Football Talk

Γρανάδα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: Νίκη «χρυσάφι» απέναντι στους προβληματικούς Βάσκους (video)

Γρανάδα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: Νίκη «χρυσάφι» απέναντι στους προβληματικούς Βάσκους (video)

Η Γράναδα επικράτησε με 1-0 της Αθλέτικο Μπιλμπάο στο Νουέβο Λος Καρμένιες, με γκολ του Κογιάδο στο 35’ για την 36η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Νίκη «χρυσάφι»  με σκορ 1-0 πανηγύρισε η Γρανάδα του Αϊτόρ Καράνκα, απέναντι στην προβληματική Μπιλμπάο. Σκορερ για την ομάδα της Ανδαλουσίας ο Κογιάδο στο 35’ που με αυτό το γκολ, τη βοηθάει να αποφύγει τις «περιπέτειες» και να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Ακόμη μια προβληματική εμφάνιση για τους Βάσκους που ωστόσο ακόμα μένουν ζωντανοί για την Ευρώπη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γρανάδα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με κατοχή μπάλας και μεταφορά του παιχνιδιού με αρκετές πάσες έξω από την περιοχή των Βάσκων. Παρόλα αυτά, η Μπιλμπάο έχασε την πρώτη μεγάλη στιγμή της βραδιάς. Ο Βενσεδόρ, βρήκε στην περιοχή τον Βιγιαλίμπρε, με τον βραχύσωμο επιθετικό, που σούταρε χαμηλά στη δεξιά γωνία και το Μαξιμιάνο να λέει «όχι» στο 31΄.

Στο 35’ όμως, η Γρανάδα ήταν αυτή που προηγήθηκε όταν η «τρικυμία» στην άμυνα της Μπιλμπάο, έδωσε την ευκαιρία στον Κογιάδο, να πλασάρει τον Ουνάι Σιμόν, με ψυχραιμία και να ανοίξει το σκορ, που ήταν και το αποτέλεσμα για το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Γρανάδα, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, με τη Μπιλμπάο, να προσπαθεί να κλέψει τη μπάλα με πίεση ψηλά. Οι Βάσκοι επιχειρούσαν με βαθιές μπαλιές και πολλές σέντρες να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή όμως η προσπάθειες τους, δεν επέφεραν αποτέλεσμα. Στο 65’ η παίχτες της Γρανάδα, ζήτησαν πέναλτι έπειτα από ανατροπή, όμως ο διαιτητής του αγώνα διέταξε τη συνέχεια του ματς.

H αναμέτρηση, από εκεί και μετά έχασε το ρυθμό της με τα μαρκαρίσματα να γίνονται όλο και πιο σκληρά και τη Μπιλμπάο να ψάχνει τρόπους να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Καράνκα, που με αντεπιθέσεις, επεδίωκε να «κλειδώσει» το παιχνίδι.

Στο 85’ το έργο της φιλοξενούμενης ομάδα έγινε ακόμη δυσκολότερο αφού ο Βέσγκα, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 58’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τους Βάσκους με 10 παίκτες.

Η Γρανάδα εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή στις καθυστερήσεις, με γκολ του Σουάρεζ, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η ομάδα της Ανδαλουσίας πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη, μένοντας αήττητη για τέταρτο συνεχόμενο μάτς.

 

Γρανάδα (Αϊτόρ Καράνκα): Mαξιμιάνο, Κινί, Εσκουδέρο, Ντουάρτε, Ντίαθ( 59’ Σάντσεθ), Γκοναλόν (78’ Ετέκι), Μίγια, Πουέρτας, Ουζούνι( 78’ Λ. Σουάρεζ), Κογίαδο, Μολίνα

Μπιλμπάο (Μαρθελίνο): Σιμόν, Λέκουε (58’ Πέτσα), Μπερσισέ, Βιβιάν, Μαρτίνεθ, Μουνιαϊν,Ν. Γουίλιαμς (58’ Ινιάκι Γουίλιαμς), Γκαρσία (58’ Βέσγκα), Βενσεδόρ( 69’ Θαράγκα), Βιγιαλίμπρε(74’ Ρ. Γκαρθία), Μπερενγκέρ


Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0