Football Talk

Μπαρτσελόνα – Θέλτα 3-1: Καθάρισαν Ομπαμεγιάνγκ και... Ντεμπελέ για τους «μπλαουγκράνα»!

Μπαρτσελόνα – Θέλτα 3-1: Καθάρισαν Ομπαμεγιάνγκ και... Ντεμπελέ για τους «μπλαουγκράνα»!

Χωρίς ιδιαίτερα άγχη, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Θέλτα στο Καμπ Νου για την 36η αγωνιστική της La Liga και εξασφάλισε την παρουσία της στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Με πρωταγωνιστές του Ομπαμεγιάνγκ και Ντεμπελέ, η Μπαρτσελόνα βρήκε τρία γκολ σε διάστημα 18 λεπτών και έφτασε σε ένα άνετο 3-1 εις βάρος της Θέλτα, που είχε τις ευκαιρίες να κάνει ζημιά, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι Καταλανοί ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, ωστόσο η Θέλτα ήταν ιδιαίτερα απειλητική στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 14ο λεπτό, ο Τερ Στέγκεν αρνήθηκε γκολ στον Ιάγκο Άσπας, με καθοριστική επέμβαση, καθώς αν είχε σκοράρει ο Ισπανός θα είχε αλλάξει η εικόνα του ματς άρδην. Η υπεροχή της Μπάρτσα απέδωσε καρπούς στο 30’ όταν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, αυτή έφτασε στον Ντεμπελέ, που με ένα καταπληκτικό σόλο, πάτησε περιοχή και σέρβιρε στον Ντεπάι για το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Τερ Στέγκεν κράτησε και πάλι ανέπαφη την εστία του σε προσπάθεια του Γκαγιάρδο και στο 42’ ήρθε το δεύτερο χτύπημα των γηπεδούχων. Ο Ομπαμεγιάνγκ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα της Θέλτα και έγραψε το 2-0!

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49’, όταν ο Ντεμπελέ με την δεύτερη ασίστ του στο ματς, έδωσε στον Ομπαμεγιάνγκ για σημειώσει το τρίτο γκολ της ομάδας του. Βέβαια, το τρίτο τέρμα χαλάρωσε τους παίκτες του Τσάβι, που άμεσα δέχθηκαν γκολ από τον Άσπας (50’), με τον Τερ Στέγκεν να μην μπορεί να αποτρέψει το γκολ αυτή τη φορά.

Το σκορ του αγώνα δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά, ειδικά από την στιγμή που η Θέλτα έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Μουρίγιο που μπήκε αλλαγή στην ανάπαυλα είδε απευθείας κόκκινη κάρτα. 


Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (89’ Μινγκέθα), Αραούχο (67’ Λεγκλέτ), Γκαρσία, Άλμπα, Γκάβι, ντε Γιονγκ, Ντεπάι (Φατί), Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ (84’ ντε Γιόνγκ), Τόρες (46’ Πούιγκ)

Θέλτα (Ε. Γκουτέτ): Ντιτούρο, Βάσκεθ (46’ Μουρίγιο), Αΐντο, Αραούχο, Γκαλάν, Μπελτράν (89' Βέιγκα), Μέντες, Σουάρεζ (89' Φοντάν), Τσέρβι (97' Σολάρι), Γκαγιάρδο (60’ Τάπια), Άσπας

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0