Football Talk

Νιούκαστλ - Λίβερπουλ 0-1: Απόδραση τίτλου για τους «κόκκινους» (video)

Νιούκαστλ - Λίβερπουλ 0-1: Απόδραση τίτλου για τους «κόκκινους» (video)
Σπουδαία νίκη για την Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε δύσκολα της Νιούκαστλ με 1-0 στο Σεν Τζέιμς Παρκ και πέρασε προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Με μια σπουδαία νίκη έφυγε η Λίβερπουλ από την έδρα της Νιούκαστλ, επικρατώντας με 1-0. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Ναμπί Κεϊτά στο 20', «χαρίζοντας» ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στον αγώνα και προσπάθησε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό της. Η υπεροχή των «κόκκινων» καρποφόρησε στο 20’, όταν ο Ναμπί Κεϊτά με όμορφη ενέργεια πέρασε τον Ντουμπράβκα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά η Λίβερπουλ δεν άφηνε περιθώρια. Κόντρα στο ρυθμό του αγώνα τελικά, στο 39’, ο Αλμιρόν θα βγει στην πλάτη της άμυνας των «κόκκινων», θα περάσει τον Άλισον και θα σκοράρει. Το γκολ του όμως ακυρώθηκε άμεσα μιας και βρισκόταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ όταν δέχτηκε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με την Νιούκαστλ να προσπαθεί κυρίως να μην δεχτεί δεύτερο γκολ, ώστε να παραμείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι. Η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ήταν και αρκετά απειλητική, αλλά ο Ντουμπράβκα και η… αστοχία της δεν την άφησαν να σκοράρει ξανά.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ουσιαστικά να γίνουν επικίνδυνοι, με τον Άλισον να μην έχει πολλή δουλειά στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Βραζιλιάνος ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και διατήρησε για ακόμα ένα ματς ανέπαφη την εστία του.

Το γκολ του Κεϊτά στο 20’ ήταν τελικά και το μοναδικό του αγώνα και «χάρισε» την νίκη στην Λίβερπουλ. Η Νιούκαστλ ήταν μακριά από τον καλό εαυτό της, στον οποίο έχει συνηθίσει στα τελευταία παιχνίδια και υπέστη έτσι την πρώτη της νίκη στην έδρα της στην Πρέμιερ Λιγκ από τις 19 Δεκεμβρίου!

Από την άλλη πλευρά, οι «κόκκινοι» πήραν μια σπουδαία και ταυτόχρονα δύσκολη νίκη και πέρασαν προσωρινά πρώτοι στην βαθμολογία.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Ντουμπράβκα, Κραφτ (85' Μέρφι), Σαρ (61' Λασκέλς), Μπερν, Τάργκετ, Σέλβι, Αλμιρόν, Γκιμαράες, Γουίλοκ (67' Γουντ), Ζοέλιντον, Σεν-Μαξιμίν

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Γκόμεζ, Μίλνερ (78' Τιάγκο), Χέντερσον (69' Φαμπίνιο), Κεϊτά, Μανέ (69' Σαλάχ), Ζότα, Ντίαζ

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0