Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Το πέναλτι του Καράσκο και ο... Όμπλακ έκριναν το ντέρμπι της πόλης! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Το πέναλτι του Καράσκο και ο... Όμπλακ έκριναν το ντέρμπι της πόλης! (video)
Οι «ροχιμπλάνκος» νίκησαν την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης, με το αγαπημένο τους σκορ (1-0) και με έναν εκπληκτικό Όμπλακ, σε ένα γεμάτο ντέρμπι και αυξήσαν την διαφορά τους από την 5η Ρεάλ Μπέτις στους έξι βαθμούς.

Η τελευταία αναμέτρηση της Κυριακής (8/5) στη La Liga περιλάμβανε το μεγάλο ματς της Μαδρίτης, με την Ατλέτικο να το κερδίζει για να πάρει μεγάλη ανάσα από την πίεση των «βερδιμπλάνκος».

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν στο 4ο λεπτό με το σουτ του Άνχελ Κορέα να καταλήγει λίγο πιο δίπλα από την εστία του Αντρίι Λούνιν και τέσσερα λεπτά αργότερα σε παρόμοια φάση, ο Γιανίκ Καράσκο δεν μπόρεσε να βρει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Παρόλα αυτά, ο Ματέους Κούνια κέρδισε πέναλτι στο 40ο λεπτό και ο Βέλγος εξτρέμ ευστόχησε για το 1-0. Ενώ λίγο αργότερα η «Βασίλισσα» ξεκίνησε την αντεπίθεση και ήταν μία ανάσα από την ισοφάριση με δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από τους Τόνι Κρόος και Λούκα Γιόβιτς.

Στο δεύτερο μέρος οι «μερέχνες» έκαναν φανερή την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Ατλέτι ήταν αυτή που είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Κούνια στον 62’, αλλά με τον Ουκρανό τερματοφύλακα να έχει απάντηση. Στο 67ο ο Φεντερίκο Βαλβέρδε με δυνατό συρτό σουτ πήγε να κάνει το 1-1 αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πιο δίπλα από το δοκάρι του Γιάν Όμπλακ και τρία λεπτά μετά ο Σλοβένος τον νίκησε με τρομερά αντανακλαστικά.

Ενώ στο 76’ ο Αντουάν Γκριεζμάν από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να τελειώσει την υπόθεση τρίποντο για την ομάδα του, όπως και ο Καράσκο που στο 77’ με συρτό σουτ είδε την μπάλα να χτυπάει το δοκάρι. Η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα για δεύτερη φορά και κυρίως όχι από τα πόδια του Ουρουγουανού Βαλβέρδε που απείλησε για τρίτη φορά τον Σλοβένο γκολκίπερ αλλά αυτός ήταν και πάλι στο σωστό σημείο για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Οι ενδεκάδες:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο, Σάβιτς, Χιμένες, Ρεϊνίλντο (73’ Φελίπε), Κοντογκμπιά, Κόκε, Γιορέντε, Καράσκο (90+3' Λόντι), Κούνια (89' Ντε Πολ), Κορέα (46’ Γκριεζμάν)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν, Βάσκεθ, Μιλιτάο (69’ Μεντί), Βαγιέχο, Νάτσο, Κασεμίρο (61’ Βαλβέρδε), Κρόος (68’ Μόντριτς), Καμαβινγκά, Ασένσιο, Ροντρίγκο, Γιόβιτς (61’ Βινίσιους)

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0