Football Talk

Γιουβέντους – Ίντερ 2-4 (κ.δ. 2-2): Λύτρωσε τους «νερατζούρι» στην παράταση ο Πέρισιτς και τους χάρισε το 8ο κύπελλο Ιταλίας! (video)

Γιουβέντους – Ίντερ 2-4 (κ.δ. 2-2): Λύτρωσε τους «νερατζούρι» στην παράταση ο Πέρισιτς και τους χάρισε το 8ο κύπελλο Ιταλίας! (video)
Η Ίντερ είναι η νέα κυπελλούχος Ιταλίας, επικρατώντας με 4-2 ενάντια στην Γιουβέντους σε έναν συναρπαστικό τελικό που πήγε μέχρι την παράταση. Πρώτη χρονιά για την «γηραιά κυρία» που τελειώνει την χρονιά χωρίς τρόπαιο μετά από 12 χρόνια.

Ο μεγάλος τελικός του Coppa Italia στο Ολίμπικο της Ρώμης είχε μεγάλους νικητές τους «νερατζούρι» που κατέκτησαν τον 8ο τίτλο στην ιστορία του χάρη στον εκπληκτικό Πέρισιτς.

Οι «νερατζούρι» πραγματοποίησαν ονειρικό ξεκίνημα με τον Νικολό Μπαρέλα να βρίσκει δίχτυα με ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής στο 6ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ στον μεγάλο τελικό. Η «βένκια σινιόρα» αντεπιτίθηκε και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 23ο λεπτό με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον τρομερό Σαμίρ Χαντάνοβιτς.

Ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Πάουλο Ντιμπάλα με τρομερό σουτ εκτός περιοχής «έξυσε» την εστία του Σλοβένου τερματοφύλακα.  

Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος ο εξωφρενικός ρυθμός συνεχίστηκε και η Γιουβέντους ήταν αυτή που επωφελήθηκε, αφού στο 50ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση με τον Άλβαρο Μοράτα που σκόραρε με τακουνάκι, ύστερα από σέντρα σουτ του Άλεξ Σάντρο. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με τρομερή ατομική ενέργεια «ξάπλωσε» τον Μίλαν Σκρίνιαρ και πλάσαρε τον Χαντάνοβιτς για το 2-1 που έβαλε «φωτιά» στο γήπεδο της Ρώμης.

Από εκεί και έπειτα, η ομάδα του Μιλάνου δεν είχε άλλη επιλογή πέραν από την προσπάθεια για ισοφάριση, κάτι που πήγε να γίνει με το σουτ του Φεντερίκο Ντιμάρκο στο 71ο λεπτό. Μέχρις ότου, ο Λεονάρντο Μπονούτσι να ανατρέψει τον Λαουτάρο Μαρτίνες μέσα στην περιοχή στο 80’ και ο Χακάν Τσαλχάνογλου να στείλει την μπάλα στον «ουρανό» των διχτυών για την ισοφάριση οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Εκεί όπου ο Ματίας Ντε Λιχτ στο 97’ έστειλε τον Ιβάν Πέρισιτς στο σημείο της άσπρης βούλας για να ευστοχήσει και να ανατρέψει εκ νέου το σκορ σε 3-2. Μάλιστα, ο Κροάτης το πήρε πάνω του και με τρομερό σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 4-2 και «σφράγισε» το πολυπόθητο τρόπαιο.

Οι ενδεκάδες:

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Ντανίλο (41’ Μοράτα), Ντε Λιχτ, Κιελίνι (84’ Αρτούρ), Σάντρο (90’ Πελεγκρίνι), Ραμπιό, Ζακάρια (67’ Λοκατέλι), Κουαδράδο, Μπερναρντέσκι (67’ Μπονούτσι), Ντιμπαλά (100’ Κεν), Βλάχοβιτς

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Νταμπρόζιο (63’ Ντιμάρκο) (116' Μπαστόνι), Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Νταρμιάν (63’ Ντάμφρις), Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (90’ Βιδάλ) , Μαρτίνες, Τζέκο (63’ Κορέα)

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0