Football Talk

Serie A: Η Ελλάς Βερόνα του ανανεωμένου Τούντορ μπορεί να στερήσει το «σκουντέτο» από την Μίλαν! (video)

Serie A: Η Ελλάς Βερόνα του ανανεωμένου Τούντορ μπορεί να στερήσει το «σκουντέτο» από την Μίλαν! (video)
Τρεις στροφές απομένουν πλέον στην Μίλαν, για να φανεί αν θα κατορθώσει να επιστρέψει στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου. Απόψε (08/05) καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ελλάς Βερόνα, η οποία με τον Ίγκορ Τούντορ στον πάγκο αποτελεί μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της φετινής Serie A.
Πάνε πλέον 11 χρόνια από την τελευταία φορά που οι «ροσονέρι» κατέκτησαν του «σκουντέτο». Η δίψα είναι μεγάλη και φέτος βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην μεγάλη επιστροφή. Έτερος ανταγωνιστής η συμπολίτισσα Ίντερ, με την οποία τις τελευταίες αγωνιστικές κρατιούνται χέρι - χέρι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Την δεδομένη χρονική στιγμή οι «νερατζούρι» προηγούνται για έναν βαθμό, έχοντας ωστόσο παιχνίδι περισσότερο...

Με αυτά τα δεδομένα, το πρωτάθλημα κρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην έδρα της Βερόνα. Εκεί όπου φημολογείται ότι θα δώσουν βροντερό παρών 15 χιλιάδες φίλοι της Μίλαν, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα τους απέναντι σε μία αξιόλογη αντίπαλο. Με έναν προπονητή τον οποίον θυμόμαστε από την Θεσσαλονίκη και το... όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ.
 
Η έλευση του Κροάτη προπονητή το 2015 στην χώρα μας, είχε φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις του «δικεφάλου», ελέω τις αξιόλογης καριέρας που είχε διανύσει σαν ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους. Στους πάγκους ωστόσο είχε μικρή εμπειρία, καθώς επρόκειτο για τον μόλις δεύτερο σύλλογο που κλήθηκε να αναλάβει.
 
Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών δεν τελεσφόρησε και οι δύο πλευρές χώρισαν τους δρόμους τους πριν καν συμπληρώσουν χρόνο μαζί, με την ομάδα της Τούμπας να διανύει άσχημη σεζόν τερματίζοντας τέταρτη στο πρωτάθλημα. 

Ακολούθησε η διετής θητεία του στον τουρκικό πρωτάθλημα με τις Καϊσέρισπορ και την Γαλατά, για να κάνει το μεγάλο βήμα με την Ουντινέζε. Ούτε εκεί κατόρθωσε να στεριώσει, ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να βοηθήσει την αγαπημένη του Χάιντουκ Σπλιτ.
 
Φέτος, διανύοντας το 44ο έτος της ζωής του και όντας πιο ώριμος από ποτέ, κατόρθωσε να δείξει την αξία του στον πάγκο της Ελλάς Βερόνα. Ομάδα χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο μπάτζετ, η οποία θέτει ως βασικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Με τον Τούντορ στο πλευρό της κατόρθωσε όχι μόνο την σωτηρία, αλλά βρίσκεται σε σημείο να παλεύει για την ευρωπαϊκή της έξοδο στο Conference League.
 
Το υλικό του συλλόγου απαρατίζεται χωρίς φανταχτερούς αστέρες, έχοντας βέβαια ως αρχηγό τον σπουδαίο Πορτογάλο, Μιγκέλ Βελόσο. Στην επίθεση θα συναντήσεις τον Τζιοβάνι Σιμεόνε, γιο του του προπονητή της Ατλέτικο, o oποίος στην φετινή Serie A μετρά 16(!) τέρματα σε 33 αναμετρήσεις. Μαζί τους και ο άλλοτε αμυντικός του ΟλυμπιακούΠαναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος προσπαθεί στην Ιταλία να κάνει restart στην καριέρα του. 

Κοινώς, η ομάδα της βορείου Ιταλίας αποτελείται από ένα μείγμα έμπειρων αλλά και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Όλους αυτούς διαχειρίζεται ο Κροάτης προπονητής, ο οποίος θα θελήσει μαζί τους να στερήσει βαθμούς στην Μίλαν του Πιόλι. Σαφώς και ανώτεροι οι «ροσονέρι», ωστόσο η γηπεδούχος ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη. Η συνέχεια το βράδυ, στο Στάδιο Μαρκαντόνιο Μπεργκόντι!


Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0