Football Talk

Στην Βιέννη άλλαξε η μορφή του… Champions League και ακούστηκε το όνομα της «OPAP Arena»!

Στην Βιέννη άλλαξε η μορφή του… Champions League και ακούστηκε το όνομα της «OPAP Arena»!

Το Συνέδριο της Βιέννης ολοκληρώθηκε. Η UEFA αποφάσισε και με το… σφύριγμα της λήξης του, υπάρχουν πράγματα που δεν θα είναι ίδια από εδώ και πέρα στο Champions League από την σεζόν 2024-25. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αποκτά περισσότερα ματς, περισσότερες ομάδες και ιδιαίτερα play-off  με φόντο… προκρίσεις στους «16», ενώ το κερασάκι στην τούρτα αφορά την σκέψη για διεξαγωγή του τελικού του Europa Conference League στην «OPAP Arena» σε δύο χρόνια από σήμερα!

Επρόκειτο για ένα ενενηντάλεπτο αλλαγών ή καλύτερα αρκετών διαφοροποιήσεων, τις οποίες σαφώς και δεν περιμέναμε, πριν από την έναρξη του Συνέδριου της Βιέννης! Η UEFA συγκάλεσε συνέδριο, με φόντο τις επικείμενες αλλαγές στο Champions League και οι ανακοινώσεις που προέκυψαν μετά από πολύωρες συσκέψεις, σαφώς και θέλουν τον… χρόνο τους, για να γίνουν πλήρως αντιληπτές από το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, η Ομοσπονδία αποφάσισε να εφαρμόσει το «ελβετικό σύστημα» και στις τρεις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις.

Αρχικά, οι ομάδες στο Champions League δεν θα είναι 32 αλλά 36, όμως κάθε μία θα δίνει οκτώ αγώνες στην πρώτη φάση και όχι δέκα. Μένουν δύο έξτρα εισιτήρια, τα οποία θα πηγαίνουν σε ομάδες, βάσει της κατάταξης των χωρών τους στη λίστα Country Coefficient της κάθε διαφορετικής ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Αυτή τη στιγμή, η Αγγλία και η Ολλανδία προπορεύονται σε αυτό το κομμάτι, λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων των ομάδων τους σε αυτό το κομμάτι!

Ταυτόχρονα, αλλαγές σημειώθηκαν και στο Europa League και στο Europa Conference League. Η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση θα περιλαμβάνει 36 ομάδες στην φάση του ομίλου, στον οποίον κάθε ομάδα θα δίνει 8 αγώνες. Τέλος, σχετικά με το νεοσύστατο θεσμό, οι ομάδες από το 2024 θα είναι επίσης 36, όμως κάθε σύλλογος στη φάση του ομίλου θα δίνει έξι αγώνες.

Όσον αφορά τον τελικό του Europa Conference League, είναι γεγονός πως η «OPAP Arena» συγκαταλέγεται μέσα στις επιλογές για την διοργάνωση του τελικού του 2024, με τον επόμενο πάντως να λαμβάνει χώρα στην Πράγα και το Έντεν Παρκ.

Και από την Αγιά Σοφιά και την Πράγα περνάμε στο Μόναχο και το Fussball Arena, όπου θα γίνει η πρεμιέρα του EURO 2024, με τον τελικό να διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0