Football Talk

Στο… φρούριο της Λεωφόρου περνάνε δύσκολα, μπορούν να το ξανακάνουν Παλάσιος και Αϊτόρ (video)

Στο… φρούριο της Λεωφόρου περνάνε δύσκολα, μπορούν να το ξανακάνουν Παλάσιος και Αϊτόρ (video)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη για την 6η αγωνιστική των play off στην οποία διακυβεύεται η τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι» ξέρουν να κερδίζουν στη Λεωφόρο και μπορούν να το κάνουν!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 8 χρόνια πραγματοποιήθηκε. Τώρα σειρά έχει το πρωτάθλημα και εκεί θα πρέπει να εστιάσει όχι μόνο η ομάδα, αλλά και ο κόσμος. Πανηγυρικό το κλίμα, ναι, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος της Ευρώπης. Όπως έχω ξανά αναφέρει, δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί κατ’ εμέ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα και την οδηγεί στην επίτευξη των στόχων της. Ακόμη και αυτό να μην κάνει, δεν θα πρέπει να κριθεί μόνο από το αποτέλεσμα. Δεν θα πρέπει να εστιάσουμε στο δέντρο, αλλά στο δάσος.
ipiccy_image_1_9.jpg

Είναι δίκαιος με τους ποδοσφαιριστές του και δεν έχει εμμονές. Ακούει και συμβουλεύεται τους συνεργάτες του και όλοι μαζί, ως ΟΜΑΔΑ, έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κλίμα. Όχι βάσει των αποτελεσμάτων, αλλά σαν σύνολο. Οι περισσότεροι παίζουν με πάθος, το οποίο προέρχεται από το «ντοπάρισμα» και την στήριξη που έχουν από τον προπονητή, διότι, αυτός τους εμπνέει. Έχει συσπειρώσει τον κόσμο, ο οποίος βλέπει την δουλειά του και την προσπάθεια όσων ευθύνονται για την εικόνα που παρουσιάζεται εντός του τερέν και ανταποδίδει με την παρουσία και την στήριξη του έμπρακτα, σε δύσκολες εποχές.

Το όπλο του Παναθηναϊκού και τα κατεβασμένα κεφάλια

Η και αγωνιστική της Super League, πλέον, είναι οι πιο σημαντικές αναμετρήσεις για τον Παναθηναϊκό, αφού αντιμετωπίζει τους (ρεαλιστικά) διώκτες του για το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Με τον Άρη εντός (1/5) και την ΑΕΚ εκτός (8/5) οι «πράσινοι» θα πρέπει να παρουσιαστούν πιο συσπειρωμένοι από ποτέ, με τη νίκη να αποτελεί… μονόδρομο.

Ο κόσμος με τη σειρά του θα πρέπει να συμβάλει για να επιτευχθεί αυτό. Το… οχυρό της Λεωφόρου, άλλωστε, είναι και ένα από τα δυνατά όπλα του «τριφυλλιού», αφού οι αντίπαλοι του δεν περνάνε και πολύ… ευχάριστα. Οι περισσότεροι φεύγουν με κατεβασμένο το κεφάλι και «λίγοι» είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν… κάτι.

Η ομάδα οδεύει στο μίνι-πρωτάθλημα των play off, ούσα αήττητη και έχει επιβληθεί απέναντι σε δύο ομάδες, οι οποίες δεν χαρίστηκαν σε κανέναν. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός… δεν πέρασαν από το «Απόστολος Νικολαΐδης» (2-1 και 1-0 αντίστοιχα) και μην τρελαθούμε ο Άρης δεν αποτελεί αντάξια απειλή με αυτή των δύο πρωτοπόρων.

Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα και έχει πετύχει σημαντικές νίκες μέχρι στιγμής. Η πίεση μεγαλώνει όσο πλησιάζουμε προς την πηγή και κάθε πιθανό λάθος θα κοστίσει οικτρά.

Μπορεί να το ξανακάνει όπως και στην κανονική διάρκεια

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» δεν άφησαν το περιθώριο στους Θεσσαλονικείς να του κάνουν ζημιά στον αγώνα της 16ης αγωνιστικής της Super League, κάθε άλλο. Παλάσιος και Αϊτόρ φιλοδώρησαν τους κίτρινους με δύο γκολ και τους… έβγαλαν το εισιτήριο της επιστροφής για τη συμπρωτεύουσα. Τα γήπεδα βέβαια ήταν ακόμη υπό το καθεστώς των μέτρων κατά της πανδημίας και ο κόσμος δεν είχε παρουσία στις εξέδρες.
Όπως τότε, έτσι και τώρα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και να επιβάλει το ρυθμό του για να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο και να αναρριχηθεί πάνω από τον Άρη στη βαθμολογική κατάταξη.

ΥΓ. Αναμένουμε ένα γήπεδο… καμίνι που θα «σπρώξει» και πάλι την ομάδα σε ακόμη μια νίκη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0