Football Talk

Ρέιντζερς - Λειψία 3-1: Πέταγε «φωτιές» στο Άιμπροξ και... φουλάρει για ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά από μισό αιώνα! (video)

Ρέιντζερς - Λειψία 3-1: Πέταγε «φωτιές» στο Άιμπροξ και... φουλάρει για ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά από μισό αιώνα! (video)
Μία ψυχωμένη Ρέιντζερς δεν λύγισε απέναντι στη Λειψία, ακόμη κι όταν το ματς «στράβωσε», επικράτησε με 3-1 (05/05) και «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τον τελικό του Europa League!
 
Και πώς να έχανε αυτήν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Europa League; Σε ένα φλεγόμενο Άιμπροξ, η Ρέιντζερς επικράτησε με 3-1 (05/05) της Λειψίας και εξασφάλισε τη θέση της στον μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν, όπου θα αντιμετωπίσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης!
 
Επική εμφάνιση από τους Σκωτσέζους, που διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και αντέδρασαν, όταν το ματς «στράβωσε» και επιστρέφουν σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 14 χρόνια και 50 ακριβώς από το τελευταίο -και μοναδικό- τίτλο τους εκτός συνόρων!

 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 19ο λεπτό, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και να ισοφαρίσουν το σκορ της πρώτης αναμέτρησης.

Ο Κεντ έκανε μία όμορφη ενέργεια από τα αριστερά, επιχείρησε μία σέντρα-σουτ και ο Τάβερνιερ, που ακολούθησε τη φάση, με κοντινή προβολή από το δεύτερο δοκάρι έγραψε το 1-0!


Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, το Άιμπροξ άρχισε να... γέρνει και πέντε λεπτά μετά, η Ρέιντζερς βρήκε και δεύτερο γκολ!

Ο Αρίμπο συνεργάστηκε άψογα με τον Ράιτ, αυτός «έσπασε» την μπάλα στον Καμαρά, που με υπέροχο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0!


Ο παίκτης από τον οποίο ξεκίνησε το δεύτερο γκολ των Σκωτσέζων, ο Αρίμπο, λίγο έλειψε έλειψε να... τριτώσει τα γκολ για την ομάδα του στο 29', αλλά από απόσταση «αναπνοής» έπιασε «αέρα» και δεν κατάφερε να καταγράψει καν τελική, διατηρώντας το 2-0, ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

 
Στο δεύτερο μέρος, τα πάντα κυλούσαν αθόρυβα έως το 70ο λεπτό, όταν η Λειψία αποφάσισε -και κατάφερε- να ανεβάσει τους ρυθμούς της!

Ο Λάιμερ αρχικά προειδοποίησε, αλλά βρήκε τον ΜακΓκρέγκορ σε ετοιμότητα. Ωστόσο, ο γκολκίπερ των Σκωτσέζων δεν κατάφερε να δείξει τα ίδια αντανακλαστικά ένα λεπτό αργότερα.
 
Ο Ανχελίνο βρέθηκε στην αριστερή πλευρά και με μία «γλυκιά» σέντρα έβγαλε την 13η ασίστ του στη φετινή σεζόν, μιας και ο Ενκουνκού την μετουσίωσε σε γκολ, φέρνοντας το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Europa League, ξανά στον... αέρα!

 
Το γκολ των «ταύρων» σίγουρα θορύβησε τη Ρέιντζερς, όμως, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά έβγαλε και άμεση αντίδραση! 
 
Δέκα λεπτά μετά το 2-1 των Γερμανών, ο Κεντ έκανε μία εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, όπως και στο πρώτο γκολ, έβγαλε τη σέντρα και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, προς την εστία. Αρχικά απομακρύνθηκε, αλλά ο Λάντστραμ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και με ψύχραιμο τελείωμα έστειλε την ομάδα του σε ευρωπαϊκό τελικό, μετά από 14 χρόνια, γράφοντας το τελικό 3-1!

 

Ρέιντζερς (Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Τάβερνιερ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς, Λάντστραμ, Τζακ (59' Άρφιλντ), Καμαρά, Αρίμπο (45+2' Σακάλα), Κεντ, Ράιτ (59' Μπάλογκαν)

Λειψία (Ντομένικο Τεντέσκο): Γκουλάσι, Γκβαρντιόλ, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Χένρικς, Λάιμερ, Καμπλ, Ανχελίνο (81' Σίλβα), Ενκουνκού, Όλμο (61' Σομποσλάι), Πόουλσεν (82' Χάλστενμπεργκ)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0