Football Talk

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Έσπασε την... κατάρα του ΟΑΚΑ και έμεινε «ζωντανή» στην υπόθεση-Ευρώπη! (video)

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Έσπασε την... κατάρα του ΟΑΚΑ και έμεινε «ζωντανή» στην υπόθεση-Ευρώπη! (video)
Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 (11/05) του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, έδωσε «τέλος» στο αρνητικό σερί που έχτισε εντός έδρας και παρέμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
 
Με πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0 (11/05) τον αποδεκατισμένο ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και «σταμάτησε» το αρνητικό σερί που έτρεχε επί τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη εντός έδρας.
 
Μεστή εμφάνιση ξανά από τον Χατζισαφί που πέτυχε το πρώτο γκολ και «άνοιξε» την κλειστή έως το 39ο λεπτό άμυνα των Ηπειρωτών. Παράλληλα, ο Κριχόβιακ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στα «κιτρινόμαυρα», προσθέτοντας μάλιστα το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. 
 
Κατά αυτόν τον τρόπο, η υπόθεση-Ευρώπη παρέμεινε «ορθάνοιχτη», μιας και η «Ένωση» ισοβαθμεί με τον Άρη στους 56 βαθμούς, ο οποίος πήρε σπουδαίο «διπλό» μέσα στην Τούμπα.


1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 12ο λεπτό και άνηκε στην ΑΕΚ.
 
Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, βρήκε τον Σιμάνσκι, που από απόσταση «αναπνοής» έστειλε την μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

 
Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι κοντά στο να ανοίξουν το σκορ. Ο Τσούμπερ έκανε μία ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι που βρισκόταν ο Άμραμπατ, αυτός την «τσίμπησε», αλλά ο γκολκίπερ των Ηπειρωτών απέκρουσε.

Στο 26' ήταν η σειρά του Κριχόβιακ να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Λοντίγκιν, όταν μετά από φάση διαρκείας είδε την μπάλα να «στρώνεται» μπροστά του και επιχείρησε το σουτ. Όπως και πριν, ωστόσο, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν σε ετοιμότητα και αρχικά απέκρουσε, πριν μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. 
 
Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα να απειλήσει, όταν ο Περέα βρέθηκε ολομόναχος εντός περιοχής, έπιασε την κεφαλιά, αλλά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του θεατή έως εκείνο το χρονικό σημείο, Τσίτσαν Στάνκοβιτς.
 
Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ προειδοποίησε και πάλι. Ο Μάνταλος έκανε τη γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, ο προωθημένος Μήτογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λοντίγκιν δήλωσε ξανά «παρών» και απέκρουσε. 
 
Εν τέλει, ο «γόρδιος δεσμός» της άμυνας των φιλοξενούμενων λύθηκε στο 39ο λεπτό, όταν ο Κριχόβιακ βρήκε τον Χατζισαφί στο δεύτερο δοκάρι, που με δυνατό σουτ από διαγώνια θέση, έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του εξαιρετικού έως τότε Λοντίγκιν, γράφοντας το 1-0 για την ΑΕΚ.


Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν έπεσε με την ΑΕΚ να ψάχνει και δεύτερο γκολ, κάτι το οποίο βρήκε εν τέλει, από την «άσπρη βούλα», στις καθυστερήσεις. Ο Άμραμπατ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Κάργα και μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, ο διαιτητής υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών». Ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι ανέλαβε και την εκτέλεση, έγραψε το 2-0 και έστειλε την «Ένωση» στα αποδυτήρια με προβάδισμα ασφαλείας.

2ο ημίχρονο

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε την ΑΕΚ να πιέζει με τον ίδιο τρόπο που το έκανε στο τέλος του πρώτου. Στο 54ο λεπτό είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία, όταν ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ από το όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ, μετά από παρέμβαση του Λοντίγκιν.

 
Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Κριχόβιακ να «γράψει» το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Τσούμπερ ξεκίνησε την επίθεση από τα αριστερά, έδωσε την πάσα στον Μάνταλο, αυτός άγγιξε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να στρωθεί στον Πολωνό χαφ, που «πάτησε» περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε δραματικά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, χωρίς να μπορεί να απειλήσει, ενώ η ΑΕΚ έκανε διαχείρηση του υπέρ της σκορ, έχοντας κάποιες αξιόλογες επιθετικές προϋποθέσεις, που δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε κάτι μεγαλύτερο.

Στο τελευταίο σφύριγμα το 3-0 στον φωτεινό πίνακα δεν είχε αλλάξει και επιβεβαίωσε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για την «Ένωση», στη «μάχη» που δίνει για έξοδο στην Ευρώπη.
 

Ο MVP

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Ήταν το μυαλό της ΑΕΚ στο κέντρο, έβγαζε σιγουριά στις μεταβιβάσεις του και στο παιχνίδι του γενικότερα, ενώ ήταν πιο δραστήριος από ποτέ. Δικαιωματικά βρήκε και ένα γκολ που το άξιζε στον απόλυτο βαθμό.
 

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ, στο οποίο φέρει μερίδιο ευθύνης και ο εξαιρετικός έως εκείνο το χρονικό σημείο Λοντίγκιν. Ο Χατζισαφί έλυσε τον «γόρδιο δεσμό», όπως προαναφέρθηκε, και άλλαξε ουσιαστικά την πορεία της αναμέτρησης. 
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (67' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78' Σάκχοφ), Γκαρσία (73' Μισελέν), Μάνταλος, Τσούμπερ (78' Ανσαριφάρντ), Άμπραμπατ (67' Τάνκοβιτς)
 
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Ρίζος (63' Μίνα), Καραχάλιος, Σνάιντερ, Λιάσος (46' Παντελάκης), Στάνκο (72' Σιόντης), Κύρκος (46' Οικονομόπουλος), Περέα (64' Μπρένερ)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0