Football Talk

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2: «Άλωσε» το Καραϊσκάκης και ετοιμάζεται για Ευρώπη!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2: «Άλωσε» το Καραϊσκάκης και ετοιμάζεται για Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος του Ολυμπιακού και έφυγε με ένα τεράστιο διπλό στις αποσκευές του από το Φάληρο, νικώντας με 2-1 τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Πως να μην βγει… Ευρώπη; Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και «άλωσε» το Καραϊσκάκης έπειτα από οκτώ χρόνια, νικώντας με 2-1 τον Ολυμπιακό. Αήττητο απέναντι στους «ερυθρόλευκους» φέτος το σύνολο του Γιοβάνοβιτς.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ζεστά στο ματς, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει αμυντική στάση στα πρώτα λεπτά. Αυτό δεν επέτρεψε στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να απειλήσει την αντίπαλη εστία μέχρι και το 9ο λεπτό. Τότε η πίεση του Ολυμπιακού έφερε και την πρώτη τελική.

Ο Μπρινιόλι έκανε λάθος απομάκρυνση, ο Αγκιμπού Καμαρά υποδέχτηκε τη μπάλα, έφτασε στα όρια της περιοχής αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Τελικά, οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ. Στο 11ο λεπτό, ο Παλάσιος πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, απέφυγε τους Αβραάμ και Ρεάμπτσιουκ και με σουτ στην απέναντι γωνία του Βατσλίκ, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρει και δεύτερο τέρμα, όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Παλάσιος βγήκε στην αντεπίθεση αλλά ο Βατσλίκ σταμάτησε το σουτ του, στο 15ο λεπτό. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε τρία λεπτά μετά, όταν ο Ρόνι Λόπες σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Μπρινιόλι σταμάτησε σταθερά.

Ακόμα μία τελική που κατέληξε στα χέρια του Μπρινιόλι, ήταν αυτή του Αγκιμπού Καμαρά στο 21ολεπτό. Ο Λαλά τον βρήκε με εξαιρετική κάθετη αλλά το σουτ σταμάτησε στον Ιταλό πορτιέρο. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ήταν πιο απειλητικός από τους γηπεδούχους, έχοντας καλές στιγμές στην επίθεση και τον Παλάσιος σε εξαιρετική μέρα.

Η πρώτη πολύ καλή φάση για τον Ολυμπιακό, ήρθε στο 32’ από τον Γκάρι Ροντρίνγκες. Ο Αφρικανός εξτρέμ έφερε τη μπάλα στο αριστερό αλλά το πολύ δυνατό του σουτ πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Μπρινιόλι. Εξαιρετική φάση για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός ήταν και αυτή του Σωκράτη στο 37’. Ο Έλληνας στόπερ πήρε τη κεφαλιά και ανάγκασε τον έμπειρο πορτιέρο σε δύσκολη επέμβαση.

Και ο Ρόνι Λόπες θα μπορούσε να είχε βρει το γκολ της ισοφάρισης όταν εκτέλεσε το φάουλ από πολύ καλό σημείο, όμως δεν μπόρεσε να βρει εστία. Ο Γκάρι Ροντρίγκες από την πλευρά του άγγιξε ακόμα περισσότερο το 1-1 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους αλλά το υπέροχο σουτ εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Μπρινιόλι και πάλι. Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ για το πρώτο 45λεπτο.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά και ο Εμβιλά είχε την πρώτη τελική με ένα σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε στον Μπρινιόλι. Όπως έγινε στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε ακόμα ένα τέρμα, αυτή τη φορά από στημένη φάση. 

Ο Σένκεφελντ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους στο 55ο λεπτό. Από εκεί και έπειτα επικράτησε ένα χάος στις εξέδρες, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποδοκιμάζουν έντονα τους ποδοσφαιριστές τους με συνθήματά

Μετά από μία διακοπή λόγω της δυσκολίας στην όραση από τα καπνογόνα, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ της μείωσης χάρη στον Τικίνιο Σοάρες στο 70ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ που κέρδισε ο Μαντί Καμαρά και εκτέλεσε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Παρά την αυτοπεποίθηση της μείωσης, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση και να σβήσει τη… φωτιά της ανατροπής γρήγορα.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα τεράστιο διπλό στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια.

Ο MVP

Πάλασιος. Δημιούργησε δεκάδες προβλήματα στον Ολυμπιακό και στην αμυντική λειτουργία ενώ πέτυχε και το 1-0 στην αρχή του αγώνα.

Η φάση αγώνα

Η στιγμή του 2-0. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε ουσιαστικά το ματς με τη κεφαλιά του Σένκεφελντ στο 55’ και φρέναρε την πίεση του Ολυμπιακού

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46' Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79' Κανέ), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά (46' Τικίνιο), Ροντρίγκες (64' Βαλμπουενά), Λόπες (79' Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Κουρμπέλης (78' Χουάνκαρ), Αλεξανδρόπουλος (46' Πέρεθ), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (63' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (63' Βιτάλ), Ιωαννίδης (23' Καρλίτος).

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0