Football Talk

Ακόμα και με 50 βαθμούς διαφορά, αυτό απαγορεύεται στον Ολυμπιακό!

Ακόμα και με 50 βαθμούς διαφορά, αυτό απαγορεύεται στον Ολυμπιακό!
Για τέταρτο ματς στην ίδια σεζόν ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλο του και στεναχώρησε τον κόσμο του που περίμενε πολλά περισσότερα πράγματα από την ομάδα του.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Σαφώς το πρώτο, το κυρίαρχο, το βασικό είναι το πρωτάθλημα. Αυτό ο Ολυμπιακός το κατέκτησε με χαρακτηριστική ευκολία και με τεράστια διαφορά από τους αντιπάλους του. Ωστόσο από κανέναν φίλο του, δεν χωνεύεται το γεγονός σε τέσσερα ματς φέτος με τον Παναθηναϊκό έχουν απολογισμό δύο ισοπαλίες, δύο ήττες και ένα μόλις γκολ και αυτό με… καραμπόλα. Μάλιστα με εξαίρεση το ματς της κανονικής διάρκεια στο «Καραϊσκάκης» σε όλα τα υπόλοιπα η ομάδα του Μαρτίνς αντιμετώπισε φοβερές δυσκολίες στην παραγωγή φάσεων.


Ο βαθμολογικός πίνακας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την εγχώρια κυριαρχία του Ολυμπιακού, αλλά ο βαθμολογικός πίνακας δεν έχει καμία σημασία για τον κόσμο απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Σε αυτή τη «μάχη δύο κόσμων», το μίνιμουμ της απαίτησης προς τους ποδοσφαιριστές, είναι να δίνουν τα πάντα και αυτό δεν το είδε ο κόσμος το βράδυ της Τετάρτης (11/5). Και δεν ήταν και η πρώτη φορά. 50 βαθμούς διαφορά να έχει ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό, αυτά τα παιχνίδια οφείλει να τα παίζει σαν τελικούς κι αν συμβαίνει αυτό έχει και πολλές πιθανότητες να τα κερδίζει.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ήταν αυτοί που έβγαιναν πρώτοι στις διεκδικήσεις σε ένα ντέρμπι όπου όλα τους πήγαν ιδανικά. Οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα στην πρώτη φορά, κυριολεκτικά, που πέρασαν το κέντρο. Μια φάση στην οποία έγιναν διαδοχικά λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων με βασικότερο αυτό του Λαλά ο οποίος κάνει μια πολύ κακή πάσα για να κλέψει ο Κουρμπέλης. Έχει χαθεί το μέτρημα σε πόσα σημαντικά γκολ που έχει δεχθεί φέτος ο Ολυμπιακός είναι μέσα ο Γάλλος δεξιός μπακ.

Η πίεση και το άγχος κυρίευσαν τους γηπεδούχους που έκλεισαν το ημίχρονο με 75% κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς δημιουργία, καθαρό μυαλό και πάθος. Ο Μαρτίνς προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου παίζοντας με δύο φορ, αλλά για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε πως οι συγκεκριμένοι δύο δεν μπορούν να παίξουν μαζί. Ο Παναθηναϊκός σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις του τιμώρησε στην σταθερά κακή άμυνα του Ολυμπιακού στα στημένα, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με την… καραμπόλα στο 73΄ και με 25 λεπτά να απομένουν δεν κατάφεραν τίποτε άλλο. Και αυτό είναι ίσως το πιο ανησυχητικό από όλα.

Είναι φανερό και επιβεβαιωμένο από επίσημα χείλη πως έρχονται σημαντικές αλλαγές στους Πειραιώτες. Το Σάββατο (14/5) απέναντι στον ΠΑΟΚ θα γιορτάσουν την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το χτίσιμο της νέας ομάδας. Με τον χρόνο να πιέζει λόγω των υποχρεώσεων στα προκριματικά και μηδαμινά περιθώρια λάθους. Στόχος είναι να επιστρέψουν στο ποδόσφαιρο που χαίρονταν όλοι στην πρώτη τριετία του Μαρτίνς. Εκεί είναι ο πήχης για τους πρωταθλητές. Αυτή είναι η σύγκριση. Όχι με τους αντιπάλους του στην Ελλάδα. Εκεί η διαφορά παραμένει τεράστια. Και αυτός είναι και ο σωστός δρόμος. Το γεγονός πως επικρατεί προβληματισμός μετά από μια σεζόν όπου η ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα με 20 βαθμούς διαφορά, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση πως όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού βαδίζει στον σωστό δρόμο. Απομένει να γίνουν και οι κατάλληλες κινήσεις.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0