Football Talk

Ο Γιοβάνοβιτς δίνει όραμα στον Παναθηναϊκό, τον οδηγεί τελικό μετά από 8 χρόνια, αλλά προέχει το πρωτάθλημα! (video)

Ο Γιοβάνοβιτς δίνει όραμα στον Παναθηναϊκό, τον οδηγεί τελικό μετά από 8 χρόνια, αλλά προέχει το πρωτάθλημα! (video)

Με δυο γκολ ολοκληρώθηκε ο δρόμος προς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με… μπροστάρη τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δίνει μέταλλο και όραμα στον Παναθηναϊκό.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ποιος να περίμενε μετά από την περασμένη χρονιά, με το τραγικό ξεκίνημα του Πογιάτος (ο οποίος δεν έκανε ούτε παρέλαση) και το λίγο καλύτερο κλείσιμο της σεζόν, με την ομάδα στα χέρια του Λάζλο Μπόλονι, πως ένα χρόνο αργότερα ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, ενώ παράλληλα θα μάχεται για το καλύτερο πλασάρισμα στο πρωτάθλημα και θα παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο… με τον δικό του τρόπο.

Όχι πως δεν πρέπει να υπάρχουν οι απαιτήσεις αυτές, αλλά κάτι ελπιδοφόρο δεν υπήρχε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Με αποδυτήρια άνω-κάτω, παίκτες να τσακώνονται μεταξύ τους, προπονητές και βοηθοί να έχουν αψιμαχίες με παίκτες. Αυτή δεν ήταν εικόνα ομάδας και δη του Παναθηναϊκού. Ολόκληρη η μεταστροφή της ομάδας τη φετινή σεζόν έχει όνομα και επίθετο. ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ.
ipiccy_image_6_6.jpg

Ο Σέρβος τεχνικός, μπήκε στο «πράσινο» στρατόπεδο και ξεκίνησε να διδάσκει τα βασικά. Επιθετικά η ομάδα ήταν αδούλευτη, ήξερε να κλείνεται και -σχεδόν- να κρατάει αποτελέσματα. Το κυριότερο που έχει καταφέρει όμως ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είναι πως έχει δώσει όραμα στην ΟΜΑΔΑ και τον κόσμο της. Φέτος ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί. Οι παίκτες μάχονται στον αγωνιστικό χώρο και έχουν το απαραίτητο μέταλλο.

Αφού πλέον το «τριφύλλι» πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μπορούμε να πούμε πως στην περίπτωση που δεν στεφθεί «Κυπελλούχος» η τέταρτη θέση του πρωταθλήματος θα εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Λίγη σημασία έχει η εικόνα της ομάδας στη ρεβάνς της Λαμίας, αφού πήρε αυτό που ήθελε, όπως το ήθελε. Οι «πράσινοι» πίεσαν από την αρχή, αλλά και η ομάδα του Φέστα δεν ήταν αυτή που παρουσιάστηκε στη Λεωφόρο. Ήταν πιο απειλητική, θέλησε να δημιουργήσει πιο πολύ, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Μπρινιόλι. Ο Ιωαννίδης λίγο πριν την ανάπαυλα, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζανετόπουλο και έστειλε την μπάλα στο… πλεχτό. Χαρακτηριστικά, με την επίτευξη του γκολ, οι περισσότεροι παίκτες έσπευσαν στον πάγκο για να δροσιστούν, καθώς οι 28 βαθμοί στη Λαμία τους είχε εξαντλήσει. Ακόμα και έτσι, ο Φώτης βρήκε τη δύναμη και έδωσε σκορ στο παιχνίδι και έδειξε πως η υπόθεση-πρόκριση τελειώνει. Ένα δεύτερο γκολ του Παλάσιος στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου επισφράγισε τον… τελικό.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευχέρεια και έδωσε τη δυνατότητα σε πέντε εκ των βασικών να πάρουν μερικές ανάσες. Αυτό είναι όμως και ένα δείγμα, του πόσο πολύ σκέφτεται και το πρωτάθλημα ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς. Την Κυριακή (1/5) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Άρης έρχεται για να πάρει τη νίκη και να αποκτήσει υπεροχή στην τέταρτη θέση. Από την άλλη όμως, το «τριφύλλι» είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και με τις εμφανίσεις του αποδεικνύει πως μπορεί να τους… φάει όλους. Έτσι, δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς. Επιβράβευση είναι για την προσπάθεια αυτών των παιδιών ο δρόμος μέχρι και τον τελικό. Αυτοί οι στόχοι θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένοι από μια ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού, αλλά η απουσία του και οι τραγικές καταστάσεις των τελευταίων ετών είχαν ρίξει τις απαιτήσεις κατακόρυφα. Ο Ιβάν είναι εδώ και θα πρέπει να παραμείνει για να ανέβουν και πάλι!

ΥΓ. Τελικός με ΠΑΟΚ... όπως το '14! 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0