Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Για αυτό είσαι η «Βασίλισσα» του Champions League! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Για αυτό είσαι η «Βασίλισσα» του Champions League!  (video)

Βρισκόμαστε στο 90ο λεπτό και η Μάντσεστερ Σίτι προκρίνεται στον τελικό του Champions League. Ποτέ όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όταν έχεις απέναντί σου την Ρεάλ Μαδρίτης, που έκανε μία απίθανη ανατροπή, έστειλε το ματς στην παράταση και με το 15ο φετινό γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στον θεσμό, πήρε την πρόκριση στον τελικό με το… αδιανόητο 3-1!

Δεν μπορεί να περιγράψει κανείς με βάση την λογική, τι συνέβη στο 89ο λεπτό και τι… έπαθαν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Διότι μέχρι τότε έχαναν με 1-0 και ήταν αποκλεισμένοι! Και ξαφνικά, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι βρέθηκε να κερδίζει με 2-1, με δύο γκολ του Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις και να στέλνει το ματς στην παράταση. Από εκεί και πέρα, «μίλησε» η φανέλα και ο Καρίμ Μπενζεμά, που με το 15ο φετινό του γκολ στο Champions League διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα συναντήσει την Λίβερπουλ.


Παίρνοντας όμως τα πράγματα από την αρχή, μπορεί το πρώτο ματς ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης να κατέληξε σε ένα… τρελό 4-3, όμως οι Μαδριλένοι έδειξαν να αντιλαμβάνονται πως αν αυτός ο ρυθμός συνεχιζόταν και στο Μπερναμπέου, τότε τα πράγματα θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για αυτούς.

Επομένως, ο Κάρλο Αντσελότι εφάρμοσε μία εντελώς διαφορετική τακτική, έριξε στον δεύτερο ημιτελικό τον Κασεμίρο και «κλείδωσε» σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, που δεν είχε τελική προσπάθεια στην εστία του Κουρτουά.

Αντιθέτως μάλιστα, η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού άνηκε στον Μπενζεμά, που δεν σκόραρε από πλεονεκτική θέση με κεφαλιά στο 2', ενώ εννέα λεπτά αργότερα, ο Γάλλος σούταρε άσχημα μέσα από την περιοχή, προειδοποιώντας από νωρίς την ασταθή άμυνα των «πολιτών».


Οι προσπάθειες της Ρεάλ Μαδρίτης «τρίτωσαν» με τον Βινίσιους στο 18ο λεπτό, δίχως όμως το σουτ να βρει τον στόχο και από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να προσαρμόζονται περισσότερο στις απαιτήσεις του ματς.

Είχαν τεράστια ευκαιρία με τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 20’ για να πάρουν προβάδισμα, αλλά ο Κουρτουά διόρθωσε το λάθος του Μιλιτάο, ενώ 180 δευτερόλεπτα αργότερα, το τρομερό σουτ του Ζεσούς κατέληξε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Βέλγου.


Ο ρυθμός έπεσε με την συμπλήρωση μισής ώρας και η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου έλαβε χώρα στο 38’, με τον Φόντεν να επιχειρεί με το δεξί να αιφνιδιάσει τον Κουρτουά, που όμως απομάκρυνε δύσκολα.

Η «λευκή» ισοπαλία της ανάπαυλας προϊδέαζε για ένα δραματικό δεύτερο ημίχρονο. Και αυτό ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και τον Βινίσιους να αστοχεί από τη μικρή περιοχή στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα, όντας μόνος του και με τον Έντερσον εξουδετερωμένο.


Η Ρεάλ είχε σφυγμό, αλλά δεν είχε πραγματοποιήσει ούτε μία εντός εστίας τελική προσπάθεια, με τον Μπενζεμά να δείχνει αρκετά περιορισμένος και όχι σε ένα τόσο καλό βράδυ και τον Μόντριτς να κάνει ένα κοντρόλ παραπάνω στο 52΄, προτού σουτάρει.

Ο χρόνος περνούσε και η Μάντσεστερ Σίτι ισορρόπησε ξανά το ματς, εκνευρίζοντας τους γηπεδούχους! Κάπως έτσι, στην 5η της εντός εστίας τελική προσπάθεια, η ομάδα του Γκουαρδιόλα ευτύχησε να προηγηθεί στο Μπερναμπέου! Βρήκε χώρο ο Μπερνάρντο Σίλβα, πέρασε την μπάλα στα αριστερά, δεν πρόλαβε να κλείσει τον Μαχρέζ ο Μεντί και το 1-0 ήταν γεγονός, με το 7ο φετινό γκολ του Αλγερινού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!


Όλα έδειχναν πρόκριση, ο Γκρίλις έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες και… γελούσε, αλλά με την Ρεάλ Μαδρίτης δεν γίνεται να παίζεις! Διότι μέχρι να σοβαρευτείς… έχασες. Και έτσι έγινε!

Η ομάδα του Αντσελότι αποκλειόταν μέχρι και το 90’ από τη Μάντσεστερ Σίτι και μετά από 120 δευτερόλεπτα έστελνε το ματς στην παράταση. Ο Ροντρίγκο ισοφάρισε στο 90’ ακριβώς και στην επόμενη φάση, η Ρεάλ ξαναέκανε ό,τι κάνει σε όλα τα νοκ-άουτ του Champions League φέτος.


Το γύρισε, ξανά με τον Ροντρίγκο, το ενενηντάλεπτο έληξε στην ισοπαλία και το 2-1 και η παράταση, ήταν γεγονός…


Εκεί μίλησε ο Καρίμ Μπενζεμά που έκανε το 3-1 με πέναλτι στο 95’, πέτυχε το 15ο του γκολ και έστειλε την Ρεάλ στο Παρίσι απέναντι στην Λίβερπουλ!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο (115' Βαγιέχο), Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο (75’ Ασένσιο), Κρος, Μόντριτς (75’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Βινίσιους (115' Λούκας), Μπενζεμά (104' Μπενζεμά)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (72’ Ζιντσένσκο), Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι (99' Στέρλινγκ), Ντε Μπρόινε (71’ Γκιντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (85’ Φερναντίνιο), Ζεσούς (78’ Γκρίλις), Φόντεν

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0