Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: Υπάρχει τρόπος για να ξεχαστεί ένας υποβιβασμός; Μέσω μίας πρόκρισης στον τελικό του Champions League! (video)

Μάντσεστερ Σίτι: Υπάρχει τρόπος για να ξεχαστεί ένας υποβιβασμός; Μέσω μίας πρόκρισης στον τελικό του Champions League! (video)

Ήταν 4 Απριλίου του 1998 όταν η Μάντσεστερ Σίτι επικρατούσε της Στόκπορτ με 4-1 αλλά δεν προλάβαινε και μαθηματικά να αποφύγει τον υποβιβασμό από την Premier League και την επιστροφή στη Championship. Πλέον, 24 χρόνια μετά, την ίδια ημέρα, επιθυμεί να εξασφαλίσει την δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της στον τελικό του Champions League

Ναι, το ποδόσφαιρο είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα. Ναι, η Μάντσεστερ Σίτι αυτό το έχει βιώσει στο πετσί της, καθώς είναι η ομάδα που ευθύνεται για τον τελευταίο υποβιβασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δύο χρόνια πριν από την αλλαγή της χιλιετίας έπεσε η ίδια και τώρα έχει την δυνατότητα να βρεθεί στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό του Champions League, υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το οξύμωρο της υπόθεσης βεβαίως είναι το γεγονός πως ήταν 4 Απριλίου του 1998, όταν οι «πολίτες» επικρατούσαν της Στόκπορτ αλλά συνδυαστικά με τα αποτελέσματα των υπολοίπων που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, υποβιβαζόταν και μαθηματικά.

Μία μαύρη ημέρα στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ναι μεν επέστρεψε γρήγορα, αλλά δύσκολα θα κάνει τους φίλους της να ξεχάσουν πως στην σεζόν 1997-98, ήταν  η ομάδα που αποχαιρέτησε την Premier League,  μαζί με την Ρέντινγκ και την Στόουκ, παρά το γεγονός πως τελείωσε το πρωτάθλημα με 48 βαθμούς!

Ωστόσο, αν υπάρχει ένα φάρμακο, ένας τρόπος για να επουλωθούν εκείνες οι πληγές, αυτό είναι να καλύψει εκείνη την ημέρα με κάτι άλλο. Να πάψουν οι φίλοι της να θυμούνται την 4η Απριλίου του 1998 για αυτόν τον λόγο και να την συνδυάσουν στο μυαλό τους με κάτι διαφορετικό.


Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αποστολή των «πολιτών» στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, όπου θα συναντήσουν την Ρεάλ Μαδρίτης. Την καλύτερη ομάδα, αναλογικά με τις κατακτήσεις της, στην ιστορία του Champions League.

Οι Μαδριλένοι το απέδειξαν και στο Έτιχαντ. Έχουν τον τρόπο τους σε αυτή την διοργάνωση και πολύ δύσκολα θα αφήσουν τον οποιονδήποτε να τους βάλει κάτω. Παρά ταύτα, το 4-3 της Μάντσεστερ Σίτι, ναι μεν της δίνει ένα ισχνό προβάδισμα, αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι προβάδισμα.


Και όπως και να το κάνουμε, αναφερόμαστε στην πληρέστερη Μάντσεστερ Σίτι των τελευταίων ετών. Με μεγάλο βάθος στο ρόστερ, με πολλές επιθετικές λύσεις, μετά και την προσθήκη του Τζακ Γκρίλις των 100 εκατομμυρίων και με έναν Κέβιν Ντε Μπρόινε να μην συγκρίνεται με κανέναν άλλον Βέλγο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Ακόμη και αν ο Εντέν Αζάρ βρισκόταν απόψε στο γήπεδο… Συνεπώς, πάμε σε μία μονομαχία «γιγάντων» στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, που λαμβάνει χώρα σε μία «σημαδεμένη» ημερομηνία για τους «πολίτες», την ώρα που η Ρεάλ είναι η ομάδα που κατέκτησε τότε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Πέρασαν 24 χρόνια από τότε που υποβιβάζονταν στην δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ανταπεξήλθαν όμως, κυριαρχούν την τελευταία δεκαετία και θέλουν να προσθέσουν στην συλλογή τους το Champions League. Έναν τίτλο που δεν έχουν κατακτήσει, με αυτή την ονομασία, ουδέποτε.

Αν το καταφέρουν, η χαρά των φίλων τους θα είναι «διπλή». Διότι ναι, κυρίως θα πανηγυρίσουν τον κορυφαίο τίτλο μεταξύ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά αν το σκεφτούν ψυχραιμότερα, θα έχουν ξεπεράσει το σοκ της 4ης Απριλίου του 1998! Η κατάρα θα έχει «σπάσει» και η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα θα μπορεί δικαιωματικά να θεωρείται η πιο επιτυχημένη αγγλική ομάδα από το 2012 και έπειτα!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0