Football Talk

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Παράταση στο ευρωπαϊκό θρίλερ (video)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Παράταση στο ευρωπαϊκό θρίλερ (video)
Η ισοπαλία στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρατείνει το ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές θέσεις και την τελικη τετράδα. 

Ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) αναδείχθηκαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός για την 7η αγωνιστική των play off της Super League. Ένα ματς με αρκετά καλό ρυθμό στο περισσότερο κομμάτι του, το οποίο δίνει παράταση στην αγωνία των ευρωπαϊκών θέσεων.

Μάλιστα πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης η γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο έδωσε το «παρών» στο ΟΑΚΑ. Αυτό καθώς οι «κιτρινόμαυρες» αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στη Γ’ Εθνική, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό της ομάδας.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν ιδανικά για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου άσκησε ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο, προσπαθώντας να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ.

Μόλις στο 7ο λεπτό ο Τσούμπερ πήρε τη μπάλα κι έτρεξε στην αντεπίθεση, ψάχνοντας αρχικά τον Άμραμπατ. Στη συνέχεια η μπάλα πήγε στον Χατζισαφί, του οποίου το σουτ ήταν άστοχο. Η «Ένωση» συνέχισε στο ίδιο μοτίβο παιχνιδιού, πιέζοντας ψηλά, με τον Τσούμπερ να απειλεί κι εκείνος με σουτ έξω από την περιοχή και τη μπάλα όμως να περνάει αρκετά μέτρα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός από πλευράς του θέλησε να απαντήσει με τον Μαουρίσιο στην επόμενη ακριβώς φάση (19’) με νέο σουτ, το οποίο πέρασε επίσης έξω – μερικά εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς. Παράλληλα ο Αυστιρακός γκολκίπερ «εξολόθρευσε» και τον Παλάσιος, ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει επίσης από τα αριστερά.


Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν περισσότερο ρυθμούς, όντας πιο κινητικοί στον αγωνιστικό χώρο. Στο 21’, μάλιστα, ο Αϊτόρ έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή που ήταν βέβαια αρκετά αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Στάνκοβιτς να μπλοκάρει εύκολα.

Έπειτα από αρκετή ώρα, ήρθε και μια πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΚ και η καλύτερη γενικά στο πρώτο ημίχρονο.  Στο 29ο λεπτό ο Χατζισαφί βρέθηκε αμαρκάριστος στο όριο της περιοχής, δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.


Στα εναπομείναντα λεπτά τα μαρκαρίσματα ήταν αρκετά, οι κάρτες επίσης, με τον ρυθμό σε γενικές γραμμές να έχει χαθεί. Και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν προς τα αποδυτήρια.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στο πλαίσιο ενός πολύ ήπιου ρυθμού. Η ΑΕΚ ήταν εκείνη με την περισσότερη κατοχή μπάλας, έχοντας επιβάλλει τον ρυθμό της. Βέβαια αυτό δεν είχε ως αποτέλεσμα το να μπορεί να δημιουργήσει εύκολα φάσεις.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός στεκόταν πολύ καλά αμυντικά, σβήνοντας την όποια προσπάθεια του αντιπάλου. Επιθετικά δε, δεν κατάφερε να καταγράψει κάποια ευκαιρία. Γενικά μόνη αξιόλογη στιγμή έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο, ένα αρκετά αδύναμο σουτ του Κριχόβιακ έξω από την περιοχή το οποίο πέρασε άουτ.

Η πρώτη σημαντική στιγμή του 45λεπτου ήρθε για το «τριφύλλι» στο 65’. Πιο συγκεκριμένα ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά περίπου από το ύψος του πέναλτι, με τον Άμραμπατ να διώχνει σχεδόν πάνω από τη γραμμή. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ που δοκίμασε το πόδι του, αλλά το σουτ του πέρασε τελικά λίγα μέτρα άουτ.


Λίγο αργότερα ήρθε η σειρά του Κώτσιρα να απειλήσει (68’). Ο μπακ του Παναθηναϊκού βρέθηκε έξω από την περιοχή, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε τελικά άουτ.

Για τους «πράσινους» ήρθε και τρίτη διαδοχική ευκαιρία! Στο 71ο λεπτό ο Καρλίτος βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή και δοκίμασε το πόδι του. Το σουτ του ήταν καλό αλλά όχι αρκετά, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.


Η ΑΕΚ εμφανίστηκε άνευρη σε αυτά τα πρώτα λεπτά και άργησε αρκετά να σημειώσει κάποια καλή ευκαιρία. Στο 86’, λοιπόν, ο Μάταλος έκανε τη σέντρα με τον Γκαρσία να πιάνει την κεφαλιά. Η προσπάθειά του όμως ήταν αρκετά αδύναμη, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει εύκολα.


Στο 90’ ήρθε κι άλλη καλή στιγμή για την «Ένωση» με τον Τάνκοβιτς να εισβάλλει μέσα στην περιοχή και να μοιράζει στον Γκαρσία. Εκείνος, όντας αμαρκάριστος, έκανε το σουτ από το ημικύκλιο αλλά ο κίπερ του Παναθηναϊκού μπλόκαρε και σε αυτήν την περίπτωση.

Ο MVP

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι πραγματοποίησε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, βοηθώντας σημαντικά την ΑΕΚ σε όλους τους τομείς.

Η φάση του αγώνα

Θα μπορούσε να πει κανείς πως τόσο το δοκάρι του Χατζισαφί όσο και το σουτ Καρλίτος, αποτέλεσαν δύο σημαντικές φάσεις στις οποίες εάν έμπαινε κάποιο γκολ θα άλλαζαν σημαντικά οι ισορροπίες στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνοβιτε, Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Κριχόβιακ (74’ Τάνκοβιτς), Χατζισαφί (67’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκαρσία, Τσούμπερ, Άμραμπατ (86’ Ανσαριφάρντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (82’ Σάντσες), Πέρεθ, Βιγιαφάνες (46’ Βιτάλ), Μαουρίσιο (62’ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Αϊτόρ (74’ Μακέντα), Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0