Football Talk

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-2: «Θρυλική» ανατροπή και πρωτάθλημα με τη… βούλα!

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-2: «Θρυλική» ανατροπή και πρωτάθλημα με τη… βούλα!

Το 47ο πρωτάθλημα του πανηγύρισε μέσα στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, ο οποίος ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 σε 2-1 επί του ΠΑΟΚ και πανηγύρισε μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Πρωταθλητής και με τη… βούλα είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 μέσα στην Τούμπα και αναδείχθηκε μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδας για 47η φορά στην ιστορία του. Το δεύτερο ημίχρονο των «ερυθρολεύκων» ήταν από τα καλύτερα της σεζόν.

5585535.jpg

1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και πήρε γρήγορα «κεφάλι» στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Σοάρες έφυγε στη πλάτη του Ρέαμπτσιουκ, πέρασε τον Μπα, έκανε το γύρισμα αλλά η παρέμβαση του Βατσλίκ, έστειλε τη μπάλα στον Μουργκ. Εκείνος, με πλασέ σε κενή εστία, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 10ο λεπτό.

Ο Δικέφαλος συνέχισε σε υψηλό τέμπο αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε στο 31ο λεπτό, όταν ο Μαντί Καμαρά βρέθηκε μπροστά από τον Πασχαλάκη αλλά η κεφαλιά πέρασε δίπλα από το δοκάρι του. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, όμως καμία δεν απείλησε με καλές προϋποθέσεις.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ κράτησε το 1-0 μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει ξανά προβληματικό πρόσωπο.

5585357.jpg

2ο ημίχρονο

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο φρέσκοι στο δεύτερο μέρος, μετά την τριπλή αλλαγή (!) του Πέδρο Μαρτίνς. Η ομάδα του Πειραιά πάτησε περιοχή και έχασε μία ευκαιρία με τον Γκάρι Ροντρίγκες, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πασχαλάκη. Η πίεση του Ολυμπιακού βγήκε σε… γκολ.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ελ Αραμπί, γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και εκεί βρήκε τον Ρόνι Λόπες, ο οποίος με πλασέ έφερε το ματς στα ίσια για τους φιλοξενούμενους στο 51ο λεπτό. Ο Πορτογάλος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, δείχνοντας την αξία του. Ο Μαντί Καμαρά θα μπορούσε να φέρει το ματς τούμπα στο 55’ αλλά το εξαιρετικό σουτ πέρασε άουτ.

5585578.jpg

Αντίθετα, στο 62’, ο Ρέαμπτσιουκ ευστόχησε. Συγκεκριμένα, ο Λαλά έκανε τη σέντρα, ο Μολδαβός την κατέβασε με το στήθος και δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Στο 77’, ο Ζίβκοβιτς έψαξε να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά το σουτ δεν ανησύχησε τον Βατσλίκ. Ο Ολιβέιρα θα μπορούσε να τα καταφέρει αλλά η καρφωτή κεφαλιά δεν βρήκε εστία για να έρθει η ισοφάριση.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και απείλησαν το σύνολο του Μαρτίνς, ωστόσο το 2-1 παρέμενε, με τον Ολυμπιακό να αγγίζει όλο και περισσότερο τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο τελευταίο σφύριγμα, προκάλεσε έντονους πανηγυρισμούς από τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι με σαμπάνιες έκαναν χαμό.

5585686.jpg

MVP: Ρόνι Λόπες και Γκάρι Ροντρίγκες κονταροχτυπιούνται. Ο πρώτος σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι και ήταν από τους καλύτερους του αγώνα ενώ ο δεύτερος, άλλαξε όλο το ματς και έφερε τρομερούς τριγμούς στην αντίπαλη άμυνα, ενώ έχει ξεκινήσει τη φάση του 1-1, κάνοντας την ασίστ.

Φάση του αγώνα: Εντός αγωνιστικού χώρου, αναμφίβολα το γκολ του Ρέαμπτσιουκ για το 2-1. Από τη μία γιατί έδωσε και με τα δύο χέρια το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό (και με ισοπαλία το έπαιρνε) και από την άλλη, επειδή έγινε με συνεργασία των δύο μπακ του. Εκτός αγωνιστικού χώρου, είναι η τριπλή αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς στο ημίχρονο. Αλλαγή συστήματος και Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί και Αγκιμπού Καμαρά στον αγωνιστικό χώρο. Η αλλαγή εικόνα το επιβεβαιώνει.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46’ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (60’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Σοάρες (60’ Α. Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (75’ Ολιβέιρα), Τσόλακ (63’ Άκπομ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (64’ A.Παπαδόπουλος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Α. Καμαρά), Λόπες (78’ Βρουσάι), Μασούρας (46’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (46’ Ελ Αραμπί).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0