Football Talk

Αστέρας – Λαμία 0-2: Πήραν τον πρώτο «τελικό» και ανασαίνουν οι Φθιωτείς με υπογραφή Φέστα

Αστέρας – Λαμία 0-2: Πήραν τον πρώτο «τελικό» και ανασαίνουν οι Φθιωτείς με υπογραφή Φέστα

Η ομάδα της Λαμίας ακολούθησε κατά γράμμα το πλάνο του προπονητή της και πήρε τεράστιο διπλό (2-0) στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης επί του άχρωμου Αστέρα, αποκτώντας σαφές προβάδισμα στη μάχη της αποφυγής του απευθείας υποβιβασμού. Σκόρερ και κορυφαίος ο Μανούσος.

Η Λαμία το έκανε ξανά, όπως το Νοέμβριο και επιβλήθηκε του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-0 αυτή τη φορά. Οι Φθιωτείς με το τρίποντο αυτό πήραν τον πρώτο από τους τρεις «τελικούς» και σε συνδυασμό με την ήττα του Απόλλωνα στη Νίκαια (4-1), κρατούν την τύχη στα … πόδια τους για την 13η θέση που οδηγεί στη δεύτερη ευκαιρία των μπαράζ.

1o ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς ρυθμό, νευρικά, με τις δυο ομάδες να δίνουν βάρος στα μετόπισθεν, σε μια αναμέτρηση «τελικός» για τους φιλοξενούμενος. Τόσο ο Αστέρας Τρίπολης όσο και η Λαμία προσπαθούσαν με σέντρες να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για να απειλήσουν χωρίς να τα καταφέρουν στο πρώτο εικοσάλεπτο. Μοναδική απειλητική στιγμή, το σουτ του Καραμάνου μετά από κεφαλιά πάσα του Τζανετόπουλου που κόντραρε στο 16’.

Στο δεύτερο μισό του α’ μέρους οι δυο ομάδες βρήκαν περισσότερους χώρους με τους γηπεδούχους να βγαίνουν με ταχύτητα μπροστά όταν μπορούσαν να σπάσουν το πρέσινγκ της Λαμίας αλλά να τα «χαλούν» στην τελική πάσα. Αντίθετα, μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι Φθιωτείς στο 23’ όταν ο Μανούσος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει μια ενέργεια που ο ίδιος δημιούργησε με ατομική ενέργεια, πλασάροντας αδύναμα πάνω στο Χριστόπουλο.

Μέχρι και το 45’ λεπτό το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει τίποτα ιδιαίτερο εξαιτίας και των πολλών διακοπών από τον κ. Φωτιά. Με τη συμπλήρωση όμως της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου ο πρώτος σκόρερ της Λαμίας (6 τέρματα, 2 στα play-out), «χτύπησε ξανά». O Μανούσος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Χριστόπουλου και την κόντρα που έβαλε ο Καραμάνος, η μπάλα του στρώθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Μυτιληνιός σέντερ φορ, δε χαρίστηκε αυτή τη φορά για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του Φέστα.

Οι Φθιωτείς εξαργύρωσαν με τον τρόπο αυτό την πίεση ψηλά σε μεγάλο μέρος των πρώτων 45 λεπτών αν και δυσκολεύονταν αρκετά να δημιουργήσουν.

2o ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Φουριόζος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του. Μόλις στο 46’ ο ενεργητικός νεαρός Μιχόπουλος βρήκε χώρο και δοκίμασε το αριστερό του πόδι με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Ένα λεπτό αργότερα, οι Αρκάδες απείλησαν σοβαρά την εστία του Σαράνοφ με τον Μπαράλες. Ο βετεράνος Αργεντινός που ανανέωσε πρόσφατα με τους Τριπολιτσιώτες, πήρε μια δυνατή σκαστή κεφαλιά με το Σέρβο να εκτινάσσεται και να βγάζει με υπερένταση. Εξαιρετική απόκρουση από έναν πολύ ικανό τερματοφύλακα.

Μετά το 50’ έπεσε αισθητά ο ρυθμός του αγώνα σε ένα τέμπο που βόλευε φυσικά τους φιλοξενούμενους. Ο Αστέρας είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπληθή άμυνα της Λαμίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κύλησε και το επόμενο μισάωρο παρά τις αλλαγές του Ράσταβατς. Η Λαμία αμυνόταν μαζικά και κρατούσε με άνεση το εύθραυστο 1-0. Ώσπου έφτασε το 80’ λεπτό. Ο νεοεισελθέν Ρόμαντσιτς κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο με τον Προβυδάκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο εξαιρετικός σήμερα μέσος σημάδεψε την κλειστή γωνία του Έλληνα τερματοφύλακα ο οποίος αν και προσπάθησε δεν αποσόβησε το μοιραίο, γράφοντας το 2-0. Το ίδιο σκορ έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή με τη Λαμία να παίρνει σπουδαίο διπλό στο πρώτο ματς «χωρίς αύριο».

O MVP

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το σκόρερ Γιώργο Μανούσο. Ο νησιώτης επιθετικός έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας της Φθιώτιδας με τα γκολ του. Αυτό έκανε και σήμερα, κερδίζοντας παράλληλα αρκετές μονομαχίες, παίζοντας επίσης αποτελεσματικά με πλάτη όταν χρειάστηκε.

Η φάση του αγώνα

Αν και η Λαμία τίναξε δυο φορές τα δίχτυα του Τσιφτσή, η φάση του αγώνα είναι η απόκρουση του Σαράνοφ στην κεφαλιά του Μπαράλες στο 47’. Ο έμπειρος Σέρβος μπορεό να μην απειλήθηκε τόσο όσο σε προηγούμενα ματς αλλά όπου χρειάστηκε δήλωσε και πάλι βροντερό παρόν. Όπως στην πολύ δυνατή και δύσκολη κεφαλιά του Λατίνου επιθετικού σε ένα πολύ κομβικό σημείο, κρατώντας σε θέση ισχύος την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Άλβαρες, Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (62’ Ιγκλέσιας), Μιχόπουλος (61’ Μπενίτο), Σίτο (82’ Παπαδόπουλος Γ.), Σονί, Μπαράλες

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετοπουλος, Λούκας, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (85’ Γκέντσογλου), Τζανδάρης, Ταιρόν (65’ Νούνιες), Σιμόν, Καραμανος (74’ Ρόμαντσιτς), Μανούσος (85’ Αραμπούλι)

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0