Football Talk

Νίκη και «άλμα» τριάδας, τα δύσκολα έρχονται αλλά ο Παναθηναϊκός τους κοιτάει όλους κατάματα! (video)

Νίκη και «άλμα» τριάδας, τα δύσκολα έρχονται αλλά ο Παναθηναϊκός τους κοιτάει όλους κατάματα! (video)

Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος στα play off, παρουσιάζει την καλύτερη ομάδα του μίνι πρωταθλήματος και κοιτάει… κατάματα Ευρώπη!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ακόμη μια νίκη για τον Παναθηναϊκό στο… φρούριο της Λεωφόρου. Με ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, επιβλήθηκε του Άρη και περισύλλεξε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, πετυχαίνοντας παράλληλα την τρίτη του νίκη εντός έδρας με 1-0, μετά από αυτές επί ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Το «τριφύλλι» είναι η πιο φορμαρισμένη και ολοκληρωμένη ομάδα των play off, αφού μέσα σε 6 αγωνιστικές, στο μίνι-πρωτάθλημα, είναι αήττητο και μετράει τρεις νίκες επί ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Άρη. Παράλληλα έχει πάρει ακόμα τρεις βαθμούς από τρεις ισοπαλίες με ΑΕΚ στο ντεμπούτο των play off στη Λεωφόρο, όπως επίσης με Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας. Η συγκομιδή της ομάδας ανέρχεται στους 12 βαθμούς σε 6 παιχνίδια και εκτός από αήττητη είναι και πρωτοπόρος στη βαθμολογία.

Η βαθμολογία των play off

1. Παναθηναϊκός: 12 βαθμοί (3 νίκες: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρης, 3 ισοπαλίες: ΑΕΚ, Άρη*, ΠΑΣ Γιάννινα*, 0 ήττες)

2. Ολυμπιακός**: 8 βαθμοί (2 νίκες: ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, 2 ισοπαλίες: ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα*, 1 ήττα: Παναθηναϊκός*, υπολείπεται ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ)

2. Άρης: 8 βαθμοί (2 νίκες: ΑΕΚ*, ΠΑΟΚ, 2 ισοπαλίες: Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, 2 ήττες: Ολυμπιακός*, Παναθηναϊκός*)

4. ΠΑΟΚ**: 7 βαθμοί (2 νίκες: ΠΑΣ Γιάννινα*, ΑΕΚ, 1 ισοπαλία: ΑΕΚ, 2 ήττες: Παναθηναϊκός*, Άρης*, υπολείπεται ο αγώνας με τον Ολυμπιακό)

5. ΑΕΚ: 6 βαθμοί (1 νίκη: ΠΑΣ Γιάννινα*, 3 ισοπαλίες: Παναθηναϊκός*, Ολυμπιακός*, ΠΑΟΚ*, 2 ήττες: ΠΑΟΚ, Άρης)

6. ΠΑΣ Γιάννινα: 3 βαθμοί (0 νίκες, 3 ισοπαλίες: Ολυμπιακός, Άρης*, Παναθηναϊκός, 3 ήττες: ΠΑΟΚ*, ΑΕΚ, Ολυμπιακός*)

*εκτός έδρας
**ένα παιχνίδι λιγότερο


Τα δύσκολα έρχονται, αλλά δεν τρομάζουν τον Παναθηναϊκό

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια βρίσκονται μπροστά μας. Την ερχόμενη Κυριακή (8/5) η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, θα είναι ζωτικής σημασίας για την «Ένωση», καθώς μετά την ισοπαλία στην Τούμπα έμεινε πίσω βαθμολογικά και μια ήττα θα απομακρύνει περεταίρω τον «Δικέφαλο» από το βαθμολογικό… κυνήγι (θα μείνει στο -5 από τον Παναθηναϊκό).

