Football Talk

Premier League: Βρήκε σφυγμό και πήρε το «do or die» με την Τσέλσι η Έβερτον – Έκανε το καθήκον της η Τότεναμ! (video)

Premier League: Βρήκε σφυγμό και πήρε το «do or die» με την Τσέλσι η Έβερτον – Έκανε το καθήκον της η Τότεναμ! (video)

Σε ένα ματς «do or die», έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα στην βαθμολογία, η Έβερτον κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Τσέλσι με 1-0, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για παραμονή στην Premier League, καθώς βρισκόταν στο -5 από την Μπέρνλι. Την ίδια ώρα, η Τότεναμ είχε σε εξαιρετική ημέρα τους Χάρι Κέιν και Σον και με το 3-0 απέναντι στην Λέστερ, βρίσκεται ξανά σε τροχιά… τετράδας και αναμένει το αποτέλεσμα της Άρσεναλ με την Γουέστ Χαμ.

Μπορεί το ματς με την Τσέλσι να ήταν «ζωής και θανάτου» για την Έβερτον, όμως τα «ζαχαρωτά» έδειξαν πως μπορούν να ελπίζουν σε κάτι, αντλώντας ψυχολογία από τις τρεις συνεχόμενες νίκες τους στο Γκούντισον Παρκ απέναντι στους Λονδρέζους. Εν τέλει, τις έκαναν… τέσσερις, ο Ριτσάρλισον έκανε γκολ το λάθος του Αθπλικουέτα (1-0) και ο Λάμπαρντ μπορεί να ελπίζει πως δεν θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα υποβιβαστεί με την Έβερτον στον 21ο αιώνα.

Αναλυτικότερα, το σερί… συνεχίστηκε, παρά το «σβηστό» πρώτο ημίχρονο που έλαβε χώρα στο Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε βάρος του Γιέρι Μίνα, ενώ η Τσέλσι δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα επιθετική και ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 0 εντός εστίας τελικές, αλλά 75% κατοχή της μπάλας.

Το ματς ήταν «σκληρό», πέντε παίκτες παρατηρήθηκαν με κίτρινη κάρτα και όλα έδειχναν πως αν κάποιος καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, τότε πιθανότατα θα έφτανε και στο τρίποντο.

Αυτό συνέβη με την έναρξη της επανάληψης, χάρη σε λάθος του Αθπλικουέτα και εξαιρετικό πλασέ του Ριτσάρλισον. Το σκορ άνοιξε, αλλά από εκεί και πέρα η Έβερτον πιέστηκε πολύ.


Ο Μάουντ σούταρε στο δοκάρι στο 59ο λεπτό, ο Αθπλικουέτα δεν μπόρεσε από κοντά να… εξιλεωθεί και ένα λεπτό μετά ο Πίκφορντ αντέδρασε εξαιρετικά στην κεφαλιά του Ρίντιγκερ.

Κάπως έτσι, η γηπεδούχος άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι «μπλε», από την συμπλήρωση μίας ώρας και έπειτα και με το τελικό 1-0, μπορεί να ελπίζει πως δεν θα υποβιβαστεί, για πρώτη φορά μετά από 54 χρόνια.


Όσον αφορά την Τότεναμ, το 3-0 κόντρα στην Λέστερ ήρθε χάρη στους «συνήθεις υπόπτους», με τους Κέιν και Σον, να κρίνουν την αναμέτρηση! Ο Άγγλος άνοιξε το σκορ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σον και εν συνεχεία έδωσε την σκυτάλη στον Κορεάτη!


Στο 60’, ύστερα από ωραία πάσα του Κουλουσέφσκι και διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για φάουλ στον Σογιουντσού σκόραρε και το 3-0 διαμόρφωσε ο ίδιος με απίστευτο σουτ από το… σπίτι του, με τον Ιεανάτσο απλώς να μειώνει στο 90'!

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο 30/04

Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-1 (19’ Κεϊτά)

Άστον Βίλα – Νόριτς 2-0 (41’ Γουότκινς, 92’ Ινγκς)

Σαουθάμπτον – Κρίσταλ Πάλας 1-2 (9’ Ρομέου – 60’ Έζε, 92’ Ζαχά)

Γουότφορντ – Μπέρνλι 1-2 (8’ αυτ. Ταρκόφσκι – 83’ Κορκ, 86’ Μπράουνχιλ)

Γουλβς – Μπράιτον 0-3 (42’ ΜακΆλιστερ. 70’ Τροσάρ, 86’ Μπισούμα)

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 0-4 (12’ Ρόδρι, 53’ Άκε, 78’ Ζεσούς, 93’ Φερναντίνιο)

Κυριακή 01/05

Τότεναμ – Λέστερ 3-1 (21’ Κέιν, 60΄, 79’ Σον - 90' Ιεανάτσο)

Έβερτον – Τσέλσι 0-0

Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ (18:30)

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής:

Σάββατο 07/05

Μπρέντφορντ – Σαουθάμπτον (17:00)

Μπέρνλι – Άστον Βίλα (17:00)

Τσέλσι – Γουλβς (17:00)

Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ (17:00)

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Λίβερπουλ – Τότεναμ (21:45)

Κυριακή 08/05

Άρσεναλ – Λιντς (16:00)

Λέστερ – Έβερτον (16:00)

Νόριτς – Γουέστ Χαμ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ (18:30)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0