Football Talk

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία: Ο τελευταίος χορός, με μελωδία παραμονής! (video)

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία: Ο τελευταίος χορός, με μελωδία παραμονής! (video)

Οι δύο ομάδες τα δίνουν όλα για όλα στη μεταξύ τους αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής των play out, έχοντας το ίδιο κίνητρο: την παραμονή – Τα πιθανά σενάρια.

Όταν κάνουμε λόγο για πραγματική μάχη πλέον στην φετινή Super League, τότε αδιαμφισβήτητα μιλάμε γι’ αυτή. Βασικό χαρακτηριστικό της θα έλεγε κανείς πως αποτελεί το ρητό «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Φυσικά αναφερόμαστε στη μονομαχία του Απόλλωνα Σμύρνης και της Λαμίας, οι οποίοι παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι δύο ομάδες δίνουν τα ρέστα τους το απόγευμα του Σαββάτου στη Ριζούπολη (7/5, 19:30), για την αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής των play out που ουσιαστικά θα κρίνει στο τέλος της ημέρας τα πάντα. Ας ρίξουμε όμως πρώτα μια ματιά στα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας…

Η αλήθεια είναι πως η προηγούμενη αγωνιστική ήταν αναπάντεχη και ανέτρεψε κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό τα έως τώρα δεδομένα. Στη Νίκαια ο Απόλλων βρέθηκε όχι μόνο να χάνει από τον Ιωνικό, αλλά να φεύγει έχοντας δεχθεί πέντε τέρματα (5-1)! Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη φορά που αποχωρεί από την συνοικία των νοτίων προαστίων με μια τόσο βαριά ήττα, αφού τον Φλεβάρη είχε επίσης δεχθεί άλλα 4 (23/2, 4-0).

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε γκολ ήττα για εκείνον φέτος, ωστόσο μας έχει συνηθίσει στο να ηττάται με μεγάλη συγκομιδή τερμάτων. Γι’ αυτόν τον λόγο μαζί με τον Ατρόμητο αποτελούν τις δύο ομάδες του πρωταθλήματος οι με  τη χειρότερη άμυνα, έχοντας δεχθεί 47 γκολ!

Η διαφορά της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με τους Περιστεριώτες σε αυτό το θέμα, βέβαια, είναι άλλη αφού η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ δεν έχει καταφέρει να σημειώσει ούτε 10 γκολ – 9 για την ακρίβεια.


Από την άλλη η Λαμία, έκανε την υπέρβασή της. Ταξίδεψε στην Τρίπολη και πήρε ένα σωτήριο για εκείνη «διπλό» επί του Αστέρα με 2-0, χάρις στα τέρματα των Μανούσο και Προβυδάκη. Φυσικά φέτος η ομάδα της Φθιώτιδας είχε επικρατήσει ξανά των Αρκάδων στον πρώτο γύρο (7/11/21, 1-0), ωστόσο αυτή τη φορά ήταν σα να παίρνει το φιλί της ζωής!

Σήμερα λοιπόν δύο είναι τα πιθανά σενάρια για το ποια ομάδα θα καταφέρει να αποφύγει την τελευταία θέση και να έχει τη δεύτερη ευκαιρία της.

Τα σενάρια έχουν ως εξής:

1. Σε περίπτωση που νικήσει σήμερα ο Απόλλων, θα πρέπει να χάσει η Λαμία από τον Ατρόμητο την επόμενη αγωνιστική κι εκείνος να επικρατήσει και του Αστέρα προκειμένου να πάει μπαράζ.

2. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στο αποψινό ματς σβήνει την όποια ελπίδα του Απόλλωνα για την παραμονή και δίνει στη Λαμία τη δεύτερη ευκαιρία για παραμονή.

Οπότε το μόνο που μένει είναι απλά να απολαύσουμε το ματς. Σίγουρα θα γίνει ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, με τη Λαμία να είναι ίσως πιο διστακτική επιθετικά και τον Απόλλωνα να ανοίγεται αρκετά ψάχνοντας το γκολ.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0