Football Talk

Ολυμπιακός: Ανατροπή μέσα στην Τούμπα μετά από 13 χρόνια! (video)

Ολυμπιακός: Ανατροπή μέσα στην Τούμπα μετά από 13 χρόνια! (video)

Πρωταθλητής για 47η φορά αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, γράφοντας ιστορία μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ.

Η Τούμπα είναι ανέκαθεν μία δύσκολη έδρα για τον Ολυμπιακό και την στιγμή που ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με τον Μουργκ, όλα φάνηκαν ακόμα πιο δύσκολα για τους «ερυθρόλευκους». Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν την ισοπαλία ή τη νίκη για να πάρουν μαθηματικά το πρωτάθλημα, όμως η ολική ανατροπή του, πρόσφερε μία ιστορική στιγμή στο σύνολο του Μαρτίνς.

Η ισοφάριση του Ρόνι Λόπες και η βολίδα του Ρέαμπτσιουκ, πρόσφερε στον Ολυμπιακό το μεγάλο τρίποντο επί του ΠΑΟΚ με 2-1. Αυτή η νίκη χάρισε το 47ο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες αλλά το BN Sports σας θυμίζει την τελευταία ανατροπή μέσα στην Τούμπα από τον Ολυμπιακό.

Ίδιο σκηνικό, 13 χρόνια μετά…

20 Σεπτεμβρίου του 2009. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην έδρα του ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η καυτή Τούμπα, κάνει δύσκολο το έργο των «ερυθρολεύκων» και ο Αντρέ Βιεϊρίνια, δίνει το σύνθημα για ακόμα μεγαλύτερους πανηγυρισμούς. Συγκεκριμένα, στο 10ο λεπτό (όπως και ο Μουργκ), ο Πορτογάλος άσος άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο με εύστοχη κεφαλιά.

Βέβαια, σε αντίθεση με το τωρινό ματς, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Ντιόγκο πήρε τη κεφαλιά από τη σέντρα του Τοροσίδη και ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, ανοίγοντας το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Η ολική ανατροπή ήρθε στο 90ο λεπτό, όταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πάγωσε την Τούμπα και χάρισε ένα χρυσό τρίποντο στον Ολυμπιακό.

Ήταν η τελευταία ανατροπή των «ερυθρολεύκων» στη Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ, μέχρι το σημερινό ματς (4/5).

Οι δύο κοινοί παράγοντες…

Από εκείνο το ματς, οι δύο ομάδες έχουν από έναν κοινό… παρονομαστή. Μάλιστα, και οι δύο είχαν σκοράρει τότε. Από τη μία ο Βιεϊρίνια και από την άλλη ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Αμφότεροι είναι και στις τωρινές ομάδες, 13 χρόνια μετά. Βέβαια, ο πρώτος ήταν εκτός αποστολής για το μεγάλο ντέρμπι, όμως ο δεύτερος αγωνίστηκε όταν μπήκε στη θέση του τραυματία Μπα.

Αξιοσημείωτο, πως ο Βασίλης Τοροσίδης, που ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού ως τεχνικός διευθυντής, είχε κάνει τις δύο ασίστ των φιλοξενούμενων για το 2-1 (ασίστ έκανε και ο Λαλά που είναι δεξί μπακ). Για αυτό και αναδείχθηκε παίκτης του αγώνα μετά τη λήξη του.

372075ab9a60dbc2e6d87b58040e74a3.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0