Football Talk

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-2: Αρνείται να παραιτηθεί από την διεκδίκηση του τίτλου και πανηγύρισε με ανατροπή! (video)

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-2: Αρνείται να παραιτηθεί από την διεκδίκηση του τίτλου και πανηγύρισε με ανατροπή! (video)

Μπορεί η Λίβερπουλ να βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, για 3ο σερί παιχνίδι, όμως δεν λέει να παραιτηθεί με τίποτα από την διεκδίκηση του τίτλου, διεκδικώντας μέχρι τέλους τις πιθανότητες που έχει. Γύρισε το ματς κόντρα στην Άστον Βίλα και με το τελικό 2-1, βρίσκεται έστω και με ματς περισσότερο, σε ισοβαθμία με τη Μάντσεστερ Σίτι!

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χειρότερα το ματς στο Βίλα Παρκ για την Λίβερπουλ. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ανέδειξε για ακόμη μία φορά το μέταλλο που την διακατέχει. Έκανε άμεσα το 1-1, έψαξε με υπομονή το γκολ της νίκης και όταν το βρήκε, έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της ομάδας του Στίβεν Τζέραρντ, ευελπιστώντας πως θα κάνει στο Έτιχαντ, ό,τι δεν μπόρεσε απέναντί της.

Τα δεδομένα δυσκόλεψαν στο 3ο λεπτό, όταν ο Ντάγκλας Λουίς αντιλήφθηκε πως ο Τσιμίκας, στην 12η του εμφάνιση στην Premier League φέτος, και ο Φαν Ντάικ, μπερδεύτηκαν. Έπεσαν στο έδαφος μαζί με τον Γουότκινς και ο Βραζιλιάνος πέτυχε το 5ο του γκολ στην χρονιά, αφήνοντας την Λίβερπουλ πίσω στο σκορ για 3ο σερί ματς, για πρώτη φορά στην σεζόν.


Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση, καθώς οι «κόκκινοι» έπαιξαν βόλεϊ στην περιοχή των «χωριατών» και βρήκαν το πολυπόθητο τέρμα, με τον Μάτιπ, που ευνοήθηκε από το σουτ του Φαν Ντάικ και την απόκρουση του Μαρτίνεθ.


Το 1-1 στο 7’, έδωσε εκπληκτικό ρυθμό στο παιχνίδι και η Λίβερπουλ έχασε σημαντικές ευκαιρίες μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου για να προηγηθεί. Η πρώτη ήρθε από τον Μανέ, έπειτα από σέντρα του Τσιμίκα, η δεύτερη από κακή εκτίμηση του Κεϊτά που βρέθηκε μόνος του, ενώ η αλήθεια είναι πως στάθηκε τυχερή.


Μία γκάφα ολκής του Άλισον άλλωστε, στο τέλος του πρώτου μέρους, έμοιαζε πως θα μπορούσε να οδηγήσει στο 2-1 της Βίλα, με τον Γουότκινς όμως να αιφνιδιάζεται.


Στην επανάληψη όμως, η Λίβερπουλ ήταν πολύ πιο αποφασισμένη. Σκόραρε με τον Μανέ, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Ντίας, με την συμπλήρωση 66 λεπτών και έκανε ό,τι μπορούσε για να διευρύνει το προβάδισμά της.


Ο Σαλάχ αστόχησε με την πρώτη του επαφή με την μπάλα απέναντι από τον Μαρτίνεθ, ενώ η καλύτερη στιγμή των «βίλανς» στο δεύτερο μέρος, έλαβε χώρα στο 83’, με το σουτ του Ίνγκς (σκόραρε στο 86’)να ανακόπτεται από τον Άλισον.


Κάπως έτσι, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Λίβερπουλ πανηγύρισε μία σημαντική νίκη, αναλογικά με το πώς κύλησε η αναμέτρηση. Ξόρκισε το περσινό 7-2, έκανε την ανατροπή και βρίσκεται στην ισοβαθμία με τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας φυσικά και ένα ματς περισσότερο!

Άστον Βίλα: Μαρτίνεθ, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Ντιν, ΜακΓκιν, Νακάμπα (62΄ Τσουκουεμέκα), Λουίς, Κουτίνιο (70’ Μπουεντία), Γουότκινς (81’ Τραορέ), Ινγκς

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Τζόουνς (62΄ Τιάγκο), Φαμπίνιο (30’ Χέντερσον), Κεϊτά, Ζότα, Μανέ, Ντίας (72΄ Σαλάχ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0