Football Talk

Ιωνικός: Βιομηχανία παραγωγής πρωταγωνιστών και κορυφαία ομάδα στην ιστορία των play out! (video)

Ιωνικός: Βιομηχανία παραγωγής πρωταγωνιστών και κορυφαία ομάδα στην ιστορία των play out! (video)
Ο θρίαμβος του Ιωνικού απέναντι στον Απόλλωνα (5-1) σήμανε πολλά παραπάνω από ένα "αδιάφορο" τρίποντο. Στην ουσία επικύρωσε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη νεοφώτιστη ομάδα της Νίκαιας.

Μόνο δελεαστική δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα του Δημήτρη Σπανού και της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», τουλάχιστον στα χαρτιά. Κι' όμως οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να παίξουν με απόλυτη σοβαρότητα, παρ' ότι ήταν βαθμολογικά "αδιάφοροι", εν αντιθέσει με τον Απόλλωνα, ο οποίος «ρίχνει τις τελευταίες ζαριές» του για παραμονή στη Super League. 

Το χορταστικό 5-1 λοιπόν δεν ικανοποίησε απλά τους θεατές της αναμέτρησης, αλλά δημιούργησε ένα ιστορικό ρεκόρ. Παράλληλα ανέδειξε για ακόμη μία φορά τους πολλούς πρωταγωνιστές που ευτύχισε να δημιουργήσει ο φετινός Ιωνικός.


Κορυφαία ομάδα στην ιστορία των play out

 

Θυμάται κανείς άλλη ομάδα στην τριετή ιστορία του γκρουπ υποβιβασμού που να αντιμετώπισε τόσο ανταγωνιστικά το μίνι - τουρνουά; Οι Νικαιώτες αγωνίζονται σε κάθε γύρο σα να διεκδικούν την ευρωπαϊκή τους έξοδο ή την παραμονή, ενώ στην πραγματικότητα έχουν επιτύχει το φετινό τους στόχο προ πολλού.

Οι πειστικές εμφανίσεις τους έχουν αντίκρισμα και μάλιστα μεγάλο για δεδομένα νεοφώτιστης ομάδας. Από το βράδυ της Δευτέρας (02/05) έγιναν o πιο επιτυχημένoς σύλλογος στην ιστορία των play out συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογική συγκομιδή, ενώ απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές! Ήδη μετρούν 12 βαθμούς, ξεπερνώντας την περσινή επίδοση του Βόλου με 10, αλλά και την προπέρσινη του Ατρομήτου με 9.

Παράλληλα έγιναν η πιο παραγωγική, η πιο θεαματική ομάδα στην ιστορία της εν λόγω διαδικασίας, μετρώντας 14 (!) γκολ σε μόλις 5 αγώνες. Πρόκειται για ασύλληπτα νούμερα αν αναλογιστεί κανείς ότι οδεύουμε στη δύση της σεζόν, με τη σωτηρία του Ιωνικού να έχει κριθεί πριν την έναρξη των play out.

ion.jpg

Με κορυφαίο προπονητή

Θα έκανε σε κανέναν εντύπωση αν τα βραβεία ΠΣΑΤ τιμήσουν τον Δημήτρη Σπανό ως τον κορυφαίο προπονητή της φετινής σεζόν; Έβαλε την υπογραφή του στην επάνοδο του Ιωνικού στην Super League έπειτα από 14 χρόνια και άφησε έντονα το στίγμα του στη διάρκεια της κανονιής περιόδου. 

Το ρόστερ που κλήθηκε να διαχειριστεί στην αρχή της χρονιάς δεν εντυπωσίαζε κανέναν και όμως κατάφερε να το κάνει απολύτως λειτουργικό. Η ομάδα του δεν σώθηκε από σπόντα, αντιθέτως παρουσίασε και συνεχίζει να παρουσιάζει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο ικανό να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Δεν είναι μονάχα οι εμφανίσεις όπως η νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και τα κίνητρα που δημιουργεί υπό όχι και τόσο ευνοϊκές συνθήκες. Διότι στη Νεάπολη τη Δευτέρα φάνηκε λες και ο Ιωνικός «καιγόταν» για νίκη και όχι η ομάδα του Απόλλωνα. Από την επιθετικότητα στο αγωνιστικό πλάνο, μέχρι τα χαμόγελα και τις αγκαλιές στους πανηγυρισμούς των παικτών του.

σπαν.jpg

Εμφανίζει μονίμως πρωταγωνιστές

Τον Άοσμαν πλέον τον γνωρίζουμε, αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Ο Χουτεσιώτης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι αξίζει να έχει φανέλα βασικού στο πρωτάθλημα, συντελώντας σε μεγάλο βαθμό στα ελάχιστα γκολ που δέχεται η ομάδα του στο τελευταίο διάστημα.

Από εκεί και έπειτα εμφανίσθηκε και πάλι στο προσκήνιο ο Γιάννης Κιάκος. Όντας 24ων ετών και μόλις στη δεύτερη σεζόν του στην πρώτη κατηγορία, κατόρθωσε να γίνει βασικός και αναντικατάστατος, πετυχαίνοντας κόντρα στον Απόλλωνα, για δεύτερη φορά φέτος 2 γκολ σε έναν αγώνα. Το κατόρθωσε μάλιστα αγωνιζόμενος συγκαταβατικά από αριστερός οπισθοφύλακας στο κέντρο, κατορθώνοντας να ανταπεξέλθει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Πέραν όμως της πολύκροτης εμφάνισης στη Νεάπολη, είναι η συνολική του παρουσία που τον κάνει περιζήτητο, με τις σειρήνες υποψήφιων μνηστήρων να ηχούν για τον γερμανοθρεμμένο Έλληνα παίκτη. Ακούγεται μάλιστα ότι ο ΠΑΣ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία μαζί του, για να καλύψει το κενό που αφήνει η μεταγραφή του Μανώλη Σάλιακα.

κιακ12.jpg

Η συνολική παρουσία του Ιωνικού αποδεικνύει περίτρανα ότι το άθλημα πάντα θα κερδίζει. Μία ομάδα χτισμένη με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια, η οποία ασχολείται όσο το δυνατόν λιγότερο με εξωαγωνιστικά ζητήματα και ευημερεί μέρα με την μέρα. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το πως θα πρέπει να λειτουργεί ένας υγειής ελληνικός συλλόγος.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0