Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-0: Πρώτη νίκη στα playoff κόντρα στον «άνοστο» Δικέφαλο!

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-0: Πρώτη νίκη στα playoff κόντρα στον «άνοστο» Δικέφαλο!

Σε μια αναμέτρηση με λίγες καλές φάσεις και δύο ακυρωθέντα γκολ, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Σνάιντερ και συνεχίζει να διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αναμέτρηση που θα ξεχαστεί γρήγορα ήταν αυτή ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες. Η ομάδα της Ηπείρου ήταν πιο ουσιαστική μπροστά στο τέρμα και παρότι είδε δύο φορές τον VAR να ακυρώνει ισάριθμα γκολ του Περέα, κατάφερε εν τέλει να πάρει την πρώτης νίκη στα playoff της Super League. Απογοητευτική εμφάνιση από τους παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι σε κανένα σημείο δεν απείλησαν αισθητά τον Λοντίγκιν.

1ο ημίχρονο

Λίγα πράγματα έδειξαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Το ξεκίνημα ήταν νωθρό, με τις καλές στιγμές να έρχονται λίγο πριν την συμπλήρωση των 45’. Συγκεκριμένα, ο Πίρσμαν στο 43’ έκανε παράλληλο με την εστία γύρισμα, αλλά κανένας παίκτης του ΠΑΣ δεν βρέθηκε στην πορεία της, ώστε να την στείλει στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ μετά από καραμπόλα. Ο Μιτρίτσα επιχείρησε ένα σουτ που κόπηκε από τον Σάλιακα, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στην συνέχεια στον Ολιβέιρα και κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Λοντίγκιν. Στα αξιοσημείωτα του ημιχρόνου, η φάση του 28’ όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε δίχτυα με τον Περέα, ωστόσο μετά από τρίλεπτο(!) έλεγχο του VAR, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος οι Γιαννιώτες ήταν εμφανώς πιο δραστήριοι, δημιουργώντας δύο ευκαιρίες ως το 60’ και πετυχαίνοντας γκολ στο 63’. Ωστόσο, ο Περέα για δεύτερη φορά υποδείχθηκε οφσάιντ μέσω του VAR, καθώς ήταν για εκατοστά εκτεθειμένος. Η τρίτη όμως ήταν η… φαρμακερή! Στο 77’ ο Σάλιακας σέντραρε από τα αριστερά, Πίρσμαν και Σνάιντερ έπαιξαν… βόλεϊ με τον τελευταίο να νικά τον Πασχαλάκη. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ΠΑΟΚ έψαξε να βρει ένα γκολ ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι σημαντικό.
ΠΑΣ_ΓΙΑΝΝΙΝΑ_ΣΝΑΙΝΤΕΡ.jpg

MVP

Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης, Γιαν Σνάιντερ, εκτός του γκολ ήταν δραστήριος σε όλο το παιχνίδι και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε σε χρονικό σημείο που δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους Θεσσαλονικείς. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (46’ Λιάσος), Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ (46’ Κύρκος, 90+2' Παντελάκης), Περέα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσινγκάρας (56’ Σβαμπ), Τέιλορ (79’ Σοάρες), Μίτριτσα (64’ Άκπομ), Μουργκ, Ολιβέιρα (56’ Τσόλακ).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0