Football Talk

Αυτή δεν είναι η… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αρνητικά ρεκόρ γκολ, νικών και συγκομιδής βαθμών από καταβολής Premier League!

Αυτή δεν είναι η… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αρνητικά ρεκόρ γκολ, νικών και συγκομιδής βαθμών από καταβολής Premier League!
Η ομάδα που παρευρέθηκε στο Άμεξ για να δώσει το προτελευταίο της παιχνίδι στην τρέχουσα σεζόν, δεν είναι σίγουρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μία ομάδα που έμοιαζε διαλυμένη και 11 ποδοσφαιριστές που απλώς περιφέρονταν με τις φανέλες της απέναντι στην Μπράιτον, με τους «γλάρους» να επικρατούν με 4-0 και τους «κόκκινους διαβόλους» να ολοκληρώνουν με αναρίθμητα αρνητικά ρεκόρ την χειρότερη χρονιά τους από το 1992 και έπειτα!
 

Αρνητικό ρεκόρ βαθμών, αρνητικό ρεκόρ παθητικού, μια ομάδα που στον αγωνιστικό χώρο δίνει αφορμές στον κάθε αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να την κοντράρει και να την νικήσει με άνεση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 2022 είναι ό,τι χειρότερο έχει δει η PremierLeague από τον σύλλογο στα χρονικά της σύγχρονης μορφής του πρωταθλήματος. 

Αναλυτικότερα, η Μπράιτον έκανε απίστευτο πάρτι κόντρα στο σύνολο του Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να αναδείξει και τις διοικητικές αδυναμίες της ομάδας του, όταν δήλωσε πως ο ίδιος ζήτησε να γίνουν προσθήκες κατά την χειμερινή περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά ο σύλλογος δεν το αποδέχθηκε, έχοντας ως βασικούς του στόχους τον Λουίς Ντίας που πήγε στην Λίβερπουλ και τον Ντούσαν Βλάχοβιτς που ήταν ο πρώτος στόχος της Άρσεναλ, αλλά κατέληξε στην Γιουβέντους.

Οι «γλάροι» έφτασαν στο εντυπωσιακό 4-0 το απόγευμα του Σαββάτου στο Άμεξ, θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι ένα πέμπτο γκολ σε ευκαιρίες που δημιούργησαν αμέσως μετά το… καρέ, όταν η Γιουνάιτεντ ήταν σε απόλυτο σοκ και σε πλήρη σύγχυση, ωστόσο, ήταν αρκετά αυτά τα τέρματα για να καταγράψουν ένα ιστορικό ρεκόρ για αυτούς και μία… αρνητική ιστορία για τους «κόκκινους διαβόλους».

Ποτέ ξανά ο σύλλογος του Μάντσεστερ δεν είχε δεχθεί περισσότερα γκολ (56) από καταβολής PremierLeague ξεπερνώντας πλέον και τα 54 της σεζόν 2018-2019. Μάλιστα, μόλις δυο φορές στο παρελθόν είχε σημειωθεί παθητικό μεγαλύτερο των 45 τερμάτων.

Επίσης, η ποδοσφαιρική χρονιά θα κλείσει με τη Γιουνάιτεντ φυσικά εκτός 4άδας και με την χαμηλότερη συγκομιδή που έχει συγκεντρώσει ποτέ στην PremierLeague. Ακόμα κι αν πάρει το ένα ματς που της απομένει μέχρι και το τέλος της χρονιάς, κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, όταν τότε η ομάδα είχε ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με 64 πόντους (2013-2014). Και προφανώς οι νίκες είναι οι λιγότερες που έχουν επιτευχθεί ποτέ, με μόλις 16 θετικά αποτελέσματα για την ομάδα μέχρι και αυτή τη στιγμή...

Μένει να δούμε αν όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χαγκ. Δεν θα είναι απλό, καθώς το σοκ είναι τεράστιο, για έναν οργανισμό όπως αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χρειάζεται μεταγραφές ή πολλά παραπάνω; Μετά το τέλος της χειρότερης σεζόν στην σύγχρονη ιστορία της, θα μάθουμε…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0