Football Talk

Παναθηναϊκός: Ψάχνει το διπλό χωρίς τον… ηγέτη του, για να κλειδώσει την Ευρώπη!

Παναθηναϊκός: Ψάχνει το διπλό χωρίς τον… ηγέτη του, για να κλειδώσει την Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός τα έχει πάει έξοχα μέχρι στιγμής στα φετινά play off και ο Γιοβάνοβιτς είναι έτοιμος να κάνει την υπέρβαση στον Πειραιά χωρίς την ηγετική φυσιογνωμία του Φραν Βέλεθ και του Γκατσίνοβιτς.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ένα ντέρμπι αιωνίων είναι πάντα σημαντικό γεγονός από μόνο του. Πόσω μάλλον όταν ακόμα δεν έχουν εξασφαλιστεί τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω του πρωταθλήματος και το Κύπελλο Ελλάδας θα… μιλήσει μετά την ολοκλήρωση των play off. Μέχρι τότε, όλα είναι ρευστά.

Ο ηγέτης και τα χαρακτηριστικά του

Η απουσία του Γκατσίνοβιτς… φάνηκε στο αθηναϊκό ντέρμπι την Κυριακή (8/5) και ο Σέρβος μέσος θα απουσιάζει από την αναμέτρηση στον Πειραιά. «Απών» θα είναι και ο Φραν Βέλεθ ο οποίος προσφέρει αδιάκοπα τις υπηρεσίες του στον Παναθηναϊκό, τόσο εντός γηπέδου, όσο και παρασκηνιακά, χρειάστηκε να αποφορτιστεί καθώς το ερχόμενο διάστημα είναι άκρως πιεστικό και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτιμάει θα τον θυσιάσει τώρα έτσι ώστε να είναι «ξεκούραστος» στην συνέχεια. Η ηγετική παρουσία του Ισπανού στόπερ είναι κάτι το οποίο έλειπε από την ομάδα και τα αποδυτήρια της.

ipiccy_image_7_5.jpg

Από την άλλη μεριά ο Χουάνκαρ έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που… παραλίγο να του στερήσει τη συμμετοχή του στο ντέρμπι, αλλά ο Σέρβος τεχνικός, ευτυχώς, θα τον έχει στη διάθεση του. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε επισημάνει πως ο Ισπανός μπακ, είναι απαραίτητος στην αριστερή πτέρυγα του Παναθηναϊκού, αφού οι επιθετικές του ικανότητες (εννοείται σε συνδυασμό με τις ανασταλτικές του) μπορούν να δώσουν υπεροχή στην ομάδα. Τα τρεξίματα του, οι έξυπνες μπαλιές, η μαχητικότητα, αλλά και ο… τσαμπουκάς του δίνουν στην ομάδα το κάτι παραπάνω. Για αυτό είναι σημαντική η παρουσία του.

Τα στοιχεία που προσφέρει ο Γιοβάνοβιτς και ο στόχος για τρίποντο

Ο Παναθηναϊκός έχει θέσει στόχο τη νίκη στο Γ. Καραϊσκάκης, γεγονός που ούτε αποτελεί απατηλό όνειρο, αλλά ούτε θα του δοθεί και απλόχερα. Έχει και συνεχίζει αποδεικνύει πως είναι μια ομάδα του προπονητή. Μια ομάδα που δεν θα τα παρατήσει μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ναι εντάξει, υπήρξαν αναμετρήσεις στις οποίες μας… βγήκαν τα μάτια, που δεν μπόρεσε να βγάλει τις φάσεις που θα έπρεπε, με μοναδικές ευκαιρίες που χάθηκαν και δεν είχε ουσία πάλεψε μέχρι το τέλος με αξιοπρέπεια. Είχε όμως ένα εκ των βασικών χαρακτηριστικών που έχει δημιουργήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το πείσμα. Δεν θα τα παρατήσει ποτέ και θα μάχεται μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι κάτι που χτίστηκε κατά τη διάρκεια όλης τη χρονιάς.

 5583162_1.jpg

Ακόμα όμως ψάχνει, αυτό το «μεγάλο διπλό» όπου θα του δώσει τον χαρακτηρισμό του φαβορί και θα εξασφαλίσει μια βαθμολογική «ανάσα» για να κλειδώσει και την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος. Με μια καλή εμφάνιση στον Πειραιά και ένα πιθανό τρίποντο θα μιλάμε με άλλα δεδομένα. Ο Γιοβάνοβιτς έχει καταστρώσει το σχέδιο του και θα θέλει να επαναλάβει αυτό που κατάφερε και στο παιχνίδι της «Λεωφόρου» στα play off με στόχο μόνο τη νίκη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0