Football Talk

Τορίνο – Νάπολι 0-1: Έσωσε τους φιλοξενούμενους ο Φαμπιάν Ρουίθ (video)

Τορίνο – Νάπολι 0-1: Έσωσε τους φιλοξενούμενους ο Φαμπιάν Ρουίθ (video)

Οριακή νίκη για την Νάπολι, η οποία «απέδρασε» από την έδρα της Τορίνο με 1-0 χάρη στο γκολ του Φαμπιάν Ρουίθ.

Σε έναν αγώνα χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, ο Φαμπιάν Ρουίθ «έσωσε» την Νάπολι και τον… Ινσίνιε, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι, χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του απέναντι στην Τορίνο με 1-0.

 

Το πρώτο ημίχρονο δεν «έκρυβε» ιδιαίτερα υψηλό ποδοσφαιρικό θέαμα. Οι γηπεδούχοι ήταν προσεκτικοί, δίνοντας έμφαση στην άμυνα και προσπαθώντας να περιορίσουν την επιθετική δύναμη των φιλοξενούμενων.

Στην Τορίνο, πάντως, ανήκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 8’, με τον Οσπίνα να αποκρούει την κεφαλιά του Μπελότι. Η Νάπολι, όμως, είχε στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο, προσπαθώντας με όλα τα επιθετικά της «όπλα» να φτάσει στην εστία του Μπερίσα, χωρίς αποτέλεσμα.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την ομάδα του Σπαλέτι να συνεχίζει την προσπάθειά της να σκοράρει. Η πίεσή της τελικά θα αποδώσει στο 59’, όταν ο Μέρτενς θα κερδίσει πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν πως βρήκαν επιτέλους τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Τορίνο, οι ελπίδες τους όμως δεν «καρποφόρησαν». Ο Λορέντσο Ινσίνιε ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Μπερίσα να αντιδράς σωστά και να αποκρούει.

Η στιγμή της Νάπολι θα ερχόταν τελικά μερικά λεπτά αργότερα, με τον Φαμπιάν Ρουίθ να «ξελασπώνει» την ομάδα του στο 73’. Ο Ισπανός με ωραία ενέργεια και σουτ από το κέντρο της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το τελικό 1-0.

Η ομάδα του Τζούριτς προσπάθησε να ισοφαρίσει, οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν το προβάδισμα τους μέχρι τέλους. Απέκτησε διαφορά τεσσάρων βαθμών από την Γιουβέντους η Νάπολι παραμένοντας στην τρίτη θέση, στους 47 έμεινε η Τορίνο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Τορίνο (Ίβαν Τζούριτς): Μπερίσα, Ίτσο (70' Τζίτζι), Μπρέμερ, Ροντρίγκεζ, Σίνγκο, Ρίτσι (66' Λινέτι), Μαντραγκόρα (66' Πομπέγκα), Βοϊβόντα (66' Ανσάλντι), Πράετ, Μπρέκαλο (81' Πελέγκρι), Μπελότι

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Οσπίνα, Ρούι, Κουλιμπαλί, Ραμάνι, Ντι Λορέντζο, Φαμπιάν (77' Λομπότκα), Ανγκίσα, Ινσίνιε (77' Ελμάς), Μέρτενς (68' Ζιελίνσκι), Λοζάνο (68' Πολιτάνο), Όσιμεν (90+3' Πετάνια)

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0