Η εικόνα της ομάδας του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ήταν ανεβασμένη, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από έναν βαθμό στη Θεσσαλονίκη. Γεγονός πολύ ευνοϊκό για τον Παναθηναϊκό σε συνδυασμό με την νίκη επί του Άρη, αφού «μονοπωλεί» στην τρίτη θέση. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν έχει κάτι να φοβάται, καθώς έχει αποδείξει πως τους κοιτάει όλους στα μάτια και είναι αποφασισμένη να πάρει το εισιτήριο της εξόδου στην Ευρώπη.
Screenshot_1_5.png

Ματιασμένος ο Παλάσιος, κομβικός παράγοντας ο Γκατσίνοβιτς

Στα του αγώνα, η ομάδα είχε ένα πολύ «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο, με τον Μπαρτ Σένκεφελντ να πετυχαίνει το… μοιραίο γκολ της αναμέτρησης που χάρισε τη νίκη στο «τριφύλλι». Ο Παλάσιος δεν είχε και τόσο θετική παρουσία, ενώ παράλληλα τις τελευταίες αγωνιστικές δεν έχει και τόσο… ενδιαφέρουσες εμφανίσεις. Η επιτομή και η απόδειξη αυτού, είναι το δοκάρι στο 20ο λεπτό.

Μετά από μια εξαιρετική εναλλαγή παιχνιδιού από τον Βέλεθ για τον Γκατσίνοβιτς, από το αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκό στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, η άμυνα του Άρη βρέθηκε σε αναταραχή, ο Παλάσιος ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Αργεντίνος εξτρέμ δεν κατάφερε να μετουσιώσει τη σέντρα του Γκατσίνοβιτς σε γκολ, με το δοκάρι να σώζει τον Κουέστα και τους Θεσσαλονικείς.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση και δεν αντιλήφθηκε πως η αναγκαστική αλλαγή του μέσου των «πράσινων», Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, επηρέασε αρνητικά την ομάδα του Γιοβάνοβιτς και συνέβαλε στην καθίζηση του Παναθηναϊκού. Πλέον, ο Σέρβος, αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας και όπως είπε ο ίδιος σε μέσο της χώρας του, ο Παναθηναϊκός έχει εκφράσει την επιθυμία του να τον κρατήσει.
ipiccy_image_3_6.jpg

Προκλητική η συμπεριφορά του Καμαρά

Ο Καμάρα από την αρχή της αναμέτρησης ήταν νευρικός και… εριστικός προς τους παίκτες των γηπεδούχων. Με μερικά «ύπουλα» σπρωξίματα στον Πέρεθ στο pressing, στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά και στη συνέχεια αυτή η αδικαιολόγητη νευρικότητα, πήρε σάρκα και οστά με την κλωτσιά στον Πέρεθ (πρώτη κίτρινη, θα μπορούσε να είναι -αυστηρή- κόκκινη) οπως επίσης και την κλωτσιά στον Βιγιαφάνιες, όπου έκανε τον Αζερμπαϊτζανό διαιτητή να τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη. Μπορούμε να πούμε πως χάλαγε και την εικόνα της ομάδας του Άρη, αφού στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε πιο αποφασισμένη και μάλιστα με έναν παίκτη λιγότερο. Βέβαια, σε αυτό μπορεί να επηρέασε και μια υπεροπτική ματιά των γηπεδούχων.
ipiccy_image_4_3.jpg

ΥΓ. Το χειροκρότημα προς τον Παλάσιος, κατά την αλλαγή του, δείχνει το σεβασμό που έχει κερδίσει από την «πράσινη» εξέδρα ο Αργεντινός.

ΥΓ2. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αλιγιάρ, ήταν επιεικής με τους παίκτες των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο και λίγο έλειψε να… το χάσει. Μπορεί και αυτό να συνέβαλλε στην άσχημη και προκλητική συμπεριφορά του Καμαρά.

ΥΓ3. Πάρα πολύ όμορφη εικόνα οι φίλαθλοι του Άρη στη Λεωφόρο, ακόμη πιο όμορφη η στάση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία των δύο ΠΑΕ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0