Football Talk

ΠΑΟΚ: Ο Τσόλακ επέστρεψε για αντι-Ολιβέιρα, όμως μαζί μοιάζουν ασταμάτητοι! (video)

ΠΑΟΚ: Ο Τσόλακ επέστρεψε για αντι-Ολιβέιρα, όμως μαζί μοιάζουν ασταμάτητοι! (video)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου νίπτει τας χείρας του βλέποντας τον Νέλσον Ολιβέιρα να επιστρέφει και τον Αντόνιο Τσόλακ να βρίσκει τον εαυτό του!

Το κάτι άλλο ήταν ο ημιτελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που έκρινε τον δεύτερο φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο «δικέφαλος του βορρά» έδειξε εξ αρχής το πάθος που τον κατέβαλλε προκειμένου να κάνει την υπέρβαση – δεδομένου του ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ – και να προκριθεί ουσιαστικά στον τελικό, ωστόσο αυτό που θα πρέπει να κρατήσει στο τέλος της ημέρας είναι οι παίκτες-κλειδιά που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Ο ένας δεν θα μπορούσε να είναι κανείς άλλος πέραν του Αντόνιο Τσόλακ. Ο Κροάτης βρήκε δίχτυα στο 108ο λεπτό, όμως δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε γκολ. Αυτό το τέρμα χάρισε στην ομάδα του το εισιτήριο που οδηγεί στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 21 Μαΐου, αλλά και πάλι το γεγονός έρχεται δεύτερο.

Το γκολ ήταν η γέφυρα που ο ίδιος έψαχνε και χρειαζόταν με το παραπάνω.  προκειμένου να… κλείσει κάποια στόματα. Από την πρώτη του κι όλας (μισή) σεζόν, πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ο 28χρονος φορ έχει έρθει αντιμέτωπος με την αμφισβήτηση. Φυσικά οι αριθμοί του δεν βοήθησαν και πολύ τον ίδιο να αποδείξει το αντίθετο, καθώς είχε 1 γκολ σε 16 αναμετρήσεις, ωστόσο δεν του δόθηκαν και οι ανάλογες ευκαιρίες.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Καλώς ή κακώς η τύχη είναι ένας βασικός παράγοντας στην καθημερινότητα, πόσο δε μάλλον στο ποδόσφαιρο και με αυτήν στο πλευρό του, λόγω του τραυματισμού του Νέλσον Ολιβέιρα και της φυγής του Κάρολ Σφιντέρσκι, του άνοιξε μια πολύ σημαντική πόρτα στον ΠΑΟΚ. Κυρίως μπόρεσε να πάρει χρόνο και να δείξει το πόσο χρήσιμος είναι για την ομάδα, «μιλώντας» εκεί που έπρεπε: στα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ όπου σκοράροντας, έδινε τη νίκη στην ομάδα του.


Μιας και έγινε αναφορά στον Νέλσον Ολιβέιρα, το πρόσωπο αυτό είναι το άλλο «κλειδί» στο… μπρελόκ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Για τον Πορτογάλο τα έχουμε ξαναπεί. Κι αν δεν μεσολαβούσε ο τραυματισμός του, τότε δεν θα χρειαζόταν να τα υπενθυμίσουμε καθώς θα τα… βλέπαμε!

Ο σχεδιασμός των «ασπρόμαυρων» ήταν σίγουρα διαφορετικός στο ξεκίνημα της σεζόν, αφού ο 30χρονος φορ προοριζόταν για τον βασικό επιθετικό της ομάδας. Όπως και να ‘χει ο ίδιος έχει επιστρέψει στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις της ομάδας (πρώτη εμφάνιση στο ματς με τον Άρη) και έχει δικαιώσει κάθε προγνωστικό.

Μπορεί να μην έχει πάρει ακόμη φουλ χρόνο συμμετοχής, ωστόσο σε όλα τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί είναι δραστήριος και «πατάει» συνέχεια στην περιοχή του αντιπάλου. Μάλιστα εκείνος ήταν που έβγαλε την ασίστ στον Κροάτη συμπαίκτη του, προλαβαίνοντας γρήγορα τη μπάλα και γυρίζοντάς τη μέσα στην περιοχή.

Όλα αυτά, και βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν. Φυσικά υπάρχει ένας τελικός ακόμη μπροστά όμως με τα τρέχοντα δεδομένα, το 2022-2023 μόνο… ποιοτικό μοιάζει! Και δεν αναφερθήκανε καν στον πρώτο εκ των τριών φορ σκόρερ, Τσούμπα Άκπομ!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0