Football Talk

Ρόμα – Λέστερ 1-0: Με… συνταγή Μουρίνιο οι Ρωμαίοι «ετοιμάζουν βαλίτσες» για Τίρανα! (video)

Ρόμα – Λέστερ 1-0: Με… συνταγή Μουρίνιο οι Ρωμαίοι «ετοιμάζουν βαλίτσες» για Τίρανα! (video)

Τεράστια νίκη της Ρόμα επί της Λέστερ με 1-0 (05/05), η οποία σε συνδυασμό με το 1-1 της Αγγλίας (28/04), την στέλνει στον τελικό του Europa Conference League.

Με ξεκάθαρη «πινελιά» Μουρίνιο, η Ρόμα επιβλήθηκε της Λέστερ με 1-0 (05/05) και προκρίθηκε στον τελικό του Europa Conference League. Ήρωας ο Τάμι Έιμπραχαμ που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα για να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του.

Πολύ δυνατά μπήκε στον αγώνα η Ρόμα δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις της να επιβληθεί της Λέστερ. Η πίεσή της απέδωσε άμεσα, με τον Τάμι Έιμπραχαμ να την βάζει μπροστά στο σκορ στο 11’.

Ο Άγγλος επιθετικός, στην επιστροφή του στην χώρα του, πήδηξε πιο ψηλά από όλους μετά από κόρνερ του Πελεγκρίνι και με δυνατή κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Σμάιχελ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, περιορίζοντας τις «αλεπούδες», οι οποίες δυσκολεύονταν να βρουν χώρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ελαφρώς βελτιωμένη, προσπαθώντας να βρει το γκολ που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση. Όταν στην άλλη πλευρά υπάρχει ο Ζοσέ Μουρίνιο, όμως, το σκοράρισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Οι Ρωμαίοι δεν είχαν πρόβλημα να «σβήσουν» το παιχνίδι. Το δεύτερο 45λεπτο δεν είχε ιδιαίτερο θέαμα για τους οπαδούς που παρακολουθούσαν, προσέφερε όμως μια όμορφη στιγμή, όταν στο 52’ ο Κλαούντιο Ρανιέρι, πρώην προπονητής και των δύο ομάδων, χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο.

Με… ιταλική άμυνα, η Ρόμα διατήρησε το πολυπόθητο αποτέλεσμα, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους. Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με την ισοπαλία με 1-1 της Αγγλίας, στέλνει την ομάδα του Μουρίνιο σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 1991!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Ολιβέιρα, Πελεγκρίνι, Ζαλέφσκι (84’ Βίνα), Ζανιόλο (78’ Βερετούτ), Έιμπραχαμ (88’ Σομουρόντοφ)

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Τζάστιν, Έβανς, Φοφανά, Περέιρα (69’ Καστάν), Ντιούσμπερι-Χολ (77’ Πέρεζ), Μάντισον, Τίλεμανς, Μπαρνς (46’ Ιχεανάτσο), Βάρντι, Λούκμαν (46’ Αμαρτέι)

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0