Football Talk

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά ο Φελίπε έκρινε την αναμέτρηση! (video)

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά ο Φελίπε έκρινε την αναμέτρηση! (video)
Ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης (08/05) στο Γεντί Κουλέ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play-outs της Super League.
Ένα γκολ του Λουίζ Φελίπε ήταν αρκετό για να κρίνει την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Κρητικοί νίκησαν με 1-0 εντός έδρας τους Αρκάδες (08/05) και παρότι καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, κατά διαστήματα παρουσίασαν εξαιρετικό θέαμα.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, αλλά μόνο ο Βραζιλιάνος κατάφερε να μετουσιώσει αυτή που το δόθηκε σε γκολ.


1ο ημίχρονο

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Χαρακτηριστικό αποτελεί πως χρειάστηκε να περάσουν τριάντα λεπτά παιχνιδιού, ώστε να εκδηλωθεί η πρώτη σημαντική ευκαιρία, που ήταν για τους φιλοξενούμενους.

Ο Μπαράλες έκλεψε την μπάλα, ο Μουνάφο έβγαλε μία εξαιρετική κάθετη στον Ριέρα, που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ τους δεν ήταν καλό.

Ένα λεπτό αργότερα, οι Αρκάδες απείλησαν και πάλι με τον Σονί, αλλά ο Επασί μπλόκαρε την εκτέλεση του φάουλ. Στο 35’ ήρθε η απάντηση του ΟΦΗ.

Ο Καμάου έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε, αλλά ο Παπαδόπουλος είχε απάντηση τόσο στη δική του προσπάθεια, όσο και στο «ριμπάουντ» του Νέιρα.

Όσα δεν είδαμε σε μισή ώρα παιχνιδιού, τα είδαμε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αστέρας είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 41’, αλλά ο Ριέρα δεν μπόρεσε να σκοράρει εξ’ επαφής, με τον Επασί να τον νικά και να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες συνέχισαν από εκείνο που σταμάτησαν στο πρώτο! Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ριέρα ξανά στο 57’, αλλά αστόχησε, ενώ οι γηπεδούχοι, έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Φελίπε στο 60ο λεπτό, που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα εξ’ επαφής.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ωστόσο, το έπραξε στο 72’! Ο Τοράλ σούταρε, ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει χωρίς να μπλοκάρει την μπάλα και ο Φελίπε που ακολούθησε τη φάση, δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα.



Ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να απαντήσει άμεσα, όταν στο 85ο λεπτό ο Μπαράλες βρέθηκε μόνος στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Ανάλογη κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Σονί πέντε λεπτά αργότερα, που από θέση τετ-α-τετ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Κατά αυτόν τον τρόπο, το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ μιας αναμέτρησης χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες, αλλά πολύ ωραίο θέαμα.

Ο MVP
Δεν χωρά αμφιβολία πως είναι ο Λουίζ Φελίπε, που με το γκολ του έκρινε την αναμέτρηση.

Η φάση του αγώνα
Η φάση του Σονί στο 90ο λεπτό, που θα μπορούσε να είχε χαρίσει τον βαθμό στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Στάικος (58' Ντε Γκουζμάν), Μεγιάδο, Καμάου (59' Μπουζούκης), Νέιρα (71' Κοροβέσης), Τσιλιανίδης (59' Τοράλ), Φελίπε (84' Ντουρμισάι)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (78' Κάρμονα), Ατιένθα, Χριστόπουλος, Άλβαρες, Μουνάφο (89' Μένα), Κανελλόπουλος (57' Ιγκλέσιας), Σίτο (90' Μιχόπουλος), Σονί, Ριέρα (78' Καπίγια), Μπαράλες

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0