Football Talk

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1: Από την κόλαση στον… παράδεισο μέσω Τσόλακ και στον τελικό ο Δικέφαλος! (video)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1: Από την κόλαση στον… παράδεισο μέσω Τσόλακ και στον τελικό ο Δικέφαλος! (video)

Για 5η φορά μέσα σε επτά χρόνια, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έπειτα από το 1-1 επί του Ολυμπιακού, και εκεί θα βρει τον Παναθηναϊκό.

Σε ένα ματς που τα είχε όλα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει με το 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Τούμπα, προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι η 5η φορά μέσα σε επτά χρόνια για τον Δικέφαλο που το καταφέρνει και εκεί θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό

1ο ημίχρονο

Η πίεση του Ολυμπιακού ξεκίνησε από τα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να κρατήσει την κατοχή αλλά τους «ερυθρολεύκους» να μην τον αφήνουν. Η ομάδα του Μαρτίνς έδειξε από την αρχή τις επιθετικές διαθέσεις της, ωστόσο ο Δικέφαλος έψαχνε κάθε τρόπο για να κοπάσει τον γρήγορο ρυθμό.

Τελικά, η πρώτη τελική ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Ζίβκοβιτς κουβάλησε τη μπάλα από τα αριστερά, έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βατσλίκ, μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 11ο λεπτό, όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες έβγαλε τη σέντρα και ο Τικίνιο έπιασε τη κεφαλιά, ωστόσο η πορεία της δεν ήταν προς την εστία του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ θα κάνει την πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα, στο 24ο λεπτό, όταν ο Σίντκλεϊ θα βγει στην πλάτη του Λαλά και το πλασέ του θα περάσει δίπλα από το δοκάρι του Βατσλίκ. Η πίεση του Ολυμπιακού άρχισε να εξασθενεί όλο και περισσότερο, με τον ρυθμό να πέφτει αρκετά και να γέρνει υπέρ του ΠΑΟΚ.

Βέβαια, ο Μπουχαλάκης είχε την απάντηση στο 26ο λεπτό, όταν εξαπέλυσε ένα δυνατό αριστερό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με το 0-0 να παραμένει. Ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση του Μαντί Καμαρά έξω από την περιοχή, με τον Πασχαλάκη να βλέπει την κατάληξή της να είναι άουτ.

Από την άλλη, στο 41ο λεπτό, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ, όταν ο Μασούρας βρέθηκε φάτσα με τον Πασχαλάκη αλλά το σουτ του ήταν ακριβώς πάνω του, σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία για το 1-0. Λίγο πριν την συμπλήρωση των 45 λεπτών, τα αίματα άναψαν ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων, δίχως να δοθεί συνέχεια.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με το θέαμα να θυμίζει αρκετά σε αυτό του αγώνα της Τούμπας.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ήταν μία… συνέχεια του πρώτου, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε σκληρά μαρκαρίσματα και κατοχή της μπάλας, δίχως κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Τα λάθη έδιναν και έπαιρναν, με το θέαμα να μην είναι το αναμενόμενο, δεδομένου πως αμφότερες ήθελαν το γκολ για να προκριθούν. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να απειλήσει με σέντρες από τα πλάγια αλλά μέχρι τη μία ώρα αγώνα, δεν έδειχνε τίποτα ιδιαίτερο, όπως και ο ΠΑΟΚ.

Η πρώτη τελική, ήρθε από τον Δικέφαλο στο 66ο λεπτό. Ο Μιτρίτσα πήρε τη μπάλα από το λάθος του Μπουχαλάκη, έκανε το σουτ αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε σε κόρνερ. Από την άλλη, ο Ολυμπιακόςέκανε την πρώτη του τελική στο 70ο λεπτό, με τον Τικίνιο Σοάρες να πιάνει μία ακόμα άστοχη κεφαλιά μετά τη σέντρα του Εμβιλά. Ο ΠΑΟΚ παραλίγο να βρει το πολυπόθητο γκολ, όταν ο Σισέέκανε το λάθος αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε το σουτ του Σοάρες. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση του δεύτερου μέρους μέχρι το 71’.

Στο 73’ ο Ολυμπιακός έδωσε τη δική του απάντηση με εμφατικό τρόπο, όταν ο Τικίνιο βρήκε τον Μασούρας, εκείνος πλάσαρε δίχως… δύναμη, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην πάει στα δίχτυα ενώ στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Γκάρι από κοντά, εξουδετερώθηκε από τον Πασχαλάκη. Στο 78’ ο Κούρτιτς απάντησε στις «ερυθρόλευκες» ευκαιρίες αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του.

Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός και έχασε ακόμα μία μεγάλη φάση, στο 80ο λεπτό, αυτή τη φορά με τον Λαλά. Ο Γάλλος μπακ έπιασε το σουτ στην περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά ο Έλληνας πορτιέρο ήταν ξανά παρών. Βέβαια, ο Δικέφαλος παραλίγο να πετύχει ένα τρομερό γκολ, όταν ο Καρβάλιο έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Σοάρες εκτέλεσε με τη μία αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός ήταν… απίστευτος. Το ντέρμπι απέκτησε νόημα, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να φτάνουν κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Στο 85’, ο Μιτρίτσα θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ μόλις ξεφύγει από τον Ρέαμπτσιουκ αλλά ο Τσέχοςπορτιέρο ήταν πάλι εκεί.

Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, το σκορ έμεινε στο 0-0 και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση.

Παράταση

Παρά τον απίστευτο ρυθμό προς το τέλος του 90λεπτου, στην παράταση βγήκε η κούραση των δύο ομάδων. Μία σειρά από λάθη και λίγες επιθετικές στιγμές, χάλασαν ξανά την εικόνα του ντέρμπι. Στο 98ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ θα έχει και πάλι την πρώτη ευκαιρία, με τον Σίντκλεϊ να πιάνει ένα σουτ εκτός περιοχής αλλά τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Αγκιμπού Καμαρά απάντησε χάνοντας μοναδική ευκαιρία στη συμπλήρωση των 100 λεπτών. Ο Λαλά έκανε τη σέντρα, ο Αγκιμπού έπιασε το σουτ αλλά την έστειλε πάνω στον Έλληνα άσο. Τρία λεπτά μετά, ο Ελ Αραμπί ανατράπηκε από τον Πασχαλάκη μέσα στην περιοχή και μέσω του VAR, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μαροκινός το μετέτρεψε σε γκολ με πέναλτι αλά πανένκα και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν μπροστά στο σκορ.

Το πρώτο μέρος έληξε στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού και την πρόκριση στα χέρια του. 

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους της παράτασης, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο για την ισοφάριση. Ο Τσόλακ εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα και σε κενή εστία, έφερε το ματς στα ίσα για τον ΠΑΟΚ. Ένα σκορ, που χάρισε εν τέλει την πρόκριση στον Δικέφαλο στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το 0-0 της Τούμπας (ισχύει ακόμα το εκτός έδρας γκολ). Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται για 5η φορά σε επτά χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ - Λαλά (111' Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Μ. Καμαρά (61' Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111' Κούντε)- Ροντρίγκες (75' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87' Βαλμπουενά), Τικίνιο (75' Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ - Αουγκούστο (89' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46' λ. τρ. Σοάρες, 106' Τσόλακ) - Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62' Μιτρίτσα, 90' λ. τρ. Τέιλορ), Άκπομ (72' Ολιβέιρα).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0