Football Talk

Λιονέλ Μέσι: Τον... έφαγαν τα δοκάρια! (video)

Λιονέλ Μέσι: Τον... έφαγαν τα δοκάρια! (video)

Ο Λιονέλ Μέσι για ακόμα ένα παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με την ατυχία του δοκαριού να χτυπά ξανά, σε μια σεζόν που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει το συντομότερο για πολλούς λόγους.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το ματς στην τελευταία φάση, όταν την έστειλε στο δοκάρι. Είναι μια από αυτές τις σεζόν. Συμβαίνει σε όλους τους παίκτες, ακόμα και στους καλύτερους και είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον καλύτερο του Μέσι. Έχει πραγματοποιήσει τόσες πολλές φοβερές χρονιές. Νομίζω ότι φέτος δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Η εστία δεν του φέρθηκε πολύ καλά. Έχει βρει το δοκάρι περισσότερες φορές από όσα γκολ έχει πετύχει, έτσι;»

Αυτά ήταν τα λόγια του Μαουρίσιο Ποτσετίνο μετά την λήξη του αγώνα μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τρουά, όπου οι πρωταθλητές Γαλλίας στραβοπάτησαν, έχοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Μέσι στις καθυστερήσεις για το γκολ της νίκης, αλλά τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

Ο προπονητής της Παρί στάθηκε στο γεγονός ότι ο 33χρονος σταρ έχει βρει περισσότερες φορές το δοκάρι, από όσα γκολ έχει πετύχει με την φανέλα της γαλλικής ομάδας φέτος και δεν έχει άδικο. Ο Μέσι σε 24 εμφανίσεις στην Ligue1 έχει σκοράρει μόλις τέσσερις φορές. Πρόκειται για ένα αρνητικό ρεκόρ στην καριέρα του «λα Πούλγκα», ο οποίος στις 17 γεμάτες σεζόν του ως τώρα δεν έχει σημειώσει ποτέ λιγότερα από έξι. Μονάχα το 2004/05 πέτυχε ένα γκολ, όμως είχε αγωνιστεί μονάχα 75 λεπτά στο πρωτάθλημα της La Liga με την Μπαρτσελόνα, οπότε δεν αποτελεί κριτήριο.

Σίγουρα το παραπάνω στατιστικό αποτελεί πρωτοσέλιδο από μόνο του, ωστόσο από δίπλα μπορεί να φιγουράρει η… ατυχία, όπως ανέφερε και ο Ποτσετίνο. Ο Μέσι στην αναμέτρηση κόντρα στην Τρουά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι για 10η φορά φέτος. Από το 2006/07, όταν και ξεκίνησε η Opta να κρατά αρχείο, κανείς παίκτης δεν έχει φτάσει αυτόν τον αριθμό σε μια χρονιά. Μάλιστα, αν συμπεριλάβουμε σε αυτά και τις υπόλοιπες διοργανώσεις, τα δοκάρια γίνονται 12! 

Η επιτυχία από την αποτυχία μερικές φορές μπορεί να απέχει μερικά… εκατοστά. Όσα δηλαδή και η μπάλα από τα δίχτυα, στα σουτ του Μέσι που βρήκαν το δοκάρι. Ίσως αν τα γκολ του φέτος ήταν περισσότερα, να μην κάναμε λόγο για μια αποτυχημένη σεζόν, αλλά μάλλον πρέπει να συμπεριλάβουμε στην εξίσωση και την ατυχία. Όπως και να έχει, με δύο ματς να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Γαλλίας, το μαρτύριο αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν σύντομα και ο Αργεντινός σταρ μάλλον θα νιώθει ανακουφισμένος για αυτό!



Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0