Football Talk

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1: Οι «κιτρινόμαυρες» παθογένειες έπαιξαν σε... επανάληψη και το ευρωπαϊκό εισιτήριο απομακρύνεται!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1: Οι «κιτρινόμαυρες» παθογένειες έπαιξαν σε... επανάληψη και το ευρωπαϊκό εισιτήριο απομακρύνεται!
Το ντέρμπι της Τούμπας δεν είχε νικητή, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να μένουν στο 1-1 (01/05), παρά τις σημαντικές ευκαιρίες που είχαν! Χάθηκε σημαντικό έδαφος για το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την «Ένωση», που βρίσκεται στο -2 από τον τρίτο Παναθηναϊκό!
 
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 (01/05) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play-offs της Super League, σε ένα ματς που διεξήχθη υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού των «κιτρινόμαυρων», Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος βρέθηκε στα μπουθ της Τούμπας.
 
Η «Ένωση» δεν κατάφερε να «σπάσει» το αρνητικό σερί που έχει χτίσει κόντρα στους Θεσσαλονικείς και παρέμεινε για 13ο παιχνίδι -ανεξαρτήτως διοργάνωσης- χωρίς νίκη απέναντί τους, μιας και η τελευταία της νίκη, εντοπίζεται στην 1η Ιουλίου του 2020.
 
Κατά αυτόν τον τρόπο, η υπόθεση-Ευρώπη για τους «κιτρινόμαυρους» παρέμεινε δύσκολη, μιας και βρίσκονται στο -1 από τον Άρη και στο -2 από τον Παναθηναϊκό.
 

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση φάνηκε να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, όταν ο Τσόλακ επωφελήθηκε από την αδράνεια της άμυνας της ΑΕΚ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 6ο λεπτό. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο φορ του ΠΑΟΚ κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι. Εν τέλει, το σκορ άνοιξε λίγα λεπτά αργότερα, αλλά για λογαριασμό των φιλοξενούμενων!
 
Ο Χατζισαφί έκανε μία υπέροχη ενέργεια από τα αριστερά, «πάτησε» περιοχή, βρήκε τον Κριχόβιακ που «έσπασε» την μπάλα στον Άμραμπατ και αυτός με ωραίο σουτ στην κλειστή γωνία του Πασχαλάκη, έγραψε το 1-0!
 
Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Εννέα λεπτά αργότερα, ο Τσούμπερ έκανε ένα ολέθριο λάθος στα όρια της περιοχής της ΑΕΚ, ο Τσόλακ έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, νίκησε τον Στάνκοβιτς και έφερε το ματς στα ίσα, σημειώνοντας το 1-1.
 
Στο 33ο λεπτό, η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Τσούμπερ κράτησε την μπάλα «ζωντανή» εντός περιοχής για τον Χατζισαφί, αυτός την «έστρωσε» για τον Σιμάνσκι στο ύψος του πέναλτι που σούταρε, αλλά είδε τον Μιχάι να απομακρύνει με αυτοθυσία!
 
Πέντε λεπτά αργότερα, η «Ένωση» έφτασε ακόμα πιο κοντά στο γκολ, όταν ο Ρότα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μάνταλος με κεφαλιά έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα και είδε τον Πασχαλάκη να απομακρύνει ασταθώς. Ο Άμραμπατ πήρε το ριμπάουντ εξ επαφής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!
 
Στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου μέρους, δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο, πλην ενός σουτ του Ζίβκοβιτς στις καθυστερήσεις, που πέρασε αρκετά έξω. Ως λογικό κι επόμενο, το 1-1 παρέμεινε έως ότου οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
 

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η πρώτη σημαντική προσπάθεια για γκολ εκδηλώθηκε από τον ΠΑΟΚ. Ο Σάστρε επιχείρησε το μακρινό σουτ στο 52', αλλά ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Η εκτέλεσή του «έπιασε» την άμυνα της ΑΕΚ κοιμώμενη, αλλά για καλή της τύχη, ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα μετά το σουτ εξ επαφής του Ζίβκοβιτς.
 
Χρειάστηκε να περάσει περίπου ένα τέταρτο για να απειλήσει ξανά μία από τις δύο ομάδες. Στο 66' ο Τσούμπερ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Πασχαλάκη, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και κατέληξε άουτ.
 
Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε δραματικά, αλλά ο Νέλσον Ολιβέιρα, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του, παραλίγο να... ξυπνήσει την Τούμπα για τα καλά. Στο 83ο λεπτό συνεργάστηκε άψογα με τον Σβαμπ, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς!
 

Ο MVP

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι που για μεγάλο χρονικό διάστημα κάλυψε κάθε κενό στον άξονα της ΑΕΚ, ενώ αν ήταν λίγο πιο τυχερός, θα μπορούσε να είχε σκοράρει στη φάση του 33ου λεπτού και να γίνει ο απόλυτος «ήρωας».
 

Η φάση του αγώνα

Δεν χωρά αμφιβολία πως είναι το δοκάρι του Νέλσον Ολιβέιρα στο 83'. Ένα γκολ σε εκείνο το χρονικό σημείο θα έκρινε πιθανότατα και την αναμέτρηση.
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (68' Λύρατζης), Βαρέλα (46' Ίνγκασον), Μιχάι, Σάστρε, Σοάρες (74' Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ, Μιτρίτσα (82' Άκπομ), Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (82' Ολιβέιρα)
 
ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Μάνταλος (86' Φράνσον), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Τσούμπερ, Γκαρσία, Άμραμπατ (90+2' Ανσαριφάρντ)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0