Football Talk

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2: Άνετη πρόκριση για το «τριφύλλι» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (video)

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2: Άνετη πρόκριση για το «τριφύλλι» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (video)

Στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 2-0 της Λαμίας στη Φθιώτιδα, με γκολ των Ιωαννίδη και Παλάσιος και σε συνδυασμό με το 1-0 της Λεωφόρου πήρε την πρόκριση. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2014.

«Δύο στα δύο» για τους «πράσινους» που μετά την αναμέτρηση του Απ.Νικολαΐδης επικράτησαν και στο Αθ.Διάκος της Λαμίας και «έκλεισαν» θέση στον τελικό του Κυπέλλου. Μια συμμετοχή σε τελικό που έρχεται οκτώ χρόνια μετά την τελευταία παρουσία του Παναθηναϊκού.

1ο ημίχρονο

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος της αναμέτρησης στο χορτάρι με τη Λαμία να είχε παθητικό ρόλο, περιμένοντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Οι «πράσινοι» απείλησαν δύο φορές με τον Παλάσιος στο 7’ και το 18’, αλλά αμφότερες δεν απέφεραν γκολ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα σουτ με τον Τζανδάρη στο 25΄, μετά από εκτέλεση φάουλ, το οποίο καταγράφηκε ως η μόνη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το 35’ ο ρυθμός έπεσε αρκετά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους φιλοξενούμενους να ανοίξουν το σκορ. Ο Ιωαννίδης κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά που αρχικά φαινόταν τελειωμένη, πίεσε τον Τζανετόπουλο και κατάφερα να πάρει την κατοχή, φτάνοντας ως την μικρή περιοχή του Σαράνοφ και με διαγώνιο σουτ νίκη στον γκολκίπερ της Λαμίας.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με την Παναθηναϊκό να απειλεί στο 48’ με τον Πέρεθ και την Λαμία να «απαντά» στις ευκαιρίες με το σουτ του Μανούσου οκτώ λεπτά αργότερα. Στο 58’ το «τριφύλλι» βρήκε το δεύτερο γκολ του στο ματς και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Ο Αϊτόρ πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Βιγιαφάνιες που έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Παλάσιος για το 2-0.  Σχεδόν αμέσως, η Λαμία σκόραρε με τον Μπαγκουρά μετά από παράλληλα σέντρα από τα δεξιά, ωστόσο το γκολ να ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά τη χρήση του VAR. Στην συνέχεια της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός είχε δύο ευκαιρίες με τον Καρλίτος και μια με τον Γκατσίνοβιτς για να μεγαλώσει κι άλλο το σκορ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του Σκωτσέζου, Μέιντεν, έστειλε τους «πράσινους» στον τελικό του θεσμού, όπου θα συναντήσουν το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Ιωαννίδη ήρθε σε πολύ καθοριστικό σημείο, καθώς έδιωξε το άγχος από τα πόδια των «πρασίνων» λίγο πριν την ανάπαυλα και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση.

MVP

Ο Παλάσιος, εκτός του γκολ, ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού από την αρχή της αναμέτρησης και αποτέλεσε μόνιμη απειλή για την εστία του Σαράνοφ.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Τζ. Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Λούκας, Μπεχαράνο (86’ Γκέντσογλου), Τζανδάρης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Ταϊρόν (67’ Νούνιες), Ελευθεριάδης (57’ Μπανγκουρά, 86’ Μανουσάκης), Μανούσος (67’ Καραμάνος)

Παναθηναϊκός (Μ. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ (68’ Μαουρίτσιο), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (72’ Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (68’ Σάνστεθ), Αϊτόρ (63’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος)


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0