Football Talk

Premier League: Μεγαλείο Ντε Μπρόινε και άλμα τίτλου για την Σίτι – «Σκόνταψε» η Έβερτον! (video)

Premier League: Μεγαλείο Ντε Μπρόινε και άλμα τίτλου για την Σίτι – «Σκόνταψε» η Έβερτον! (video)

Με έναν απίστευτο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος σκόραρε τέσσερις φορές στο 5-1 της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Γουλβς, οι «πολίτες» έφτασαν σε μία τεράστια νίκη και έκαναν άλμα τίτλου, με φόντο το 4ο πρωτάθλημά τους στην Premier League την τελευταία πενταετία. Την ίδια ώρα, η Γουότφορντ έμεινε στο 0-0 με την Έβερτον και προσπαθεί να την πάρει μαζί της στην… Championship, ενώ η Λέστερ επικράτησε με 3-0 της Νόριτς!

Σχετικά Άρθρα

Κάθε φορά τον βλέπουμε και λέμε «δεν γίνεται» και κάθε φορά αποδεικνύει πως μπορεί ακόμη περισσότερα. Πώς γίνεται λοιπόν με έναν τέτοιον Κέβιν Ντε Μπρόινε να μην πάρει το πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι; Ίσως είναι αδύνατο. Ο Βέλγος σκόραρε τέσσερις φορά, οι «πολίτες» επικράτησαν με 5-1 της Γουλβς και οδεύουν φουλ για τον τέταρτο τους τίτλο στην Premier League τα τελευταία πέντε χρόνια!

Πώς μπορεί λοιπόν η Μάντσεστερ Σίτι να μην φτάσει στον τέταρτο της τίτλο τα τελευταία πέντε χρόνια; Ο Βέλγος άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με όμορφο αριστερό σουτ, αλλά οι «λύκοι» βρήκαν άμεσα απάντηση στο 11’, με τον Ντεντονκέρ να ισοφαρίζει και να πετυχαίνει το 2ο γκολ της Γουλβς στην σεζόν, στο Μολινό κόντρα στο Big 6.

Από εκεί και πέρα όμως, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ανέλαβε το χρέος να περάσει τη Μάντσεστερ Σίτι νικηφόρα από την έδρα της 8ης καλύτερης ομάδας στο πρωτάθλημα. Σκόραρε στο 16’ και πάλι με το αριστερό, έπειτα από ευκαιρία που δημιούργησε ο ίδιος για τον Ραχίμ Στέρλινγκ, ενώ πέντε λεπτά πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας, έφτασε στο χατ-τρικ με απίστευτη προσπάθεια.

Πήρε την μπάλα, κινήθηκε παράλληλα και σκόραρε μα απίστευτο αριστερό σουτ στην γωνία του Σα, ο οποίος προφανώς και δεν θα μπορούσε να έχει απάντηση.

Και όπως όλοι ξέρουμε, όταν η Μάντσεστερ Σίτι σκοράρει και προηγείται στο ημίχρονο, μετά δεν… χάνει! Ο Ντε Μπρόινε πέτυχε καρέ με την συμπλήρωση μίας ώρας και το τελικό 4-1 καθιστά την ομάδα του το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Είναι στο +72 το παθητικό τερμάτων της, έναντι του +65 της Λίβερπουλ, στο +3 η διαφορά της και αν δεν ηττηθεί σε κάποιο από τα δύο εναπομείναντα ματς της απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα, θα κατακτήσει τον 4ο της τίτλο την τελευταία πενταετία!


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Γουότφορντ ήρθε ισόπαλη με την Έβερτον, στο απόλυτο μηδέν, παρά το γεγονός πως τα «ζαχαρωτά» είχαν πολλές ευκαιρίες να πάρουν το ματς και οι «hornets» ολοκλήρωσαν το ενενηντάλεπτο δίχως εντός εστίας τελική προσπάθεια.

Ωστόσο, η Έβερτον του Φρανκ Λάμπαρντ δεν κατέκτησε το τρίποντο που υπολόγιζε και συνεχίζει να αγχώνεται για την παραμονή της στην Premier League, ούσα η πρώτη ομάδα το 2022, που δεν σκοράρει στο Βίκαρεϊτζ Ρόουντ.


Τέλος, μία πολύ εύκολη νίκη πανηγύρισε η Λέστερ απέναντι στη Νόριτς στο Κινγκ Πάουερ, έχοντας σε καλή ημέρα τον Τζέιμι Βάρντι. Σκόραρε δις, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Τζέιμς Μάντισον, με τις «αλεπούδες» να συνέρχονται πλέον από τον σοκαριστικό αποκλεισμό στην Ευρώπη!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0