Football Talk

Ατιένθα: «Μάζευα τα χρήματα από την Ατλέτικο για να πηγαίνω να βλέπω την οικογένειά μου»

Ατιένθα: «Μάζευα τα χρήματα από την Ατλέτικο για να πηγαίνω να βλέπω την οικογένειά μου»

Ακούστε το νέο podcast του Αστέρα Τρίπολης και την ιστορία ζωής του Πίτσου Ατιένθα.

Κυκλοφόρησε το εβδομαδιαίο podcast του Αστέρα Τρίπολης στο Spotify, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Πίτσου Ατιένθα. Ο Ισπανός μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας του, τα χρήματα που μάζευε για να πηγαίνει να βλέπει την οικογένειά του, αλλά και για την απόφαση που πήρε να έρθει στην ομάδα.

«Στην ηλικία των 12 ετών πήγα στην πρώτη ομάδα της Κόρδοβα. Μέχρι τα 10 μου δεν είχα όνειρο να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στα 14 με ζήτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης και είδα με εντελώς διαφορετικό μάτι το κομμάτι του ποδοσφαίρου. Όταν ήμουν στην Κόρδοβα είχα την τύχη το χωριό μου να είναι 40 λεπτά μακριά, οπότε κάθε μέρα κάναμε αυτή την απόσταση. Όλη η οικογένεια μου με βοήθησε να είμαι με συνέπεια στις προπονήσεις. Αυτά τα τέσσερα χρόνια με βοήθησαν πολύ για να πάω στη Μαδρίτη μόνος μου. Πήγα σε εγκαταστάσεις με παιδιά, ήταν δύσκολοι οι πρώτοι μήνες, πολύ σκληροί. Έφυγα από την οικογένεια μου και πήγα σε ένα ξένο περιβάλλον και τώρα που κοιτάζω πίσω μπορώ να πω ότι ήμουν ένα παιδί που έδειξε θέληση, διάθεση και κυνήγησε αυτό το όνειρο μέχρι τέλους. Αλλά εκείνη την περίοδο μερικές φορές έλεγα ότι χρειάζονται κάποιες θυσίες για να μπορέσω να ζήσω το όνειρο μου, το ποδόσφαιρο.

Θυμάμαι τη στιγμή που υπέγραψα το επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ατλέτικο. Ένιωθα εκπληκτικά, ξεχωριστά. Η ομάδα πλήρωνε για όλα μου τα έξοδα, είτε για τις σπουδές μου, είτε για τα ταξίδια μου. Τα λεφτά που μου περίσσευαν τα κρατούσα και κάθε 3-4 εβδομάδες έπαιρνα το τρένο και πήγαινα στην οικογένειά μου γιατί μου έλειπαν παρά πολύ και προσπαθούσα να εξοικονομήσω όσα περισσότερα χρήματα γίνεται για να πηγαίνω εκεί».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0