Football Talk

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Τρίποντο και τριάδα για τους «κίτρινους» - Έκτη αγωνιστική χωρίς νίκη ο «Δικέφαλος»

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Τρίποντο και τριάδα για τους «κίτρινους» - Έκτη αγωνιστική χωρίς νίκη ο «Δικέφαλος»

Τρίποντο γοήτρου πήρε ο Άρης στην αναμέτρηση της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ ο οποίος παρέμεινε για έκτη αγωνιστική χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα οι «κίτρινοι» πάτησαν τριάδα στη βαθμολογία.

Το απόγευμα της Τετάρτης (11/5) ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον μεγάλο του… τοπικό αντίπαλο, τον Άρη, για την 8η αγωνιστική των play off της Super League. Με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στη δεύτερη θέση, ενώ η ομάδα του Μπούργος τέταρτοι σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ (53 βαθμούς).

Το παιχνίδι ήταν σημαντικό και για τις δύο ομάδες, με τον «δικέφαλο» να ψάχνει το τρίποντο έτσι ώστε να αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας για να κλειδώσει τη δεύτερη θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι με τη σειρά του ήθελαν νίκη για να μείνουν «ανοιχτά» τα όνειρα τους περί… ευρωπαϊκού εισιτηρίου!

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε τόσες ευκαιρίες, αλλά το δεύτερο ήρθε για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Καμαρά με ένα έξοχο πλασάρισμα έδωσε προβάδισμα στους «κίτρινους» και παράλληλα πάτησε την τριάδα στη βαθμολογία, περιμένοντας την αναμέτρηση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ψάχνοντας τα πατήματα τους, με τον ΠΑΟΚ να είναι η πρώτη ομάδα όπου δημιούργησε συνθήκες για δημιουργία γκολ, με τον Μούργκ να γυρίζει στην περιοχή αλλά δεν βρέθηκε παίκτης του «δικέφαλου» εκεί.

Στο 9ο λεπτό ο Άρης έκανε και αυτός την πρώτη απειλητική του ενέργεια με τον Σούτγκρεν να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα.

Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές, αφού δεν υπήρχε περιθώριο λάθους για καμία και έτσι πέρασε το πρώτο εικοσάλεπτο χωρίς κλασική ευκαιρία.

Ένα γέμισμα του Ντουκουρέ με κεφαλιά για τον Μαντσίνι στο 22’, με τον Αργεντινό να επιχειρεί ένα σουτ, με αυτό κατέληξε πολύ άουτ ήταν η αφορμή για ανασταλτική συσπείρωση των γηπεδούχων.

Ο Άρης πίεζε ψηλά στο τερέν, χωρίς να μπορεί παρόλα αυτά να δημιουργήσει σημαντικές προϋποθέσεις.

Μια καλή φάση για τους φιλοξενούμενους, με τον Μαντσίνι να πατάει περιοχή στο 28’, αλλά ο Σίντγκλεϊ έκοψε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ένα σουτ του Κούτιτς, έξω από την περιοχή, δεν ανησύχησε τον Κουέστα, καθώς η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του εύκολα και έλεγξε τη φάση στο 33’.

Τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα (42’) ο Καμαρά με μια σέντρα προς την περιοχή των «ασπρόμαυρων», αλλά εκεί δεν κατάφερε ένας εκ των Φαμπιάνο και Μαντσίνι να κάνει την προβολή.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτη φάση για το δεύτερο ημίχρονο, την έκανε ο Άρης με τον Μαντσίνι από τα δεξιά να βρίσκει τον Καμαρά που σούταρε, αλλά ο Πασχαλάκης δεν δυσκολεύτηκε και μπλόκαρε τη μπάλα.

Μια ευκαιρία που… δεν χάνεται από μεριάς ΠΑΟΚ, πραγματοποιήθηκε στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Σάστρε να επελαύνει από τα δεξιά, έκανε το σουτ, ο Κουέστα έκανε την επέμβαση και η μπάλα στρώθηκε εξαιρετικά στον Μούργκ, ο οποίος με κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ, κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ.

Με μια όμορφη μπαλιά του Μαντσίνι στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ στο 63’, βρήκε έξοχα τον Καμαρά, ο οποίος ξέφυγε από τους Μιχάι και Ίνγκασον, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη και με ένα πλασέ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (1-0).

Το γκολ έφερε αναταραχή στην πλευρά των γηπεδούχων, με το Λουτσέσκου να κάνει διορθωτικές κινήσεις για ανατρέψει την εικόνα αυτή. Από τη θέση του ο Μπούργος, κοίταξε να προφυλάξει το προβάδισμα του τοποθετώντας τον Δεληζήση για τρίτο στόπερ.

Στο 81ο λεπτό μια κεφαλιά του Άκπομ είχε προοπτική, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε ψύχραιμα.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη… ζημιά στον Άρη, με μοναδικό ζημιωμένο της αναμέτρησης τον «δικέφαλο»

Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες μετά από μια ακόμη ήττα στην Τούμπα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου, γονατισμένοι στον αγωνιστικό χώρο ήταν... απαρηγόρητοι. Μάλιστα, ο Κούρτιτς, με τα νεύρα στα «κόκκινα» τα έβαλε με τους οπαδούς ηλεκτρίζοντας περεταίρω την ατμόσφαιρα.

O MVP

Ο Καμαρά ήταν ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης. Έτσι λοιπόν, δικαιούται να λάβει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης!

Η φάση του αγώνα

Αδιαμφισβήτητα, ο ΠΑΟΚ είχε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ από το 51ο λεπτό, με το Μούργκ να αστοχεί σε μια… άχαστη ευκαιρία με τον Κουέστα εκτός εστίας και όλη την εστία ελεύθερη. Παρόλα αυτά ο Αυστριακός έστειλε τη μπάλα πάρα πολύ άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (66’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (66’ Μιτρίτσα), Μουργκ (66’ Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (68’ Σάκιτς), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Μπερτόγλιο (79’ Πάλμα), Ιτούρμπε (85’ Δεληζήσης), Μαντσίνι (79’ Γκαρσία), Καμαρά.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0