Football Talk

ΑΕΚ: Στα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και στο σπίτι της θα φιλοξενήσει τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης

ΑΕΚ: Στα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και στο σπίτι της θα φιλοξενήσει τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Τεράστια επιτυχία για την ΑΕΚ η επί της ουσίας απευθείας ανάθεση του γηπέδου της από την UEFA για τον τελικό του Conference League για το 2024  – Τι έπαιξε ρόλο.

Στην Αγιά Σοφιά – OPAP Arena θα διεξαχθεί ο τελικός του Conference League το 2024 με την UEFA επί της ουσίας να δίνει απευθείας ανάθεση στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ!

Υπήρχε αρχικά η διάθεση το γήπεδο της ΑΕΚ να πάρει τον τελικό του Conference της επόμενης σεζόν. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η ανάθεση παίρνει παράταση μίας σεζόν.

Από πλευράς τόσο της UEFA όσο και της ΕΠΟ υπάρχει ήδη στην ΑΕΚ μία πρώτη πληροφόρηση που επιβεβαιώνει ότι το γήπεδο της Ένωσης έχει πάρει τον τελικό του 2024. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά τον φετινό τελικό στα Τίρανα θα υπάρχει και επίσημη ανάθεση της «OPAP Arena» για τον τελικό του ’24.

Πρόκειται σαφώς για μία τεράστια επιτυχία του γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια που η UEFA φαίνεται να δίνει τελικό σε γήπεδο που δεν είναι αυτή τη στιγμή καν ολοκληρωμένο!

Τι έπαιξε ρόλο σε αυτή την απευθείας ανάθεση; Καταρχάς ο πλήρης φάκελος που είχε καταθέσει η ΑΕΚ στην ΕΠΟ με όλες τις λεπτομέρειες, όλες τις προδιαγραφές, αλλά και την αναλυτική περιγραφή δυνατοτήτων του γηπέδου της. Επίσης, η πρόσφατη διαδικτυακή επιθεώρηση του γηπέδου από την UEFA έπαιξε σαφώς το ρόλο της.

Σήμερα ανακοινώνεται ότι η Μπράγκα θα πάρει τον τελικό του Conference για το 2023. Και για την επόμενη σεζόν ήταν η ΑΕΚ υποψήφια, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να πάρει τελικό ένα χρόνο πριν πάρει άδεια και λειτουργία. Έτσι μπήκε η παράμετρος του 2024.

Στα 100 χρόνια από την ίδρυσή της λοιπόν, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στο γήπεδό της τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης…

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0