Football Talk

ΑΕΚ: Ανέπαφη εστία για δύο σερί ματς; Μόνο δεδομένο δεν το λες (video)

ΑΕΚ: Ανέπαφη εστία για δύο σερί ματς; Μόνο δεδομένο δεν το λες (video)
Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 (11/05) του ΠΑΣ Γιάννινα και μαζί με το απαραίτητο «τρίποντο» για την υπόθεση-Ευρώπη, διατήρησε για 2ο σερί ματς ανέπαφη την εστία της. 
Η «έξοδος» στην Ευρώπη συνεχίζει να αποτελεί το κύριο ζητούμενο για την ΑΕΚ, στο τέλος της φετινής σεζόν και στην πιο κρίσιμη στιγμή, δείχνει σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης. Τουλάχιστον οι «αριθμοί», αυτό μαρτυρούν.
 
Μετά το «τέλος» του αρνητικού σερί που έτρεχε, ισοφαρίζοντας το ανάλογο περσινό, δεχόμενη γκολ επί οκτώ σερί αγωνιστικές, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα επανέφερε στο «φως» μία ακόμα συνήθεια που αγνοούσε από τα τέλη του 2021!

 
Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ διατήρησε ανέπαφη την εστία της για δεύτερο σερί παιχνίδι, κάτι που είχε να πράξει από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021! Τότε, μάλιστα, το είχε καταφέρει για τρία σερί 90λεπτα, κόντρα σε ΠαναθηναϊκόΑστέρα Τρίπολης και Ιωνικό.
 
Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι πως πρόκειται μόλις για τη 2η φορά μες τη σεζόν, στην οποία καταφέρνει να μην μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της, για δύο συνεχόμενα παιχνίδια!
 
Ακόμα και στο διάστημα κατά το οποίο παρέμενε κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να έχει απομακρυνθεί μέσω διψήφιας διαφοράς από αυτήν, δεν ήταν σύνηθες να το πράττει.


Σίγουρα, για την ΑΕΚ είναι κάτι το ενθαρρυντικό, έστω κι αν το γεγονός πως το κατάφερε μόλις για 2η φορά σε μία σεζόν 34 έως τώρα αγωνιστικών, δεν είναι τιμητικό. Από την άλλη, φαίνεται να παίρνει «σάρκα και οστά» το λαϊκό γνωμικό, καλύτερα αργά, παρά ποτέ. 
 
Στα δύο εναπομείναντα ματς, με Άρη και Ολυμπιακό, θα έχει την ευκαιρία να «γράψει» το μεγαλύτερο της σερί με clean sheets στη φετινή σεζόν. Το έργο της μόνο εύκολο δεν θα είναι, αλλά πλέον, ζητούνται υπερβάσεις.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0