τραυματίας λίγα λεπτά πριν την λήξη, δημιουργώντας ακόμα ένα πρόβλημα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

Με αυτό το τρίποντο η Τότεναμ μείωσε την διαφορά από την 4η Άρσεναλ στον ένα βαθμό με δύο αγωνιστικές να απομένουν. Συγκεκριμένα, οι «σπερς» έχουν θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν Μπέρνλι (εντός) και Νόριτς (εκτός). Από την άλλη οι «κανονιέρηδες» θα ταξιδέψουν στο Νιούκαστλ και θα υποδεχτούν τελευταία αγωνιστική την Έβερτον στο Έμιρεϊτς.

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις (82' Ροντόν), Έμερσον, Σεσενιόν, Μπεντανκούρ, Χόιμπιεργκ, Κουλουσέφσκι (71’ Λούκας), Σον (71’ Μπερχβάιν), Κέιν

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ (76' Ταβάρες), Τομιγιάσου, Τσάκα, Ελνένι, Όντεγκαρντ, Σάκα, Μαρτινέλι (64’ Σμιθ-Ρόου), Ενκέτια (74' Λακαζέτ)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0