Football Talk

Διπλό μετά από 8 χρόνια στο Καραϊσκάκης – Ξεσκονίζουν διαβατήρια στον Παναθηναϊκό (video)

Διπλό μετά από 8 χρόνια στο Καραϊσκάκης – Ξεσκονίζουν διαβατήρια στον Παναθηναϊκό (video)

Με ένα σπουδαίο «διπλό», το οποίο αναζητούσε, ο Παναθηναϊκός θέτει τις βάσεις για να βγει Ευρώπη και γυρίζει το ημερολόγιο 8 χρόνια πίσω για την τελευταία νικηφόρα αναμέτρηση στο Καραϊσκάκης!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός με μια επιβλητική και γεμάτη όνειρα νίκη, κατάφερε να πάρει «διπλό» μετά από 8 ολόκληρα χρόνια στο Φάληρο. Με ένα απίστευτο γκολ του Παλάσιος στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης πήρε το προβάδισμα, ενώ μια κεφαλιά του Σένκεφελντ… έγραψε το 2-0 και πλέον ο στόχος της 2ης θέσης ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά.

Είναι πολλά τα 8 χρόνια! Η ομάδα όμως, κάνει συγκλονιστικές εμφανίσεις και όλα αυτά οφείλονται σε έναν άνθρωπο: τον «στρατηγό» Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δείχνει πως θέλει και κάνει τα πάντα για να πάρει το πολύτιμο (για το σύλλογο αλλά και τον κόσμο) εισιτήριο που οδηγεί στην έξοδο στα ευρωπαϊκά σαλόνια.
5593985_1.jpg

Με τον Άρη να έχει επιβληθεί ήδη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ΑΕΚ να έχει ένα πολύ εύκολο απόγευμα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, η πίεση στο στρατόπεδο των «πράσινων» θα έπρεπε να βρίσκεται σε αποκορύφωμα. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός στήθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο και κοίταξε για άλλη μια φορά τον αντίπαλο στα μάτια, δίχως να επηρεαστεί από το ρυθμό του αντιπάλου και έφτασε σε αυτό το… μεγάλο διπλό που αναζητούσε.
5593945_1.jpg

Η τελευταία φορά που θα μπορέσει κάποιος να κοιτάξει το ημερολόγιο για να βρει νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, εκτός έδρας, θα πρέπει να γυρίσει πίσω στο 2014.

Το... μακρινό 3-0 του '14

3716727_1_1.jpg
Για την ακρίβεια ήταν η 2η ημέρα του Μαρτίου, όταν λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Μπέργκ βρέθηκε στην αντεπίθεση με πολύ καλές προϋποθέσεις και με ένα κόψιμο της πορείας του προς το τέρμα γύρισε τη μπάλα στον Πράνιτς, που ερχόταν με φόρα και με ένα πλασέ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-0 και πήρε το προβάδισμα.

Το ρολόι της αναμέτρησης ήταν στο 67ο λεπτό και ο Τάσος Λαγός με μία μεγάλη απομάκρυνση της μπάλας βρήκε τον προωθημένο Μάρκους Μπέργκ, ο οποίος επωφελήθηκε της φάσης. Κατέβασε την μπάλα, διένυσε μερικά μέτρα και μάτωσε τα δίχτυα του Ρομπέρτο για δεύτερη φορά.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα πέναλτι στο 82ο λεπτό, το οποίο μπορεί να προμήνυε… ανατροπή, αλλά ο Τσόρι Ντομίγκες έστειλε την μπάλα άουτ και έτσι οι ελπίδες εξανεμίστηκαν.

Το «τριφύλλι» όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με μια στατική φάση, ένα κερδισμένο φάουλ στο πλάι της μεγάλης περιοχής, ήταν η αφορμή για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0, όπου έγραψε ο Αμπέιντ με εξαιρετική -απευθείας- εκτέλεση φάουλ.

Αυτή λοιπόν, ήταν και η τελευταία… άλωση του Παναθηναϊκού στον Πειραιά. Η νίκη της Τετάρτης (11/5) όμως, σημαίνει πολλά παραπάνω από ένα διπλό που έψαχνε το «τριφύλλι». Στην ώρα τους όλα όμως…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0