Football Talk

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 0-1: Με γκολάρα του Βέργου οι Αγρινιώτες πήραν την πρώτη τους νίκη στα play out (video)

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 0-1: Με γκολάρα του Βέργου οι Αγρινιώτες πήραν την πρώτη τους νίκη στα play out (video)
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και πήραν το πρώτο τους τρίποντο στα play out, ύστερα από ένα πολύ όμορφο τέρμα του Νίκου Βέργου στο 58' της αναμέτρησης. Αυτή ήταν η τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για τον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ φιλοξένησε τον Παναιτωλικό για τα play out της Super League Interwetten με την ελπίδα να γυρίσει στα θετικά αποτελέσματα στην έδρα του ωστόσο οι Αγρινιώτες είχαν άλλα σχέδια! Ο Βέργος με ένα εκπληκτικό γκολ στο 58’ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και παράλληλα το πρώτο της τρίποντο στα play out.

Παράλληλα, οι Κρητικοί γνώρισαν την τρίτη σερί εντός έδρας ήττα τους στο μίνι πρωτάθλημα και πλέον κινδυνεύουν να πέσουν από την 7η θέση εφόσον ο Αστέρας Τρίπολης νικήσει  τη Λαμία.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά στο ματς και μόλις στο 3’ οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια βγήκαν γρήγορα στην κόντρα αλλά ο Κορνέλιους έκοψε τελευταία στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ένα λεπτό αργότερα, στην αμέσως επόμενη φάση, οι Κρητικοί θα απειλήσουν με ένα πλασέ του προωθημένου Βούρου, το οποίο ωστόσο πέρασε άουτ.

Στο 9’ ήταν η σειρά του Λουίς Φελίπε να δοκιμάσει την τύχη του με σουτ, χωρίς όμως επιτυχία καθώς μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης.

Στο 17’ οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Λάμπρου, ωστόσο το τέρμα του Έλληνα άσου δεν μέτρησε, ορθά, καθώς ο παίκτης ήταν εκτεθειμένος όταν πήρα τη μπάλα έπειτα από την επέμβαση του Ανέστη σε σουτ του Λουίς Φελίπε.

Η υπεροχή του ΟΦΗ συνεχίστηκε και στο 27’ ο Μπουζούκης σούταρε από τα όρια της περιοχής, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε. Ο Παναιτωλικός είχε τελείως παθητικό ρόλο και δεν μπορούσε να απειλήσει, με την μοναδική επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων να έρχεται στο 32’ με ένα άστοχο σουτ του Βέργου.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αρκετά διαφορετικά καθώς ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με τους γηπεδούχους. Μόλις στο 47’ ο Μπελεβώνης, απείλησε αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ, όταν σε μία ταχύτατη κόντρα, ο Βέργος πήρε τη μπάλα και αφού έκανε την κίνηση να κλείσει προς τα μέσα, έστειλε τη μπάλα στη κλειστή γωνία του Επασί, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 76’ ο ΟΦΗ είχε μία καλή στιγμή μετά από σουτ του Νέιρα ενώ ο Παναιτωλικός απάντησε δύο λεπτά αργότερα όταν ο Βέργος προσπάθησε να πλασάρει τον Επασί με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει σε κόρνερ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε απότομα στα τελευταία λεπτά και στο 78’ ήταν σειρά των φιλοξενουμένων να σκοράρουν χωρίς ωστόσο να μετρήσει το γκολ.  Ο Φλόρες έκανε το σουτ, ο Επασί έχασε την μπάλα και από κοντά ο Κορνέλιους σκόραρε από αντικανονική θέση και έπειτα από έλεγχο στο VAR το γκολ ακυρώθηκε σωστά.

Στο 88’ ο Νέιρα έκανε μία φανταστική κάθετη πάσα στον Φελίπε, με τον Κορνέλιους να τον κόβει λίγο πριν εκτελέσει ενώ ο ίδιος παίκτης θα χάσει μία τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ  στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η φάση του αγώνα: Φυσικά το υπέροχο τέρμα του Νίκου Βέργου στο 58’, όταν ο Έλληνας επιθετικός έστειλε τη μπάλα στη κλειστή γωνία του Επασί

Ο MVP του αγώνα: Θα μπορούσε να είναι ο σκόρερ αλλά ο Κορνέλιους έκανε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση και ήταν κομβικός για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμάντης (69΄ Ουές), Μαρινάκης, Μεγιάδο, Λάμπρου (40΄ Καμάου), Νέιρα, Μπουζούκης (58΄ Στάικος), Τσιλιανίδης (58΄ Γιαννούλης), Φελίπε

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (70΄ Γιούι), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα, Φλόρες, Αντούνες, Ντουάρτε (87΄ Μπαρμπόσα), Μεντόσα (33΄ Μπελεβώνης), Μόρσεϊ (70΄ Ντάγκο), Βέργος (87΄ Καρέλης)

 


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0