Football Talk

Λειψία – Ρέιντζερς 1-0: Λυτρωτής Ανχελίνο και ραντεβού στο Άιμπροξ (video)

Λειψία – Ρέιντζερς 1-0: Λυτρωτής Ανχελίνο και ραντεβού στο Άιμπροξ (video)

Με μια «ρουκέτα» του Ανχελίνο στο 85’ η Λειψία, κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της μαχητικής Ρέιντζερς, στη Red Bull Arena, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Τεντέσκο

Η Λειψία, υποδέχθηκε τη Ρέιντζερς, στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού του Europa League με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να παίρνουν μια σημαντική νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Ανχελίνο στο 85’. Προβάδισμα για την ομάδα του Τεντέσκο εν όψει της ρεβάνς του Άιμπροξ στις 5 Μαϊου.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λειψία να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, έχοντας συνέχεια τον έλεγχο και την κατοχή. H ομάδα του Τεντέσκο, προσπάθησε αρκετές φορές να διασπάσει την άμυνα της Ρέιντζερς, με κάθετες μπαλιές, όμως οι καλά διαβασμένοι Σκωτσέζοι, ανέκοπταν τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Το παιχνίδι, μεταφερόταν συνεχώς στο κέντρο, με συνέπεια τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο και από τις δύο πλευρές.

Η πρώτη… υποψία ευκαιρίας ωστόσο άνηκε στη Ρέιντζερς. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπάρισιτς στο 31’, ο Γκόλντσον, σηκώθηκε για την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Η ανούσια υπεροχή της Λειψίας και η άριστη αμυντική προσέγγιση των φιλοξενούμενων, δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια μετά από ένα λεπτό επιπλέον χρόνου.

Στο δεύτερο μέρος το τέμπο δεν άλλαξε, κι έτσι η «μάχη» του κέντρου συνεχίστηκε. Στο 49’ η πάσα του Καμαρά, βρήκε τον Κέντ, στην περιοχή της Λειψίας, με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν σειρά των Γερμανών να απειλήσουν, όταν μετά από το σουτ του Ενκουνκού, εκτός περιοχής, ο βετεράνος τερματοφύλακας της Ρέιντζερς, Άλαν ΜακΓκρέκορ, έδειξε τα ρεφλέξ του, αποσοβώντας το μοιραίο για την ομάδα του. Η Λειψία στο 62’, σημείωσε ακόμη μια τελική, με τον Λάιμερ, να σουτάρει και τον ΜακΓκρέκορ να μπλοκάρει τη μπάλα, χωρίς ανησυχία.

Οι γηπεδούχοι στο 70ο λεπτό έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους. Ο Ενκουνκού, μπήκε στην περιοχή της Ρέιντζερς, πέρασε τον ΜακΓκρέγκορ, όμως το σουτ του έφυγε άουτ. Ο Τεντέσκο, βλέποντας την ομάδα του να μη μπορεί να σκοράρει, προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 71’ αντικαθιστώντας τους Ντάνι Όλμο και Σομποζλάι, με τους Αντρέ Σίλβα και Φόρσμπεργκ, αντίστοιχα, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική τη φιλοσοφία.

Στο 76’, η Ρέιντζερς, εμφανίστηκε στο ματς, με το σουτ του Κέντ, να καταλήγει στην αγκαλιά του… θεατή Γκουλάσι. Η λύτρωση ήρθε στο 85’ για τη Λειψία. Ο Ενκουνκού εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η άμυνα της Ρέιντζερς έδιωξε και ο Ανχελίνο με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του… ανίκητου μέχρι εκείνη τη στιγμή ΜακΓκρέγκορ για το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες την Πέμπτη (05/05) στο Άιμπροξ της Γλασκώβης, με την Λειψία να θέλει να υπερασπιστεί τη βραχεία κεφαλή που απέκτησε και τη Ρέιντζερς, να κυνηγάει την ανατροπή που θα της δώσει την πρόκριση σε έναν τελικό 14 χρόνια μετά από εκείνον του Μάντσεστερ.

Λειψία (Ντομένικο Τεντέσκο): Γκουλάσι, Γκβάρντιολ, Χένριχς (89’ Μουκιέλε), Χάλστενμπεργκ, Λάιμερ, Ανχελίνο, Κλόστερμαν, Άνταμς, Όλμο (71’ Αντρέ Σίλβα) , Σομποζλάι (71’ Φόρσμπεργκ), Ενκουνκού (89’ Πόουλσεν)

Ρέιντζερς (Τζ. Φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Τάβερνιερ, Μπάρισιτς, Μπάσεϊ, Γκόλντσον, Λάντστραμ, Τζακ (83’ Σανγκς), Αρίμπο (83’ Άρφιλντ), Κεντ, Καμαρά, Ράιτ (69’ Σακαλά)



Γιώργος Ζαχαρίου


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0