Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 5-0: Ξεπέρασε τον αποκλεισμό και πλησιάζει στον τίτλο! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 5-0: Ξεπέρασε τον αποκλεισμό και πλησιάζει στον τίτλο! (video)

Δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο φάρμακο από τη… Νιούκαστλ η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατάφερε να συνέλθει από τον σοκαριστικό αποκλεισμό που υπέστη στο Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης, να επικρατήσει με 5-0 και να φτάσει στο +3 από την Λίβερπουλ, «αγκαλιάζοντας» το 4ο πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία!

Μπορεί μεσοβδόμαδα η Μάντσεστερ Σίτι να βίωσε το απόλυτο σοκ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, όμως η παράδοσή της απέναντι στη Νιούκαστλ στο Έτιχαντ και το στραβοπάτημα της Λίβερπουλ, αποτέλεσαν τα φάρμακα για να συνέλθει! Επικράτησε με 5-0 των «καρακαξών», επέστρεψε στο +3 από την Λίβερπουλ και έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος την τελευταία πενταετία.


Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, η Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε να βρει γκολ για έκτο συνεχόμενο ημίχρονο απέναντι στις «καρακάξες», με το τελευταίο «μηδέν» στο σπίτι της κόντρα στη Νιούκαστλ να χρονολογείται το 2014.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν, στο 19’ ο Ραχίμ Στέρλινγκ δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία και… βόλεϊ μέσα στην περιοχή, με τον Κανσέλο να είναι αυτός που επέλεξε να του δώσει ασίστ, αντί να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση, χαρίζοντάς του το 50ο του γκολ στο εν λόγω γήπεδο, όντας ο δεύτερος που το κάνει, μετά τον Κουν Αγουέρο!


Η Νιούκαστλ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά το γκολ του Γουντ στο 23’ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Γκιμαράες, πριν η μπάλα φτάσει στον Νεοζηλανδό!

Από εκεί και πέρα, η Σίτι κυριάρχησε στο γήπεδο μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους και ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Λαπόρτ νωρίτερα και ο Ζεσούς στο 34’, έγινε πράξη στο 40' από τον Ισπανό, σε μία φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες για φάουλ στο ξεκίνημα!


Το πράγμα είχε απλοποιηθεί, τα πόδια των παικτών των γηπεδούχων είχαν ελαφρύνει και ο Ρόδρι έκανε το 3-0 έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κέβιν Ντε Μπρόινε με την συμπλήρωση μίας ώρας.


Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να μεγαλώσει και άλλο, μετά την ευκαιρία του Ζιντσένκο στο 70’, ο Φόντεν και ο Στέρλινγκ διαμόρφωσαν το τελικό 5-0, και η Σίτι πηγαίνει στο +3 από την Λίβερπουλ και κάνει μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματός της την τελευταία πενταετία.


Μάντσεστερ Σίτι:  Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας (46’ Φερναντίνιο), Λαπόρτ (87’ Ράιλι), Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Στέρλινγκ, Ζεσούς (63’ Ζεσούς), Γκρίλις

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Κραφτ (68’ Τρίπιερ), Λασέλς, Μπερν, Τάργκετ, Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Ζοέλινγκτον, Αλμιρόν (80’ Μέρφι), Γουντ (68’ Γουντ), Σεντ Μαξιμίν

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0