Football Talk

Συγκλονιστικός Κέβιν Ντε Μπρόινε: Χατ τρικ μετά από 11 χρόνια (video)

Συγκλονιστικός Κέβιν Ντε Μπρόινε: Χατ τρικ μετά από 11 χρόνια (video)

Με τέτοιον Ντε Μπρόινε πρέπει να αυτοκτονήσει η Μάντσετσερ Σίτι για να χάσει τον τίτλο της Premier League. Ο Βέλγος άσος πέτυχε καθαρό χατ-τρικ στο πρώτο μέρος της εξόρμησης των «Πολιτών» στην έδρα της Γουλβς και οδηγεί την ομάδα του εκ του ασφαλούς στον back to back τίτλο.

Συγκλονιστικός Κέβιν Ντε Μπρόινε πέτυχε τρία τέρματα μέσα σε 24’ λεπτά (3ο ταχύτερο επι εποχής Πρέμιερ) στο Μολινό απέναντι στη Γουλβς και έγινε ο 14ος διαφορετικός παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι που πετυχαίνει χατ-τρικ από αρχής καταβολής της Premier League. Ο Βέλγος σταρ έχει πάρει από το χέρι τους «Πολίτες» και τους οδηγεί στο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Τι και αν οι «λύκοι» απάντησαν άμεσα στο γρήγορο προβάδισμα της Μάντσεστερ Σίτι; Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι εκεί όταν η μπάλα καίει. Και μάλιστα το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Τρία σουτ, όλα προς την εστία και ισάριθμα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όλα με το κακό του πόδι. Εκτός των άλλων, με αυτό το χατ-τρικ που πέτυχε ο πρωταγωνιστής της ομάδας του Γκουαρδιόλα, έγινε ο παίκτης που έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα από κάθε άλλο στην ιστορία του θεσμού, χωρίς κεφαλιά. 56 στον αριθμό παρακαλώ.

Ο Βέλγος είχε 11 ολόκληρα χρόνια να στείλει τουλάχιστον τρεις φορές τη μπάλα στα δίχτυα στο ίδιο ματς. Τελευταία φορά που το είχε πετύχει, αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τη φανέλα της Γκενκ, τη σεζόν πριν αποχωρήσει για τη Γερμανία και τη Βέρντερ Βρέμης. Ήταν μια εκτός έδρας αναμέτρηση και πάλι απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.

Όμως το χατ-τρικ που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο στο Μολινό, δεν ήταν και το πρώτο που πετυχαίνει παίκτης των «Πολιτών» φέτος. Το είχε κάνει και ο Ραχίμ Στέρλινγκ στις 12/2 απέναντι στη Νόριτς, στο Κάροου Ρόουντ. Ο Άγγλος εξτρέμ είχε σκοράρει τότε τα τρια από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του.

Για να είμαστε βέβαια ρεαλιστές, τα επιτεύγματα αυτά έχουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Το εμπόδιο της Γουλβς είναι σίγουρα δυσκολότερο από την ουραγό της βαθμολογίας Νόριτς ενώ και το χρονικό σημείο παίζει το ρόλο του. Το χατ-τρικ του Κέβιν Ντε Μπρόινε έγινε στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος, τώρα που κάθε βαθμός μετράει περισσότερο.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0