Football Talk

Λειψία - Ρέιντζερς: Τότε που 8.000 τρελοί Σκωτσέζοι κατέκλυσαν την γερμανική πόλη! (video)

Λειψία - Ρέιντζερς: Τότε που 8.000 τρελοί Σκωτσέζοι κατέκλυσαν την γερμανική πόλη! (video)

Λειψία και Ρέιντζερς  διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με φόντο τον τελικό του UEFA Europa League και αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες. Η προηγούμενη συνάντησή τους ήταν τον Ιανουάριο του 2017, σε έναν αξιομνημόνευτο φιλικό αγώνα για τους φίλους της σκωτσέζικης ομάδας, καθώς πάνω από 8.000 βρέθηκαν στη Γερμανία για να την στηρίξουν!

Το φετινό Europa League είναι η αλήθεια μας έχει προσφέρει πολύ ωραίες ιστορίες με πιο πρόσφατη την επική «απόβαση» των φίλων της Άιντραχτ στη Βαρκελώνη ενώ το σίγουρο είναι ότι έπεται και συνέχεια. Στον αγώνα της Λειψίας με την Ρέιντζερς, οι οπαδοί της ομάδας της Γλασκώβης αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν στο γήπεδο, όπως ακριβώς έκαναν και το 2017, όταν σε φιλικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στη Γερμανία, πάνω από 8.000 Σκωτσέζοι πήγαν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα!

‘Ήταν η σεζόν όπου η «πρωτάρα» ομάδα της Λειψίας κατάφερε στο τέλος της σεζόν να τερματίσει στη δεύτερη θέση της Bundesliga, μόλις ένα χρόνο μετά την άνοδό της από τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Στον αντίποδα, η σεζόν 2016-17 για την Ρέιντζερς ήταν η χρονιά της επιστροφής στην Σκωτσέζικη Premiership ύστερα από την περιπλάνησή της στις χαμηλότερες κατηγορίες λόγω του υποβιβασμού της ομάδας λόγω χρεών, στη Γ’ κατηγορία της χώρας, το 2012. Ως «νεοφώτιστες» λοιπόν και οι δύο ομάδες αποφάσισαν να οργανώσουν έναν φιλικό αγώνα, ο οποίος θα γινόταν τον Ιανουάριο του 2017 στην έδρα της γερμανικής ομάδας.

Το ματς στη χιονισμένη «Red Bull Arena» έληξε με μία ευρεία νίκη των «ταύρων» με 4-0 όμως σίγουρα αυτό που έκλεψε την παράσταση δεν ήταν η επικράτηση της Λειψίας με τέτοιο σκορ αλλά η φανταστική υποστήριξη που είχε η Σκωτσέζικη ομάδα καθώς πάνω από 8.000 φίλοι της βρέθηκαν στη Γερμανία για χάρη της, απλά και μόνο για έναν φιλικό αγώνα! Απίστευτο μεν, αληθινό δε ωστόσο οι οπαδοί της Ρέιντζερς ιστορικά έχουν δείξει την «τρέλα» που κουβαλάνε για την αγαπημένη τους ομάδα.

Για την ιστορία του παιχνιδιού, οι Τίμο Βέρνερ και Όλιβερ Μπερκ έβαλαν μπροστά την Λειψία με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Γιουσούφ Πόουλσεν, ο οποίος είναι ακόμα στο γερμανικό σύλλογο, με δύο προσωπικά του τέρματα διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τους γηπεδούχους.

Για την Ρέιντζερς, ο μοναδικός παίκτης που υπάρχει ακόμα από εκείνη την ομάδα του 2017 είναι o αρχηγός της, Τζέιμς Ταβερνιέ, με τον 30χρονο αμυντικό να ελπίζει σίγουρα σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από εκείνο του φιλικού των δύο ομάδων.

Αυτό που σίγουρα θα είναι ίδιο όμως θα είναι η σκωτσέζικη «κερκίδα» καθώς αναμένεται να δώσουν το παρόν πάνω από 7.000 «Προτεστάντες», οι οποίοι ως είθισται, θα δημιουργήσουν μία άκρως ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στη  «Red Bull Arena».

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0