Football Talk

Η «μεγάλη» Ίντερ επέστρεψε για τα καλά…

Η «μεγάλη» Ίντερ επέστρεψε για τα καλά…

Πέρσι πρωτάθλημα, φέτος κύπελλο. Η Ίντερ επέστρεψε μετά από 11 χρόνια στο μεγάλο ραντεβού του Coppa Italia, κέρδισε τη Γιουβέντους και θυμίζει τις «χρυσές» εποχές…

Η Γιουβέντους έχει κάνει την Ιταλία να γυρίζει γύρω από εκείνη. Την τελευταία 10ετία, η επιστροφή της από τον υποβιβασμό και την τιμωρία λόγω του «Calciopolis», ήταν παραπάνω από δυναμική. Ο αέρας που έβγαζε ήταν σαν μην μπορεί κανείς και ποτέ να την κατεβάσει από την κορυφή της βαθμολογίας.

Μέχρι πέρσι. Η Ίντερ δίνει μία μάχη από τα… παλιά με τη Μίλαν και στο τέλος, καταφέρνει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί της Serie A για πρώτη φορά μετά το 2010 και τον Ζοσέ Μουρίνιο. Δεν θα ήταν η πρώτη… σφαλιάρα στη Γιουβέντους, αφού ένα χρόνο μετά, θα την κερδίσει στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας και θα την αφήσει χωρίς τίτλο μετά από 11 χρόνια. Το ζητούμενο όμως, είναι η επαναφορά της Ίντερ στον θρόνο της.

Θύμισε εποχές που η Γιούβε… απουσίαζε!

Όταν έγινε το χάος με το «Calciopolis» και η Γιουβέντους υποβιβάστηκε, η κυριαρχία του ιταλικού ποδοσφαίρου πέρασε στα χέρια των Μίλαν και Ίντερ. Λογικό κιόλας αφού τα ρόστερ τρόμαζαν για την εποχή και η παντοδυναμία τους είχε βγει και εκτός της χώρας (δύο τελικούς Champions League η Μίλαν, έναν η Ίντερ). Ωστόσο, εντός των τοίχων, οι «νερατζούρι» είχαν τον πρώτο λόγο.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα πέντε συνεχόμενες φορές (!) παρότι πριν το 2005, είχε να το πάρει από το 1989 και ανάμεσα σε αυτά, πανηγύρισε και τρία κύπελλα αλλά και το Champions League. Όλα αυτά, η Γιουβέντους δεν τα έζησε από κοντά, με αποτέλεσμα η τωρινή κατάσταση, να δείχνει… περίεργη.

Η αλλαγή προπονητή που δεν τη… βύθισε!

Το 2010, η αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο μετά την κατάκτηση του Champions League, ήταν εφιαλτική για την Ίντερ. Την επόμενη σεζόν κατέκτησε απλά το Διηπειρωτικό αλλά και το κύπελλο Ιταλίας, όμως έκτοτε, ζούσε στην… αφάνεια για τους τίτλους. Δεν ήταν μέσα ούτε καν στη διεκδίκησή τους, όμως ο Αντόνιο Κόντε το σταμάτησε αυτό.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έφερε τον Ιταλό κόουτς στους κορυφαίους της ομάδας την τελευταία 10ετία, όμως αυτό δεν έφτανε. Ούτε ότι επανάφερε την ομάδα σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από δέκα χρόνια. Η ρήξη με τη διοίκηση τον έφερε στην έξοδο και όλοι θεώρησαν πως θα επαναληφθεί ότι συνέβη με τον Πορτογάλο κόουτς.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι παίρνει τα ηνία παρά τις αρχικές διαμαρτυρίες. Ο Ρομέλου Λουκάκου πουλιέται έναντι 113 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι, όπως και ο Χακίμι στη Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 65 εκατ. ευρώ. Πολλοί έκαναν λόγω για… διάλυση της πρωταθλήτριας αλλά οι οικονομικές ανάσες, άλλαξαν τελείως τον τρόπο λειτουργίας. Η ομάδα επανήλθε δριμύτερη και παρότι δεν είναι η περσινή «μηχανή», είναι μέσα στο παιχνίδι για το πρωτάθλημα με τη Μίλαν ενώ έφτασε στην κορυφή του κυπέλλου Ιταλίας.

Μένει και ένα… ευρωπαϊκό!

Η Ίντερ έχει κλειδώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Ένας στόχος που ήταν… βασικός μέσα στα προηγούμενα χρόνια, όμως πλέον, είναι απλά η βάση για τη νέα υπέρβαση. Πρωτάθλημα ήρθε, κύπελλο ήρθε. Άρα μένει το ευρωπαϊκό. Μετά τον τελικό με τη Σεβίλλη στο Europa League, οι «νερατζούρι» δεν πείθουν τόσο. Αποκλεισμός από τους ομίλους του Champions League την επόμενη σεζόν, δεύτερη θέση φέτος αλλά στοπ από τη φιναλίστ Λίβερπουλ στους «16».

Είναι λογικό, πως για να ζήσει ο κόσμος τις στιγμές του 2010, θα πρέπει να γίνει μία συλλογική υπέρβαση ώστε να ολοκληρώσει η Ίντερ όλους τους στόχους που έχει βάλει τα τελευταία χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι, πως αυτό λείπει μόνο από τον ιταλικό σύλλογο.

Ο Πέρισιτς ξέρει από… κύπελλα και ο Μπαρέλα από μεγάλα ματς!

Όλο το παιχνίδι της Ίντερ, κρίθηκε από δύο πρόσωπα. Ο Νικολό Μπαρέλα που άνοιξε το σκορ και έδειξε για ακόμη μία φορά, πόσο σημαντικός είναι στη μεσαία γραμμή αλλά και ο Ίβαν Πέρισιτς που στην παράταση «μίλησε» όπως έπρεπε. Ωστόσο, τα δεδομένα είναι ακόμα περισσότερα για τους δύο άσους της Ίντερ.

Ο 25χρονος μέσος έχει μάθει να μιλάει την κατάλληλη στιγμή. Το δείχνει η καριέρα του άλλωστε. Με την Ίντερ έχει σκοράρει δις τόσο απέναντι στη Φιορεντίνα, όσο και απέναντι στη Γιουβέντους ενώ είχε πετύχει δύο πολύ σημαντικά γκολ στο Champions League με Σλάβια Πράγας και Λεβερκούζεν. Από την άλλη, όσο ήταν στη Κάλιαρι, είχε «σκοτώσει» Μίλαν και Λάτσιο.

Και φτάνουμε στον Πέρισιτς. Ο 33χρονος εξτρέμ έχει αδιαμφησβήτητη ποιότητα. Το απέδειξε ακόμα πιο… δυναμικά τώρα. Στην παράταση, με το σκορ στο 2-2, μίλησε με τον πιο έντονο τρόπο, καθώς με δύο δικά του τέρματα, χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του αλλά και σε εκείνον, το τέταρτο κύπελλο της καριέρας του με τέταρτη διαφορετική ομάδα (!).

Συγκεκριμένα, ο διεθνής άσος έχει πανηγυρίσει τρεις φορές το κύπελλο Γερμανίας, όχι όμως με μία ομάδα. Για την ακρίβεια, φορούσε τα χρώματα των Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου και Βόλφσμπουργκ, με τις οποίες σήκωσε το τρόπαιο. Τώρα, προστέθηκε και η Ίντερ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0