Football Talk

Παναθηναϊκός: Ας καθαρίσει κόντρα στην ΑΕΚ, να έχει το κεφάλι του «ήσυχο» (video)

Παναθηναϊκός: Ας καθαρίσει κόντρα στην ΑΕΚ, να έχει το κεφάλι του «ήσυχο» (video)

Η νίκη στο Μαρούσι απέναντι στην ΑΕΚ θα πρέπει να γίνει, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να αποβάλλει την περιττή πίεση από τις πλάτες του και να πάρει ανάσα εν όψει του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τα τελευταία παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό, είναι όλα ζωτικής σημασίας. Η νίκη αποτελεί αυτοσκοπό για την ομάδα έτσι ώστε να μην… ψάχνεται τις τελευταίες αγωνιστικές με απαραίτητες νίκες. Ναι οκ, έχει επιβληθεί απέναντι σε όλες τις ομάδες των play off. Ακόμα και του Ολυμπιακού, όπου μαζί με τον Άρη είναι οι μοναδικές ομάδες της Super League που έχουν επικρατήσει των «ερυθρόλευκων».

Η νίκη της περασμένης Κυριακής στο Απόστολος Νικολαΐδης, με το γκολ του Μπαρτ Σένκεφελντ, έδωσε το πάνω χέρι στην βαθμολογική «μάχη» μεταξύ Παναθηναϊκού, Άρη και ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος» με νίκη επί του ΠΑΟΚ θα βρισκόταν σε ισοβαθμία με το «τριφύλλι», αλλά κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε, η ομάδα του Οφρυδόπουλου «έχασε έδαφος» και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας - δυο βαθμούς μακριά από τους «πράσινους» και έναν από τον Άρη.

Ο αγώνας της Κυριακής (8/5), θα είναι άλλος ένας τελικός για τον Παναθηναϊκό, αφού η ΑΕΚ με μια νίκη θα υπερέχει των φιλοξενούμενων. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δείχνει πως και έχει τη θέληση να πάρει μια θέση Ευρώπης και μπορεί. Σε αντίθεση με αυτή της «Ένωσης», η οποία μετράει μόνο μια νίκη στα play off με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχει μαζέψει 6 βαθμούς.

Το πρόβλημα για τους πράσινους όμως, από την αρχή της σεζόν, είναι τα παιχνίδια μακριά από τη Λεωφόρο. Η ΑΕΚ με 1-0 είχε πάρει το τρίποντο στο ΟΑΚΑ με ένα γρήγορο γκολ (2ο λεπτό), τον περασμένο Δεκέμβριο στη 12η αγωνιστική, αλλά ήταν ακόμη τα πρώτα βήματα της ομάδας και δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή εικόνα. Το γκολ του Σιμάνσκι σόκαρε τους «πράσινους» και έχασαν τη συγκέντρωσή τους, όπως ήταν αναμενόμενο. Σήμερα το «τριφύλλι» έχει αυτοπεποίθηση, ξέρει το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που της δίδαξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, χωρίς να επηρεάζεται από τον αντίπαλο και τον ρυθμό του.

Σημασία τώρα έχει όμως πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα «μεγάλο» διπλό, καθώς αυτό απαιτούν οι συνθήκες. Άρα σε μια εκ των τριών εκτός έδρας παιχνιδιών που έπονται σε ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκης και Τούμπα, θα πρέπει να «καθαρίσει» τουλάχιστον το ένα. Πιο εφικτό, σχετικά με τα διπλά, φαίνεται αυτό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Φυσικά εννοείται πως θα πρέπει να πάρει και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα στη Λεωφόρο.

Αυτό λοιπόν πρέπει και να κάνει, γιατί όσο θα περνάνε οι αγωνιστικές, η πίεση θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Δεν μπορεί να επαναπαυθεί στον θεσμό του Κυπέλλου, το οποίο αποτελεί στόχο της ομάδας για επιστροφή στους τίτλους μετά από 8 χρόνια απουσίας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0