Football Talk

Η αρχή για το παραμύθι της Λίβερπουλ, ήταν εκείνο το γκολ του Άλισον που την έστειλε στο Champions League! (video)

Η αρχή για το παραμύθι της Λίβερπουλ, ήταν εκείνο το γκολ του Άλισον που την έστειλε στο Champions League! (video)

Ναι, εκείνο το γκολ του Άλισον ήταν τελικά η αρχή ενός παραμυθιού που έμελλε να καταλήξει στο Παρίσι. Ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ σκόραρε στην τελευταία φάση απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, έστειλε την ομάδα του στα αστέρια και η κατάκτηση του Champions League πλέον απέχει όσο η μία περιοχή του Χόθορνς από την άλλη. Όση απόσταση χρειάστηκε δηλαδή ο Άλισον για να σκοράρει!

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω στον Μάιο του 2021. Τότε που η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει στο Χόθορνς την Γουέστ Μπρομ και χρειάζεται μόνο τη νίκη για να έχει την δυνατότητα να οδηγηθεί στους ομίλους του Champions League.

Να κατακτήσει την 4η θέση και να σώσει μία ιδιαίτερα κακή χρονιά, που όμως δικαιολογείται από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσε η Premier League, αλλά και ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

Διότι τα άδεια γήπεδα, μπορεί να θεωρούμε πως δεν ήταν καταλυτικά στην διαμόρφωση αποτελεσμάτων, αλλά συγκεκριμένα αποτελέσματα και ιδιαίτερα στατιστικά, μπορούν να επιβεβαιώσουν το αντίθετο.

Θα έχανε η Λίβερπουλ τόσες συνεχόμενες φορές στο Άνφιλντ και θα έφτανε στο σημείο να μην βρει δίχτυα για 12 συνεχόμενες ώρες παιχνιδιού; Όχι, αν το γήπεδο ήταν γεμάτο! Πιθανώς, το ίδιο θα συνέβαινε και με τις εκτός έδρας νίκες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ναι μεν έμεινε αήττητη για ολόκληρη την σεζόν, μακριά από το Όλντ Τράφορντ, αλλά για να φτάσει σε αυτό το σημείο, έπαιξε σε έδρες που αποτελούνταν μόνο από τις αποστολές των ομάδων.

Συνεπώς ναι, ήταν μία διαφορετική χρονιά από τις υπόλοιπες, αλλά η Λίβερπουλ πρόλαβε το τρένο του Champions League. Και το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι πως ο παίκτης που έκρινε την συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ήταν ο… Άλισον.

Ο τερματοφύλακάς της. Διότι αν ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ δεν είχε προωθηθεί στο κόρνερ του Αλεξάντερ Άρνολντ, στο 95ο λεπτό της συνάντησης με την Γουέστ Μπρομ, το παραμύθι που βιώνει αυτή την στιγμή η Λίβερπουλ, δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ.


Ποιο παραμύθι; Το γεγονός πως βρίσκεται στον τελικό του Champions League, ούσα και η μοναδική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που έχει πάρει το Λιγκ Καπ και παίζει σε δύο ακόμη τελικούς την ίδια σεζόν, διεκδικώντας μέχρι και τον Μάιο και τον τίτλο της Premier League.

Για να είμαστε δίκαιοι, ξεκαθαρίζουμε πως όλα τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να έχουν γίνει. Να είναι στο -1 δηλαδή από τη Μάντσεστερ Σίτι, να έχει πάρει το Λιγκ Καπ και να διεκδικεί το πρώτο της FA Cup την τελευταία δεκαετία. Το Champions League όμως και η… έκδοση εισιτηρίων για το Παρίσι, θα ήταν ένα όνειρο απατηλό, αν ο Άλισον δεν αποφάσιζε να γράψει ιστορία στις 16 Μαΐου του 2021!

Ήταν κάτι παραπάνω ένα γκολ. Ήταν κάτι περισσότερο από μία αφιέρωση στον πατέρα του και είναι ο βασικότερος λόγος που η Λίβερπουλ αναμένει είτε την Ρεάλ Μαδρίτης, είτε τη Μάντσεστερ Σίτι, στην Γαλλία, για να πάρει το 2ο Champions League της την τελευταία τετραετία.

Το παραμύθι ξεκίνησε από τον Άλισον! Τελικά, εκείνο το γκολ, στην έδρα της Γουέστ Μπρομ που υποβιβάστηκε, έστειλε την Λίβερπουλ στο Παρίσι. Φανταστείτε ο τελικός να οδηγηθεί στα πέναλτι και οι «κόκκινοι» να τον κατακτήσουν με απόκρουση του Άλισον Μπέκερ; Μοιάζει μακριά; Όσο μακριά είναι η μία περιοχή στο Χόθορνς, από την άλλη που πάτησε και σκόραρε…


Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0